fbpx

Ανάμεσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ!

Ανάμεσα στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Με βάση τη νέα κατάταξη κατάταξη πανεπιστημίων «Times Higher Education World University Rankings 2016 – 2017» που δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις θέσεις 351-400 παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται στις θέσεις κατατάσσεται στις θέσεις 401-500.

2015the

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η λίστα κατάταξης πανεπιστημίων «Times Higher Education World University Rankings» δημοσιεύεται για 13 συνεχόμενα χρόνια και θεωρείται μια από τις τρεις κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς.

Η φετινή λίστα κατάταξης περιλαμβάνει 980 ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα από 79 χώρες.

Όπως αναφέρεται, το μοντέλο αξιολόγησης που εφαρμόζεται χρησιμοποιεί αυστηρά πρότυπα και παγκόσμιες συγκρίσεις (benchmarks) για όλους τους τομείς της αποστολής των πανεπιστημίων.

Το «Times Higher Education World University Rankings» χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: διδασκαλία, έρευνα, επίδραση στην έρευνα (citations), έσοδα από έρευνα και καινοτομία και διεθνής εικόνα και προοπτική (international outlook).

Τα στοιχεία συλλέγονται τόσο από μετρήσιμα δεδομένα, όσο και από δεδομένα που προκύπτουν από ανάλυση ερευνών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο οργανισμός The World University Rankings αποτελεί τον πρώτο οργανισμό πανεπιστημιακών κατατάξεων παγκοσμίως που έχει υποβάλει για έλεγχο τη μεθοδολογία, τον τρόπο συλλογής των δεδομένων και τη διαδικασία υπολογισμού των κατατάξεων, σε διεθνή ελεγκτικό οίκο και πιο συγκεκριμένα στη PwC.

1
Πανεπιστήμιο Κύπρου – Στις θέσεις 351-400 παγκοσμίως

Στην κατηγορία «επίδραση στην έρευνα (citations)», το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεπερνά τα 2/3 των πανεπιστημίων, ενώ στην κατηγορία «διεθνής εικόνα και προοπτική (international outlook)» βρίσκεται στα κορυφαία 25% των πανεπιστημίων που κατατάσσονται στη διεθνή κατάταξη. Τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου στις 4 από τις 5 γενικές κατηγορίες παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

2
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Στις θέσεις 401-500 παγκοσμίως

Ένα τεράστιο άλμα κατάφερε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο αν και μετρά λιγότερα από 10 χρόνια ζωής, εντούτοις πέτυχε θέση ανάμεσα στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education World University Rankings 2016-17, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται στις θέσεις 401-500, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ακαδημαϊκό ίδρυμα της Λεμεσού συμπεριλαμβάνεται στη φημισμένη λίστα των Times, πράγμα που αποτελεί από μόνο του μια αξιοσημείωτη διάκριση και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι άνοιξε τις πύλες του το 2007.

unies

Η λίστα των «Times» αποτελεί μια από τις 3 κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς (μαζί με τις λίστες QS World University Rankings και Academic Ranking of World Universities- Shanghai list).

Τα στοιχεία συλλέγονται από ανοικτές βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων μέσω ερωτηματολογίων αξιολόγησης της διδακτικής και ερευνητικής φήμης και μέσω υποβολής στοιχείων από τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending