fbpx

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που το παρατσούκλι τους είναι όνομα ζώου!

Ξεσκονίζοντας το ημερολόγιο δεν γίνεται να μην σταματήσεις στο σημείο “η παγκόσμια μέρα ζώων”.  Σημαντική μέρα, αφού, το ζωικό βασίλειο είναι που χαρίζει στον όμορφο, τούτο, κόσμο, λίγη παραπάνω μαγεία!

Με αφορμή, όμως, την συγκεκριμένη μέρα, μας ήρθαν στο μυαλό διάφοροι ποδοσφαιριστές που τα μίντια, οι συμπαίκτες ή και ο τρόπος παιχνιδιού τους είχαν κολλήσει κάποιο παρατσούκλι που να έχει σχέση με ζώα. Μαζέψαμε 10 τέτοια παραδείγματα και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες ποια είναι:

 

1
Lev Yashin – Η “μαύρη αράχνη”

Ο σπουδαιότερος τερματοφύλακας του 20ου αιώνα και ίσως ότι καλύτερο είδε ποτέ ο ποδοσφαιρικός κόσμος στη συγκεκριμένη θέση. Φέρει το παρατσούκλι “μαύρη αράχνη” λόγω της ολόμαυρης στολής του (μαύρη φανέλα, μαύρο παντελόνι, μαύρες κάλτσες, μαύρα γάντια) και της ικανότητας που είχε να καλύπτει την εστία με τα μεγάλα του χέρια!

2
Rob Rensenbrink – Ο “άνθρωπος – φίδι”

Αφανής ήρωας της μεγάλης Ολλανδίας της δεκαετίας του ’70, έκανε μεγάλη καριέρα στην Anderlecht αγωνιζόμενος ως αριστερό εξτρέμ. Πήρε αυτό το παρατσούκλι εξαιτίας της ικανότητας του να ελίσσεται και να σκοράρει από δύσκολες γωνιές.

3
Falcao

Το πλήρες όνομα του Κολομβιανού επιθετικού είναι Radamel Garcia Zarate. Το Falcao βγαίνει από το γεράκι (falcon)!

4
Eusebio – Ο ” μαύρος πάνθηρας”

Ο μεγαλύτερος επιθετικός του πορτογαλικού ποδοσφαίρου με 749 τέρματα σε συλλογικό επίπεδο (τα πλείστα με την Benfica) πήρε το παρατσούκλι “μαύρος πάνθηρας” λόγω της φονικής του ικανότητας μπροστά από την εστία, της ταχύτητας του αλλά και του αθλητικού του παραστήματος.

5
Rene Higuita – O “σκορπιός”

Ο μεγάλος Κολομβιανός τερματοφύλακας και σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ πήρε το παρατσούκλι “σκορπιός” εξαιτίας της φημισμένης του απόκρουσης – σήμα κατατεθέν του, ” το χτύπημα του σκορπιού”!

6
Lionel Messi – Η “σκνίπα”

Ο Αργεντινός σταρ με τις 5 Χρυσές Μπάλες μπορεί να μαγεύει στα γήπεδα αλλά έχει ένα μάλλον, υποτιμητικό παρατσούκλι εξαιτίας του μικρού του αναστήματος!

7
Tony Adams – Το “γαϊδούρι”

Ο θρύλος της Arsenal κουβαλά το παρατσούκλι “γάιδαρος”! Παρατσούκλι που του κόλλησαν τα αγγλικά μίντια λόγω της έλλειψης, όπως ισχυρίζονταν, λεπτότητας του Άγγλου. Παράλληλα, η Daily Mirror μετά από ένα παιχνίδι με την Manchester United που ο Adams σκόραρε και στις 2 εστίες (1-1 έληξε το παιχνίδι με αυτογκόλ του αμυντικού – θρύλου των “κανονιέρηδων”) τον παρουσίασε με αυτιά γαϊδάρου. Αυτό ήταν: Του έμεινε για μια ζωή!

8
Claudio Caniggia – Το “πουλί”

Ένας από τους πιο “δολοφονικούς” σκόρερ που έβγαλε η Αργεντινή, που έκανε “παπάδες” στο Μουντιάλ του ’90 και του ’94 έχει το παρατσούκλι “πουλί”. Αιτία είναι η ταχύτητα του, αφού φημιζόταν ως ένας εξαιρετικά ταχύς ποδοσφαιριστής, σε συνδυασμό με το μακρύ του, ξανθό μαλλί.

9
Edgar Davids – Το “pitbull”

Ένας από τους πιο σκληροτράχηλους, αλλά και ταλαντούχους αμυντικούς μέσους που έβγαλε το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό παρατσούκλι από το “pitbull”. Τον ονόμασε έτσι ο προπονητής του στον Ajax, Louis van Gaal, εξαιτίας της ικανότητας του στο μαρκάρισμα αλλά και της επιθετικότητας του πάνω στην μπάλα!

10
Marco van Basten – Ο “κύκνος της Ουτρέχτης”

Μεγάλος Ολλανδός επιθετικός που τέλειωσε πολύ άδοξα, και νωρίς, την καριέρα του. Πρόλαβε, όμως, να αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το εξαιρετικό του τέρμα στον τελικό του Euro 1988 αλλά και του εξαιρετικού του στυλ και τεχνικής. Εξαιτίας, λοιπόν, της εξαιρετικής του τεχνικής πήρε και το προσωνύμιο “κύκνος της Ουτρέχτης”!

Ποιο παρατσούκλι θεωρείς πως ταιριάζει περισσότερο και σε ποιον ποδοσφαιριστή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending