fbpx

Τι θα γινόταν ΑΝ οι Κυπραίες εκάμναν στρατό;

Τελικά όντως η στρατιωτική θητεία έχει μειωθεί ή απλά περιπαίζουν τον κόσμο; Κανένας δεν μας ενημερώνει για το τι θα γίνει και αν πράγματι μειώνεται η θητεία σε 14 μήνες!

Πολλοί είναι υπέρ, άλλοι είναι κατά και άλλοι…  εισηγούνται και παραπονιούνται πως και οι γυναίκες έπρεπε να υπηρετούν στρατό, έστω και για λίγους μήνες.

Θέλετε να πάρετε έτσι μια μικρή γεύση για το πώς θα ήταν ΑΝ ήταν υποχρεωτικό και για τις Κυπραίες γυναίκες να υπηρετούν στρατιωτική θητεία;

Διαβάστε παρακάτω τι θα συνέβαινε και πώς θα αντιδρούσαν οι Κυπραίες σε ορισμένες καταστάσεις του στρατού:

 

1
Ωράρια σκοπιάς

Όπως όλοι ξέρουμε, οι ώρες που βγάζουν οι στρατιώτες σκοπιά είναι κάπως δύσκολες (24:00-02:00 , 02:00-04:00, 04:00-06:00). Εάν έπρεπε οι κοπέλες μας να σηκώνονται τέτοιες ώρες για σκοπιά, τότε…:

-“Κόρη ξύπνα τζιαι φκάλλεις σκοπιά, εν θα προλάβεις να σαστείς. Άτε τζιαι πρέπει να ισιώσεις μαλλίν, να βαφτείς, να έβρεις τα ρούχα που εν να φορήσεις, τζιαι μεν ξιχάνεις εν παραλλαγή που φορούμεν αα. Αα τζιαι παπούτσια αν θέλεις δανείζω σου κάτι τέλεια μποτάκια που αγόρασα προχτές! Τέλειωνε τζιαι κατίσιη σου που το διοικητή!”

-“Μα τι εννοείς φκάλλω σκοπιά; Έννεν εχτές που έφκαλα πάλε; Έλεος ένι μπορώ άλλον!  Άσε που εν σώννω το όπλο τζιαι πονώ τον ώμο μου, τζιαι τζείνο το κράνος χαλά μου τα μαλλιά, εν μου πάει τζιόλας!  Ου τζιαι τζείνος ο διοικητής πάλε εν να μου φωνάζει… Μα τι φταίω εγώ που θέλω να είμαι όμορφη; Έν πειράζει άτε, εν να του κάμω τα γλυκά ματάκια τζιαι εν να σιωπήσει!

Μετά που καταφέρνει η Κυπραία μας να λούσει τζιαι να στεγνώσει τα μαλλιά της με το πιστολάκι, όπως επίσης τζιαι να κάμει το κατάλληλο χτένισμα τζιαι να βαφτεί, πάει στην σκοπιά με κανένα μισάωρο καθυστέρηση! Ο διοικητής φωνάζει, βάλλει της 2 μέρες φυλακή πέρκει μου καταλάβει τίποτε, αλλά η Κυπραία μας στον κόσμο της!

2
Καθαριότητες

Οι στρατιώτες είναι υποχρεωμένοι κάποιες φορές τη μέρα να ασχολούνται με διάφορες αγγαρείες και δουλειές. Μέσα σε αυτές τους τις υποχρεώσεις είναι και να καθαρίζουν τις τουαλέτες του στρατοπέδου! Στην περίπτωση των γυναικών..

“Τωρά εν σοβαρομιλάς κόρη ότι εγώ που εν εξανάκαμα δουλειές στη ζωή μου, εν να πρέπει να τρίψω τις τουαλέτες; Πε μου ότι περιπαίζεις με! Εν έσσιει chance να πιάω το σφουγγάρι τζιαι να τρίφω. Είμαστεν τίποτε καθαρίστριες του στρατού; Όχι κούκλε μου θα πω του Διοικητή εγώ εν είμαι κοπέλα να καθαρίζω τουαλέτες, τζιαι ότι θέλει ας πει.. Άκου ρε να καθαρίσω εγώ τις τουαλέτες… Πού εφτάσαμε δηλαδή; “

Tελικά η Κυπραία ούτε που αγγίζει το χέρι της σε σφουγγάρι, ούτε που πλησιάζει τις τουαλέτες που έπρεπε να καθαρίσει. Αντί αυτού, πιάνει τηλέφωνο τον παπάκη της, λαλεί του τι έγινε τζιαι βάλλει τον να πιάει στα υπουργεία να κάμει πρόβλημα. Τζείνος, ακούει το μωρό του, που λαλεί ότι το βασανίζουν τζιαι πιάννει τηλέφωνα, βάλλει τα “μέσα” του για να μεν κάμει η πριγκίπισσα του δουλειές!

3
Γυμναστική – στρατιωτικές ασκήσεις

Να μην ξεχνάμε και την καθημερινή γυμναστική που χρειάζεται να κάνουν οι στρατιώτες μας. Οι Κυπραίες δεν θα ήταν πρόθυμες να ταράξουν την ζάμπα τους!…

-” Συγγνώμη; Εξήγα μου το λλίον για να καταλάβω. Εβάλαν μας δαμέσα δα, φκαίνω μόνο 2 μέρες την φτομάδα τζιαι νομίζουν ότι εν να αντικαταστήσουν το gym μου με το βουρητό μεσ’ την κρυάδαν, με το να ππηδώ εμπόδια ιμίσσιη μου τζιαι να κάμω κάθε 3 τζιαι λλίον τζείνες τις ασκήσεις;”

-“Εγώ πάντως εν ταράσσω, εχτές επία κομμωτήριο. Εν να χαλάσουν τα μαλλιά μου αν πάω να βουρήσω. Ας παν να βουρήσουν οι άλλες, αγάπη. Εμείς επίαμεν προχτές, εν τζιαι είναι σικλίν.”

Δεν κάμμουν τον κόπο να ταράξουν τζιαι αντί αυτού φκάλλουν selfies, βιντεούθκια τζιαι κουτσομπολεύουν. Στο τέλος της μέρας τις αναρτούν στο facebook, instagram ,στέλλουν τζιαι κάμποσα snapchats τζιαι πρίουν τον κόσμον ούλλον.

  • #Army#Cyprus#456#tziai#popse!
  • “With my bestie at σκοπιά!”
  • “Πάλε μέσα ρε κοπέλια!”
  • “chat: Είμαι μέσα τζιαι βαρκούμαι”

Ένιγουεϊ, εν νομίζω να αμφιβάλλει κάποιος για τις selfies των Κυπραίων. Δαμέ πε μου οι παραπάνω άντρες στρατιώτες φκάλλουν τζιαι βάλλουν τες Facebook ούλλη μέρα!

4
Εξόδοι

Λογικά αν εκάμμαν οι γυναίκες στρατό, εν να εφκαίναν παραπάνω που τους άντρες…

” Συγγνώμη κύριε Διοικητά μου, αλλά εγώ έκλεισα ραντεβού αισθητικό και κομμώτρια αύριο, γιατί την νύχτα  εν να φκω με το φίλο μου τζιαι please δώσμου άδεια! Έμεινα μέσα ήδη 2 νύχτες, έννεν κατάσταση τούτη! Ααα τζιαι εν να κάμει η μάμα μου κουπέπια τζιαι είπε μου να πάω να φάω. Άν θέλεις να σου φέρω τζιαι ‘σένα ένα ταπερούιν να δοκιμάσεις. Εν να ‘σσιει πάμιες σήμερα στον στρατόν είπεν μου ο μάγειρας, γιαξ!.. Διοικητούλη θέλεις να παραγγείλουμε καμιά πίττα σουβλάκια; Κοτόπουλο ή mix;”

Από τις πολλές ιδιοτροπίες των Κυπραίων μας, ο διοικητής τους δίνει άδεια, γιατί εν τις αντέχει άλλο πάνω στην κκελέ του.

Συμπερασματικά, νομίζω πως οι Κυπραίες ποτέ δεν θα κατάφερναν να είναι στην ώρα τους για τις αναφορές (και όχι μόνο)

Group of soldiers Russian special forces during the raid in the forest

Συνέχεια θα εκάμμαν ιδιοτροπίες για τα πάντα στο στρατό, θα ετσακκώνουνταν τζιαι θα εδέρνουνταν μόνες τους και γενικά αυτό που ξέρουμε όλοι ως Κυπριακός στρατός, θα άλλαζε ολοκληρωτικά (προς το χειρότερο μάλλον)!

‘Ομως να μη ξεχνούμε πως αναμφίβολα ένα μέρος του γυναικείου πληθυσμού (μικρό) θα τα κατάφερνε με μεγάλη επιτυχία!

Δες επίσης: Αν οι Κυπραίες επηαίναν κυνήγι: Πώς θα ήταν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending