fbpx

Οι 5 λόγοι που η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ! (videos)

Οι φίλοι της Ρεάλ πανηγυρίζουν ακόμη ενώ οι αντίστιχοι της Ατλέτικο ακόμα να χωνέψουν την 2η ήττα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ από την ‘μισητή’ αντίπαλο! Το αποτέλεσμα πάντως μπορεί αν εξηγηθεί πολύ εύκολα σε 5 απλούς λόγους. Εμείς τους μαζέψαμε και σας τους παραδίνουμε για να τους μεταφέρετε στους προπονητές σας!

1) Ζινεντίν Ζιντάν

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο κύριος λόγος που η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο. Ξέροντας το παιχνίδι της Ατλέτικο ο Ζιντάν παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα και έδωσε οδηγίες στον Μπέιλ να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Ήξερε πως η Ατλέτικο θα προσπαθούσε να κλείσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως έκανε και με Μέσι και Ινιέστα, και έτσι έδωσε βαρύτητα στην μεριά του Μπέιλ. Ο Κριστιάνο υπέφερε και από τραυματισμό οπότε του βγήκε μια χαρά. Δεν έπαιξε αμυντικά, πίεζε ψηλά και θα μπορούσε να είχε χάσει το παιχνίδι. Αυτό το ρίσκο όμως έφερε την ομάδα του να κρατά μπάλα και να μην κάθεται να περιμένει τις αντεπιθέσεις της Ατλέτικο. Αντί να κουράζεται άσκοπα, όπως έκανε και η Μπαρτσελόνα, χτυπούσε με κάθε ευκαιρία και δεν άφησε την Ατλέτικο να κάνει παιχνίδι.

2) Σκληρό παιχνίδι

Σίγουρα με κάποιον όπως τον Πέπε δεν περίμενες κάτι διαφορετικό. Όμως και η Ατλέτικο φημίζεται για πολύ σκληρό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες χαρίστηκαν κάποιες κίτρινες κάρτες και αυτό τις βοήθησε και τις δύο. Η Ρεάλ παίζοντας σκληρό παιχνίδι ανέκοπτε την αντίπαλο της που βρέθηκε σε ένα παιχνίδι να ζητά κάρτες, κάτι που μέχρι στιγμής γινόταν το αντίθετο. Δεν μορούμε να πούμε πως ευνοήθηκε κάποια περισσότερο από την άλλη, αλλά μπορούμε σίγουρα να πούμε πως το σκληρό παιχνίδι ευνόησε τον Ζιντάν, και δεν τον χάλασε εννοείται! Στην τελική είναι μια μέθοδος που η Ατλέτικο χρησιμοποιεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

3) Χαμένο πέναλτι

Το χαμένο πέναλτι του Griezmann σίγουρα θα έδινε άλλη τροπή στο παιχνίδι αφού θα ξεκινούσε από την αρχή στο 47′ της αναμέτρησης. Το δοκάρι έμελλε να σταματήσει έναν από τους καλύτερους παίχτες, αν όχι τον καλύτερο, της Ατλέτικο και αυτό στοίχησε στην ομάδα αφού τέτοια ώρα, σε τέτοιον αγώνα δεν σε σταματά ένα δοκάρι!

4) Luca Modric – Gareth Bale

Η ‘απουσία’ του τραυματισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο αναπληρώθηκε επάξια από τους 2 προαναφερθέντες. Χωρίς να ακούγονται πολλά και χωρίς να κάνουν τα εξωπραγματικά, που και οι 2 ξέρουν να κάνουν, κρατούσαν μπάλα και άνοιγαν πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα. Αν έβρισκαν Benzema και Ronaldo στα καλά τους τότε το σκορ θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Ρεάλ έμπνεαν εμπιστοσύνη και δεν χάριζαν την μπάλα. Ο Gareth Bale κυνήγησε λίγο περισσότερο το γκολ αλλά η μπάλα και ο τρόπος παιχνιδιού δεν του έκαναν το χατίρι αφού πολλές φορές επέστρεφε στην άμυνα για βοήθειες. Ο δε Modric στο 70′ θέλησε να τελειώσει το παιχνίδι αφού με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Benzema που ούτε σκόραρε ούτε πάσαρε δίπλα στους Ronaldo και Modric που ακολούθησαν!

5) Keylor Navas

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην απέκρουσε κάποιο πέναλτι αλλά η σταθερότητα του και οι σημαντικές του επεμβάσεις κατα την διάρκεια του παιχνιδιού ασκούσαν μεγάλη πίεση στους ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο. Ας μην ξεχνάμε και το πέναλτι που έπιασε κόντρα στον Griezmann στο πρωτάθλημα. Αυτό το πέναλτι ήταν και ένας από τους λόγους που ο Griezmann διάλεξε να το εκτελέσει ψηλά το χθεσινό και έτσι κατέληξε στο δοκάρι. Ένας τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη σίγουρα βοηθά στο μέγιστο την ομάδα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και κατά την διάρκεια των πέναλτι!

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending