fbpx

5 λόγοι που θα σε πείσουν να πας στην Πάφο πριν να φύγει το καλοκαίρι!

Εντάξει, όλοι το έχουμε εμπεδώσει. Οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι προς το τέλος τους.

Ποιος είπε όμως, πως δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή; Είσαι κι εσύ από εκείνους που δεν έχουν δει ακόμα όλα τα μαγικά μέρη της Κύπρου;

Τότε αξίζει να επισκεφθείς την πανέμορφη Πάφο μας, για διακοπές ή έστω για 1-2 μέρες. Υπάρχουν παραμυθένια μέρη, που πολλοί ίσως δεν έτυχε να δείτε ακόμα.

Σου προτείνω πιο κάτω τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στην Πάφο μέσα από προσωπικές μου φωτογραφίες:

1
Όμορφες παραλίες που ίσως δεν πήγες ξανά

242229_10152043617984606_213697955_o

Υπάρχει μια “μυστική” παραλία, απέναντι από τον Κόλπο των Κοραλλίων στην Πάφο. Σχηματίζεται φυσικά ένας μικρός κόλπος, και είναι “περικυκλωμένος” από ψηλούς βράχους (όπως βλέπεις πιο πάνω). Θα χαλαρώσεις, και θα απολαύσεις την ηρεμία της θάλασσας, μιας και δεν την ξέρουν και πολλοί.

Αν πάλι θες μια πιο “γνωστή παραλία“, δοκίμασε εκείνη στην Πέτρα του Ρωμιού, που προσελκύει και αρκετούς τουρίστες. Ο συνδυασμός της μεγάλης “πέτρας“, των βοτσάλων και του καθαρού νερού, θα σε κάνει να θες να πας σ’ αυτή την παραλία.

2
Ψώνια στο εντυπωσιακό Mall της Πάφου (Kings Avenue Mall)

kings avenue

Μιας και ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα να το επισκεφθώ, εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος και την ιδαίτερη αρχιτεκτονική του (μέσα και έξω). Έτυχε να περάσω και νύχτα από δίπλα του και οι πολύχρωμες κατακόρυφες γραμμές του, το ξεχώριζαν από μακριά.

Αν πάλι θες να κάνεις τα  ψώνια σου στα (πολλά) καταστήματα του, ή να τσιμπήσεις κάτι για μεσημεριανό (ή βραδινό), περπάτησε κατά μήκος του και θαύμασε τον κατακόρυφο “καταρράκτη” του. Θα εντυπωσιαστείς!

3
Χαλαρό περπάτημα σε πανέμορφα δρομάκια

2016-07-27 19.52.46

Και όμως, έβγαλα τις πιο πάνω φωτογραφίες σε γραφικά δρομάκια της Πάφου! Πανέμορφα έτσι; Ειδικά αν είσαι παιδί της πόλης, ίσως δεν συνήθισες να βλέπεις τέτοιο σκηνικό. Ή το έβλεπες μόνο σε ταινίες και εικόνες από το εξωτερικό. Εξερεύνησε την Πάφο και θα ανακαλύψεις παραδοσιακά μέρη και περιοχές της.

4
Απόλαυσε το ποτό σου με θέα και ηλιοβασίλεμα από ψηλά

2016-07-26 19.42.07

Τι καλύτερο από το να πίνεις τον απογευματινό σου καφέ ή ποτό, βλέποντας την πιο πάνω θέα; Μιας και είμαι “φανατική” στο να εξερευνώ νέα στέκια και τόπους, σου προτείνω δύο από τα μέρη που απόλαυσα τη θέα σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα της Πάφου:

  • Muse cafe kitchen bar 

muse

Ο δροσερός αέρας, η εντυπωσιακή θέα και το μοντέρνο design του χώρου, θα σε κάνει να επισκεφθείς αυτό το στέκι στην Πάφο. Αν θες, μείνε και για φαγητό αργότερα.

  • Green Hill Cafe-Lounge Bar

green hill

Επίσης από τα καινούρια και πρωτότυπα (για τον τόπο του) στέκια. Είναι κτισμένο πάνω σε λόφο, στην περιοχή της Πέγειας στην Πάφο. Αν είσαι στο κέντρο της πόλης, θα χρειαστείς 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Αλλά αξίζει! Θα δεις όλη την Πάφο μπροστά στα μάτια σου και θα εξυπηρετηθείς από το ευγενικό προσωπικό του.

5
Νυχτερινή βόλτα στο Παλιό Λιμανάκι

2016-07-27 20.26.592016-07-27 20.33.21

Όσες φορές κι αν επισκεφθώ το λιμανάκι της Πάφου, άλλες τόσες θέλω να ξαναπάω! Το γραφικό και φωτισμένο κάστρο του, οι ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα καθώς και τα νέα και μοντέρνα cafes και εστιατόρια που άνοιξαν, θα σε πείσουν να πας για τη βραδινή σου βόλτα εκεί!

Bonus tip:

Αν θα πας για διακοπές, η διαμονή σου στην Πάφο δεν θα ζηλέψει σε τίποτα από εξωτικά νησιά και παραμυθένιους προορισμούς που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Ίσως το εμπεδώσεις πιο κάτω (εκεί που μείναμε εμείς) 😉

2016-07-25 18.44.542016-07-25 18.40.41

Φωτογραφίες άρθρου: Προσωπικό αρχείο

 

Προλαβαίνεις ακόμη να πας και να χαλαρώσεις στην Πάφο! Enjoy 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending