fbpx

Όνλυ ιν Σάιπρους: Τα 5+1 πράματα που μόνο στην Κύπρο παίζει να δεις!

Πολλές φορές είτε όταν είσαι στο δρόμο, είτε με τις καταστάσεις που συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή παραξανεύεσαι.

Τότε περνά από το μυαλό σου η φράση: ” Ε όι, μόνο στην Κύπρο εμπορούσα να το δω τούτο.

Ποια είναι τα μοναδικά και παράξενα που μόνο στην Κύπρο παίζει να δεις;

 

1
Πρωί αφόρητη ζέστη και νύχτα δροσιά.

Ένα φαινόμενο που σίουρα μόνο στην Κύπρο μπορείς να ζήσεις, είναι το φαινόμενο των 40 βαθμών το πρωί – αλλιώς φαινόμενο της σάουνας – τζιαι τη νύχτα το φαινόμενο της δροσούλας, αφού η θερμοκρασία αποφασίζει να πέσει κατακόρυφα στους 20 βαθμούς. Αναρωτιέστε πώς γίνεται; Ε αν ζεις στην Κύπρο, γίνεται!

2
Πανουργίες

Σίουρα τούτο είναι από τα πολλά που δεν θα χωρούσε ο νους σου. Κι όμως έγινε! Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, ο παρέας έσβησε τη διπλή κίτρινη γραμμή με μαύρη μπογιά, για να μπορεί να παρκάρει ανενόχλητος και χωρίς κανένα προστιματάκι! Αυτά είναι!

3
Φαΐ μέχρι σκασμού

Χαρακτηριστικό του Κυπραίου; Να φάει μέχρι σκασμού! Πάει σε εστιατόριο με all you can eat μπουφέ; Δύο-δύο τα πιάτα! Να μεν ξεχνούμε τζιαι τα Χριστούγεννα, που η μόνη του έννοια είναι τι θα φάει! Όσον αφορά το Πάσχα; Μόλις έρτει σπίτι που την εκκλησία έσσιει έτοιμη την αυγολέμονη τζιαι το κοτόπουλο! Μα να χάσει ο Κυπραίος που το φαΐ; Αποκλείεται!

4
Μόνο 2 εποχές

Cold-WomanΑκόμα ένα χαρακτηριστικό της Κύπρου είναι ότι αποκλείεται να πετύχεις μέρα που θα πεις “Οχχ εν άνοιξη σήμερα!” ή “Οχχ εν δροσούλα σήμερα!“. Εκαταντήσαμε να είμαστε σε μια χώρα με δύο εποχές! Είτε εν να κάμνει πολλή ζέστη τζιαι εν να δρώνεις άνευ προηγούμενου, είτε εν να κάμνει πολλή κρυάδα τζιαι εν να φορείς του κόσμου τα ρούχα, μπας τζιαι ζεσταθείς λίο.

5
Οδήγημα

Από τα δυνατά χαρακτηριστικά μας: το οδήγημα. Έστω και μία φορά μέσα στη μέρα εν να δεις ένα ταξιτζιή να κάμνει τα δικά του μέσα στο δρόμο. Είτε που εν να σου αναύκει τα φώτα να πιάσεις μια πλευρά να περάσει, είτε θα προσπαθεί να παρκάρει τζιαι το μισό αυτοκίνητο θα… κρέμεται μες το δρόμο. Γενικά; Να νομίζει ότι εν δικός του ο δρόμος.

Επίσης, μόνο στη Κύπρο εν να βρεθεί κάποιος να πεταχτεί που το πουθενά να σου κόψει το δρόμο είτε πεζός, είτε με άλλο αυτοκίνητο. Το κερασάκι στην τούρτα; Να πατά τα φρένα το μπροστινό αυτοκίνητο στα καλά καθούμενα τζιαι να στρίφει!

6
Παρκάρισμα

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Κυπραίου οδηγού είναι  το παρκάρισμα. Μόνο στην Κύπρο εν να δεις να αφήνουν το αυτοκίνητο τους μες τη μέση του δρόμου για να πεταχτούν όπως λαλούν 2 λεπτά να πιάσουν καφέ ή στο περίπτερο ή ακόμα τζιαι σε κατάστημα με ρούχα! Αν είναι δυνατόν; Ναι! Μόνο στην Κύπρο!  Αα τζιαι το άλλα! Εν με φορεί να παρκάρω, αλλά πού να ψάχνω αλλού; Βάλλω το όπως να ‘ναι! Μόνο στην Κύπρο!

Εσείς ποια άλλα παράξενα είδετε που μόνο στην Κύπρο εμπορούσαν να συμβούν; 

 

Δες επίσης: Οι 5 λόγοι που ο Κυπραίος (πάντα θα) αγαπά την Κύπρο του!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending