fbpx

Το σωστό πρωινό του φοιτητή: 5 ιδέες για να ξεκινάς δυναμικά τη μέρα σου!

Από τότε που ήμασταν μικροί, μας έλεγαν πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.  Ως φοιτητές, “φροντίζουμε” να το διαψεύδουμε καθημερινά, αφού το παραλείπουμε συστηματικά.

Είσαι κι εσύ από τους… «πρωινούς» τύπους που ξυπνάνε αργοπορημένοι και δεν βρίσκουν μπροστά τους κάτι για πρωινό; Έτσι καταλήγεις στο να φας ό,τι βρεις μπροστά σου μέσα στη μέρα. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση!

Με τις πιο κάτω ιδέες για εύκολες και γρήγορες λύσεις, το πρωινό σου θα είναι πλέον “piece of cake”!

1
Μυστικό:  Ενυδάτωση & Βιταμίνη C

Εννοείται πως ως έναρξη της μέρας μας, πρέπει από το πρωινό να παίρνουμε θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες και ενέργεια, χωρίς όμως να ξεχνάμε την ενυδάτωση.

Έτσι, πρώτη συμβουλή είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάς – Αν είσαι πιο hard core, μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες λεμόνι. 

2
Ξεκίνα τη μέρα σου με δημιουργικότητα και χρώμα

Αν θέλεις, μπορείς να γίνεις πιο δημιουργικός και να ξεπεράσεις τα συνηθισμένα δημητριακά και το ψωμί.

Μπορείς να ετοιμάσεις ένα χυμό ή ένα smoothie (ακόμα και με γιαούρτι), ή ψήνοντας δημιουργικούς συνδυασμούς υλικών σε muffin ή μπισκότα.

3
Συστατικά-κλειδιά για το κάθε πρωινό

Όσο για τα συστατικά-κλειδιά που πρέπει να βρίσκονται στο πρώτο γεύμα της ημέρας σου, μπορείς να τα συνδυάσεις όπως θέλεις.

Χρησιμοποίησε γιαούρτι, φρούτα, μέλι, κανέλα, βρώμη, μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα, καρύδια ή άλλους ανάλατους ξηρούς καρπούς.  Οπωσδήποτε, πρέπει να αποφεύγεις τη ζάχαρη!

4
Για τους λιγότερο δημιουγικούς…

Αν μετά από τα πιο πάνω δεν μπορείς να σκεφτείς πιθανούς εύκολους συνδιασμούς για το πρωινό σου, μπορείς να δεις πιο κάτω μια λίστα από εύκολες λύσεις.

Κάποιες, φυσικά, ίσως να απαιτούν προετοιμασία -όπως τα muffins- αλλά όταν θα έχεις έτοιμο το πρωινό σου τις επόμενες μέρες, θα είσαι ευχαριστημένος!

  • Γιαούρτι με κάποιο συνδυασμό από φρούτα, βρώμη, μέλι ή μαρμελάδα, αμύγδαλα, κανέλα (tip: η κανέλα είναι πολύ ωφέλιμη και δίνει μια τσαχπινιά στο πρωινό σου)
  • Pancakes με ζύμη από μια μπανάνα και 2 αυγά (tip: ετοίμασε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα]

  • Ψωμί με μέλι και κανέλα (tip: βοηθά όταν έχεις πονόλαιμο)
  • Breakfast burrito με αβοκάντο, χαλλούμι ή τυρί κρέμα, μαρούλι και κόκους μουστάρδας
  • Muffins ή σπιτικά bars (ρίξε μια ματιά πιο κάτω)

5
Για τους muffin-lovers

Αν σου αρέσει να κάνεις πειράματα στην μαγειρική, τότε μπορείς να επιχειρήσεις την πιο «περίπλοκη» επιλογή πρωινού – τα muffins!

Παράλληλα, μπορείς να πειραματιστείς και με homemade bars. Mπορούν να έχουν διάφορες γεμίσεις – ίσως σε συνδυασμό με αλεύρι ή βρώμη.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής υλικά:

Για τους λιχούδηδες: μπανάνα, μήλο ή αχλάδι, μαύρη σοκολάτα (καμιά φορά και Nutella), σταφίδες, γιαούρτι, άντε και λίγη ζάχαρη 😉 (δες αντίστοιχη συνταγή εδώ)

Για αλμυρά muffins: αυγό, τυρί, χαμ, κολοκύθι, καρότο, γάλα/φρέσκα κρέμα/γιαούρτι, και μη ξεχάσεις τα μυρωδικά!

Μετά από αυτές τις συμβουλές και ιδέες, ελπίζω να βρήκες την επιλογή πρωινού που σου ταιριάζει!

Εσύ τι πρωινό θα φας αύριο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending