fbpx

Οι 5 πιο όμορφες παραλίες στη Λεμεσό για να πας πριν να τελειώσουν οι διακοπές σου!

Όμορφο το καλοκαιράκι φέτος, όπως και κάθε χρόνο. Όσο περνούν τα χρόνια, κάθε φορά είναι και πιο ωραίο, γεμάτο φίλους, parties, ποτά, διασκέδαση και διακοπές.

Η Λεμεσός μας, σαν στολίδι της Κύπρου με την όμορφη Μαρίνα, έχει κι άλλους τόπους για επίσκεψη, όπως η θάλασσα της. Συγκεκριμένα, 5 παραλίες πρέπει να είναι στο πρόγραμμά σου, καθώς φτάνεις στο κέντρο της Λεμεσού.

Θα σας περιγράψω και τις 5, αλλά θα αφήσω την καλύτερη για το τέλος. Σαφώς υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες στη Λεμεσό και στα γύρω περίχωρα της.

Εγώ θα περιγράψω μέσα απο τις εμπειρίες μου τις πιο ωραίες κατ’ εμένα – η καθεμιά με τη δική της χάρη.

 

1
LADY’S MILE

Βρίσκεται στη περιοχή Ζακακιού, στο δρόμο κοντά στο My Mall της Λεμεσού. Καθώς περνάς για φαγητό ή για ψώνια από εκεί, η Παραλία του Lady’s Mile είναι ότι πρέπει για το μπάνιο σου.

Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και χώροι (περίπου 6-7) με το καθένα να είναι διαφορετικό: το ένα με τα water sports του, το άλλο με το ωραίο φαγητό (π.χ. το Captains Cabin) σε ρυθμούς πάρτυ και chill on the beach.

Στη θάλασσα αυτή, θα σου σύστηνα να πας με παρέα και χαλαρά, περνώντας όμορφα μαζί με μουσική και συντροφιά τη θάλασσα.

2
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ

Το θάλασσακι τώρα είναι μια καφετέρια απέναντι στη θάλασσα. Βρίσκεται στη περιοχή της Τουριστικής, ακριβώς δίπλα στο Μόλο, στην καρδιά της Λεμεσού – αμέσως μετά το τέλος του Μόλου.

Ωραίο περιβάλλον με το καφέ-μπαρ απέναντι από τη θάλασσα, σας κρατάει δροσισμένους με το ποτό, καφέ, ή τη γρανίτα σας. Η θάλασσα ήσυχη και ο κόσμος παντού να γεμίζει την παραλία.

Μια από τις καλύτερες επιλογές – ξανά με τη παρέα, τον/τη σύντροφο σου (ή και τα δύο μαζί) για να περάσεις μια θεσπέσια μέρα στη θάλασσα.

3
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΙΟ

Η “ανήσυχη” αυτή θάλασσα βρίσκεται στη περιοχή της Επισκοπής, στην άκρη της Λεμεσού. Μια από τις αγαπημένες επιλογές μου. Πήρε το όνομα τις από το αρχαίο θεάτρο του Κουρίου, που βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή του βουνού, πάνω από τη θάλασσα.

Η θάλασσα αυτή, είναι ένα καλό “φάρμακο” για όσους του βοηθά η θάλασσα για ηρεμία. Έχει μεγάλα ποσοστά άλατος και αυτό την κάνει πιο καθαρή και φυσική.

Θα την σύστηνα ως μια επιλογή για χαλάρωση και ηρεμία, παρέα με τα κύματα που υπάρχουν πάντα, κάνοντας πιο έντονη την ύπαρξη της θάλασσας. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, η θάλασσα αυτή είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των κυμάτων.

* Αν είσαι τυχερός, εξερευνητικός τύπος και ταξιδιάρης, ίσως να βρεις και κανένα μαγικό τοπίο εκεί κοντά 😉

4
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ MALINDI BEACH BAR

Τα δύο τελευταία και καλύτερα τα άφησα για το τέλος. Στην πιο πάνω φωτογραφία, βρισκόμαστε στο Malindi Beach Bar. Βρίσκεται προς το τέλος της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού, εξαιρετικά κοντά στο 5αστερό ξενοδοχείο St. Raphael.

Η παραλία αυτή, κλασικά με τη μουσική της και το bar δίπλα, προσφέρει μια άλλη γεύση του καλοκαιριού.

Λίγο πιο… κλασάτη παραλία, λόγω της περιοχής που βρίσκεται, με τα κρεβατάκια της να γεμίζουν από κόσμο και το κλίμα να δίνει μοναδική ενέργια στο κόσμο που την επισκέπτεται.

Μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου στο εστιατόριο που βρίσκεται μέσα, ή ακόμα και το ποτό σου στο πολύτελες διπλό κρεβατάκι σου, κάτω από τον ήλιο του Αυγούστου.

5
BLUEBERRY CAFE

Blueberry! Αν είσαι party animal που γουστάρει καλή αγγλική μουσική, σε ρυθμούς R n’ B και πολύ χορό, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Βρίσκεται στο τέλος της τουριστικής περιοχής στη Λεμεσό, πολύ κοντά στο Malindi. Είναι ωραία παραλία, όπου θα δεις συνήθως διαφορετικό κόσμο απ’ ότι βλέπεις στις συνηθισμένες παραλίες, χωρίς να σου απαντήσω το γιατί (αυτό θα το αφήσω σε ‘σένα όταν θα το δεις από κοντά).

Και αν είσαι ο τύπος που περιέγραψα πιο πάνω, κάθε Κυριακή στο Bluberry με ρυθμούς Ghetto Funk, το Κυριακάτικο event που ο κόσμος ξεσαλώνει και ενθουσιάζεται, μπορείς να διασκεδάσεις με τον ήλιο στον ουρανό, με το ποτό σου και μια καλή παρέα.

Σου έχω προτείνει 5 διαφορετικές επιλογές. Εσύ ποια παραλία θα επισκεφτείς όταν έρθεις στη Λεμεσό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending