fbpx

Τα 3+1 πράγματα που κάνουν έναν αγώνα στα Κοκκινοχώρια απλά… μοναδικό!

Η Κύπρος είναι μια χώρα μικρή τζιαι ούλλοι κάποια στιγμή σίγουρα το συνειδητοποιήσαμε, αφού όπου τζιαι να πάμε κάποιον θα γνωρίζουμε. Όσο μικρή όμως τζιαι αν είναι στο μέγεθος, τόσο μεγάλη είναι στις ξεχωριστές συμπεριφορές του λαού της σε κάθε επαρχία.

Κάθε πόλη και κάθε χωριό έχει κάτι το ξεχωριστό και αυτός είναι και ο λόγος αυτού του άρθρου.

Μέσα από τις δικές μας εμπειρίες λοιπόν σας παρουσιάζουμε τι θα δείτε σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην επαρχία Αμμοχώστου τζιαι συγκεκριμένα στα πανέμορφα Κοκκινοχώρια!

1
Η προφορά

Πρώτα πρώτα σίγουρα θα δεις τους παίχτες τζιαι τους οπαδούς να μιλούν πολλές φορές με λέξεις που δεν έχεις ξανακούσει! Όπως τζιαι να το κάμουμε οι Κοκκινοχωριάτες έχουν την δική τους – μοναδική – προφορά, αλλά για να λέμε τζιαι την αλήθεια δεν την χρησιμοποιούν ούλλοι.

Τι θα ακούσεις; Φυσικά μοναδικούς τζιαι επικούς διαλόγους μεταξύ παιχτών τζιαι φιλάθλων. Απίστευτες φράσεις τζιαι προτάσεις που προκαλούν γέλιο, όπως:

”Τρέχει τίποτες, λάμνε που δαμέ να μεν σε βουστουνιάσω”, ”Ίντα που τούντο σουτ ρε, αλλονάκο να ρίξεις αμπελοπούλια” , ”Ρε μάστρε μια μάππα” , ”Έχει τίποτες – Έχει και έκεχει” ”Μόνο για να συνάεις κολοκάσι κάμεις”.

Φυσικά, είναι η χαρά κάθε διαιτητή να έρκεται στα Κοκκινοχώρια να κάμνει διαιτησία γιατί δεν ακούει τίποτε! Όι, βασικά ακούει, τζιαι μάλιστα ακούει πάρα πολλά! Προσωπικά όμως τζείνο που άκουσα από φίλαθλο τζιαι εκαθήλωσεμε ήταν το τρομερόΣφύρα καλά κύριε μπ@@@δε”! Το ”κύριε” ακόμα εν εκατάλαβα γιατί το είπε! (κλαίγω)

2
Οι οπαδοί 

Οι Κοκκινοχωριάτες οπαδοί μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ως οι πιο εκδηλωτικοί τζιαι οι πιο παθιασμένοι οπαδοί, αφού η αδρεναλίνη τζιαι η έντονη αγάπη για τον τόπο τους, είναι χαρακτηριστικό των κατοίκων των Κοκκινοχωριών. Αφού που την ένταση, μερικές φορές οπαδοί της ίδιας ομάδας μαλώνουν μόνοι τους! Φυσικά τούτο γίνεται τζιαι σε αρκετά άλλα γήπεδα της Κύπρου αφού ούλλοι στις κερκίδες είμαστε τζιαι προπονητές, τζιαι διαιτητές τζιαι παίχτες μεν σου πω. Τι να κάνουμε που τα ξέρουμε ούλλα τζιαι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα που τους άλλους;

Αγαπούν την ομάδα του χωριού τους τζιαι το δείχνουν με κάθε ευκαιρία κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Να σφυρίσει ο διαιτητής ενάντια στην ομάδα τους; Να γυρίσει παίχτης να πει κάτι στην κερκίδα; Να τις τρώει η ομάδα τους;

Όσο αφορά την σχέση τους με τους παίχτες της αντίπαλης ομάδας, έχω να σας πω κάτι που είδα με τα μάτια μου. Παίχτης άλλης ομάδας έκαμε χειρονομία στην κερκίδα τζιαι εκατέβηκε οπαδός στο γήπεδο με την ππάλα (μπαλντάς για τους φίλους μας που δεν ξέρουν) να τον σφάξει. Απίστευτο ένεν; Γι’ αυτό αν έρτετε να παίξετε μάππα μεν κάμετε τίποτε ενάντια της κερκίδας γιατί δεν σας εγγυώμαι ότι θα φύετε με ούλλα τα μέρη του σώματος σας!

Τέλος όταν η ομάδα τους χάνει κάμνουν ούλλοι τους προπονητές. Τι εννοώ; Στέκουνται οι χιλιάδες οπαδοί (καμιά δεκαρκά) πάστα τέλλια τζιαι αλλάζουν το σύστημα (φουλ επίθεση), αλλάζουν τους παίχτες, καθοδηγούν την ομάδα τζιαι νιώθουν για κάποια λεπτά ότι εν ο Μουρίνιο! Όντως πιστεύκουν το όμως!

3
Το φαγητό

Αποκλείεται να πάεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα στα Κοκκινοχώρια τζιαι να μεν έσσιει φαΐ. Εκτός που τες καντίνες που εν όπως τα σούπερ μάρκετ, κάθε οπαδός μέσα στις πούτζιες του θα έχει φιστούτζια, κούννες τζιαι γενικά όλων των ειδών ξηρούς καρπούς. Έρκουνται στην κερκίδα με τες παγωνιέρες που παν θάλασσα γεμάτες μπύρες, αναψυκτικά τζιαι χυμούς για τα μωρά. Φέρνουν με τες τσέντες που τα περβόλια τους σύκα, μαντορίνια, πορτοκάλια, παπουτσόσυκα και πολλά άλλα.

Θωρούν μάππα τζιαι τρων ταυτόχρονα. Ίσως να εν που τες λίες φορές που υπάρχει ησυχία στο γήπεδο, ή ίσως τζιαι όι. Γιατί; Επειδή ακούεις τους να φωνάζουν Ρε κουμπάρε θέλεις μια μπύρα”; Επίσης εν τζιαι οι μιτσιοί που παίζουν μάππα έξω που το γήπεδο τζιαι κάμνουν τον Ρονάλτο τζιαι το Μέσι τζιαι ποστέκουνται σε κάποια φάση τζιαι φωνάζουν ”Παπά επείνασα”, τζιαι να απαντά ο παπάς ”Θέλεις να σου καθαρίσω σύκο”;

Το πιο σπουδαίο της υπόθεσης; Επειδή έπαιζα τζιαι εγώ ποδόσφαιρο στα Κοκκινοχώρια, έτυχε μετά που αγώνα να φέρουν φουκούες μέσα στο γήπεδο – ναι μεν σας φαίνεται παράξενο – τζιαι να βάλουν την σούβλα πάνω, να στρώνουν τζιαι τα τραπέζια τζιαι μετά που τον αγώνα, να κάμνουμε αγώνα στο φαΐ!

Φανταστείτε να πανηγυρίζαμε τίτλο τι θα γινόταν!

4
Στην τελική…

Γενικά λοιπόν, όταν θα πάεις σε ένα αγώνα στα όμορφα Κοκκινοχώρια – τζιαι σας παροτρύνω να πάτε – θα δείτε αρκετά ψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο, αγώνες γεμάτο ενδιαφέρον τζιαι φυσικά γεμάτα γήπεδα!

Πέρα από την πλάκα αγαπάμε τα Κοκκινοχώρια τζιαι ας μην ξεχνάμε ότι μερικοί από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές είναι Κοκκινοχωριάτες και είμαστε περήφανοι, γιατί όλοι σε αυτά τα χωριά είναι λεβέντες!

Πες μας τζιαι εσύ τι άλλο είδες στα γήπεδα των δικών σου χωρκών!

Δες επίσης: Τι κάνει το αγροτικό ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending