fbpx

Πώς θα ήταν το Instagram τον καιρό των… γιαγιάδων μας;

Χρησιμοποιούμε το Instagram όλη μέρα και βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε κάτι περισσότερο που μόδα – κάτι σαν τρόπος ζωής. Βλέπουμε διάφορες ηλικίες να το χρησιμοποιούν – μικροί μέχρι και μεγάλοι.

Πώς, όμως, θα ήταν το Instagram που ξέρουμε, με τα σημερινά δεδομένα, αν υπήρχε πριν πολύ καιρό, την εποχή των παππούδων και γιαγιάδων μας; 

Τι θα άλλαζε άραγε;

 

1
“Συντηρητικούρες”

Σήμερα στο Instagram βλέπουμε διάφορους να ποστάρουν… ημίγυμνοι και οι γυναίκες ημίγυμνες ή ακόμα και μόνο με εσώρουχα. Τέτοια πράγματα δεν θα υπήρχαν τότε – φυσικά θα ήταν πιο συντηρητικοί. Το πιο ακραίο που θα έβλεπες θα ήταν κανένα πόδι γυμνό και πάλι θα το θεωρούσαν προκλητικό. Σίγουρα οι γιαγιάδες μας θα ήταν κάπως:

– “Μα άδε την τζείνη, δείχνει τα ούλλα πάλε. Εν αντρέπεται τίποτε;”

 Report τώρα, να σου την σάσω εγιώ καλά. Τώρα τώρα, να την στείλω της Ευτυχούς να την κάμει report και τζείνη.”

2
Μετακινήσεις στο χωριό

Την σήμερον ημέρα για να πάεις που το ένα χωριό στο άλλο, είναι θέμα κάτι ωρών. Όχι όμως τότε, αφού μπορεί να ήταν υπόθεση… ημερών. Θα βλέπαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας πάνω σε τρακτέρ να βγάζουν selfies και να γράφουν δίπλα κάτι τέτοια:

– “Πάμε στο χωρκό με τρακτέρ, 30 χιλιόμετρα την ώρα. Βασικά πάμε τζιαι δεν πάμε με τούτες τις χωματόστρατες!” 

– “3 μέρες τζιαι ακόμα να φτάσουμε στο χωριό. Ααααχ τζιαι βαχ, κάμε Χέε μου, κάμε ένα θαύμα”

3
Σχολιασμός φωτογραφίων

Όπως ξέρουμε, οι κοτζιακαρούες εν σταματούν να μιλούν. Πόσο μάλλον να είχαν Instagram. Θα εκουτσομπόλευαν τα profiles των άλλων και θα έβλεπες κάτι σχόλια του τύπου:

– “Μα τίνος είσαι εσύ, μάνα μου;”

– “Η Μαρούλλα εν θκειά σου;”

– “Μα ίνταλως έκαμες έτσι την χωρκάτικη σαλάτα, Ευλαμπία μου; Τι έβαλες μέσα;”

4
“Αγαπώ θρησκεία”

‘Ενα μεγάλο κομμάτι της ζωής των παππούδων και κυρίως των γιαγιάδων μας αποτελεί η εκκλησία! Εμένα προσωπικά, η γιαγιά μου δεν χάνει λειτουργία. Αν είχεν Instagram, ΣΙΓΟΥΡΑ θα είχεν selfies με τις φίλες της στην εκκλησία και θα έβαλεν σε λεζάντα αποσπάσματα από το ευαγγέλιο.

-“Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, μὴ μεριμνᾶτε τῇ ψυχῇ ὑμῶν τί φάγητε ἢ τί πίητε, μηδὲ τῷ σώματι ὑμῶν τί ἐνδύσησθε· #πάλε #ήρτα #πρώτη #στην #εκκλησία #θεά

“-Εγιώ, η Γριστούλλα, η Μαρικκού, η Αλισαβού στην εκκλησία #ευλόγησον

5
Φωτογραφίες Μαγειρέματος και Φαγητών

Οι 9 στις 10 φωτογραφίες τους θα ήταν φαγητά. Απόλυτα φυσιολογικό – ε βέβαια, να μεν χουμιστεί η Κυπραία γιαγιά τα φαγιά που έκαμεν;

Θα γεμώσει το Instagram με φωτογραφίες με τα φαγιά που μαγείρεψε, για να δείξει πόσο καλή μαγείρισσα είναι! Τι κουπέπια, τι μακαρόνια του φούρνου, τι κιοφτέδες, τι σούβλες; Τούτα ούλλα σίγουρα δεν θα ελείπαν που το τραπέζι!

Εσένα η γιαγιά σου και ο παππούς σου αν είχαν Instagram πώς θα ήταν; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending