fbpx

Μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών που ενώνει τη Σαλαμίνα και την Ομόνοια!

Τι μπορεί να ενώνει 2 ποδοσφαιρικές ομάδες; Ρητορικό ασφαλέστατα το ερώτημα με μια πιθανή απάντηση να μπορούσε να είναι η κοινή πόλη  – έδρα, ας πούμε.

Από εκεί και πέρα όμως 2 ομάδες μπορεί να τις ενώνουν και οι κοινοί προπονητές που πέρασαν από τους πάγκους τους ή και ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στις 2 ομάδες.

Αυτή ακριβώς την κατηγορία, τους κοινούς ποδοσφαιριστές δηλαδή, της Σαλαμίνας και της Ομόνοιας θα εξετάσουμε σήμερα με αφορμή το μεταξύ τους παιχνίδι.

Μαζέψαμε έτσι μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν και στους ερυθρόλευκους και στους πράσινους και σας τους παρουσιάζουμε:

1
Mustapha Bangura

Στις καρδιές των Σαλαμιναίων κατέχει ξεχωριστή θέση το δεκάρι από την Σιέρα Λεόνε. Ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της βαρωσιώτικης ομάδας το 2006 σε ηλικία, μόλις, 17 ετών. Έμεινε στο “Αμμόχωστος”¨για 2 χρόνια πριν μετακομίσει στο “Ηλίας Πούλλος” και την Ομόνοια το 2008. Στο τριφύλλι έπαιξε πολύ λίγο στην αρχή της περιόδου 2008-09 και ακολούθως δόθηκε δανεικός στην ΑΕ Πάφος και τον Απόλλωνα.

2
Shota Grigalashvilli

Το δεκάρι από την Γεωργία ήρθε στην Κύπρο πριν 3 χρόνια για την Ανόρθωση.  Την επόμενη χρονιά (2014 – 15) πήγε ως ελεύθερος στην Ομόνοια που έμεινε όμως πολύ λίγο. Τον Γενάρη του 2015 μετακόμισε στη Νέα Σαλαμίνα όπου και στάθηκε εξαιρετικά άτυχος αφού τραυματίστηκε σοβαρά στην πρώτη του συμμετοχή.

3
Γιώργος Νικολάου

Ο Παραλιμνίτης επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Ένωση όπου και κέντρισε τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων του νησιού. Το καλοκαίρι του 2004 το τριφύλλι κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του όπου έμεινε μόνο μια σεζόν. Την περίοδο 2007 – 08, και αφού στο μεταξύ πέρασε και από την Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, συνέχισε την καριέρα του στους ερυθρόλευκους της Αμμοχώστου. Έμεινε μόνο μια χρονιά.

4
Sinisa Dobrasinovic

Ένας από τους καλύτερους μέσους που πάτησαν ποτέ χορτάρι κυπριακών γηπέδων. Ήρθε στην Κύπρο το 2000 για τον Απόλλωνα και αφού πέρασε και από τον Διγενή Μόρφου, το 2005 φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι. Στην Λευκωσία έμεινε 3 χρόνια με φουλ συμμετοχές. Συνέχισε στην Ανόρθωση, περιπλανήθηκε σε Ελλάδα και Καζακστάν πριν τελειώσει την καριέρα του την περίοδο 2013 – 14 στην Νέα Σαλαμίνα.

5
Κούλης Παύλου

Γέννημα – θρέμμα της ΑΕΚ ο Κύπριος εξτρέμ φόρεσε την φανέλα της Ομόνοιας για 2 χρόνια (2007 – 2009) χωρίς να καταφέρει να “πιάσει”. Αφού πέρασε από τον Διαγόρα, τον ΑΠΟΠ / Κινύρα Πέγιεας και την ΑΕΚ αγωνίζεται από την περσινή περίοδο στο “Αμμόχωστος”!

6
Αντώνης Κατσής

Ένας από τους πιο άτυχους παίκτες των κυπριακών γηπέδων αφού από το ξεκίνημα της καριέρας του ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Ξεκίνησε από την ΑΕΚ πριν μετακομίσει το 2009 στην Ομόνοια. Στην ομάδα της πρωτεύουσας όμως έμεινε για λίγο, περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες πριν την περίοδο 2014 – 15 υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Νέα Σαλαμίνα. Ένας τραυματισμός, ωστόσο, δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί πολύ.

7
Vincent Eze

Τον έφερε στην Κύπρο ο Απόλλωνας το 2013. Την επόμενη χρονιά πήγε αρχικά δανεικός και στην συνέχεια ως ελεύθερος στην Νέα Σαλαμίνα όπου πραγματοποίησε μερικές πολύ καλές εμφανίσεις αγωνιζόμενος κυρίως ως εξτρέμ. Πέρσι το καλοκαίρι η Ομόνοια τον έκανε δικό της χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει.

8
Luciano Bebe

Ο κοντός που ήρθε και εντυπωσίασε για μια τετραετία με την φανέλα της ΑΕΛ συνέχισε την καριέρα του στην Ομόνοια όταν έφυγε από την Λεμεσό την περσινή περίοδο. Στους πράσινους όμως έμεινε μόλις μια περίοδο και από το καλοκαίρι φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

9
Γιάννης Οκκάς

Μαζί με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου πρόκειται για ότι καλύτερο είχαμε ως Κύπρος στη θέση του επιθετικού. Ξεκίνησε την καριέρα του από το “Αμμόχωστος” και την Νέα Σαλαμίνα όπου έμεινε για 4 χρόνια. Αφού έκανε μεγάλη καριέρα σε Ανόρθωση, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Αθηνών, Ολυμπιακό Πειραιώς και Celta Vigo, το καλοκαίρι του 2009 φόρεσε την φανέλα της Ομόνοιας. Έμεινε μόνο για ένα χρόνο πριν ξαναπάει στην Ανόρθωση.

10
Ηλίας Βαττής

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στην ΑΕΛ. Την περίοδο 2007 – 08 φόρεσε τα πράσινα για ένα χρόνο, περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες (Αλκή, ΑΣΙΛ και Εθνικό Άχνας) πριν πάει στο “Αμμόχωστος” την περίοδο 2013 – 14. Και η θητεία του με τα ερυθρόλευκα έμελλε να ήταν σύντομη αφού έμεινε μόλις ένα χρόνο.

11
Marco Haber

Ο αγαπημένος Marko Haber ήρθε στη δύση της καριέρας του στην Κύπρο για την Ομόνοια το 2002. Στην ομάδα της Λευκωσίας έμεινε 2 χρόνια φεύγοντας για εξωαγωνιστικούς λόγους. Αφού έπαιξε και 2 χρόνια στην Ανόρθωση, το 2006 – 07 τον βρήκε να φοράει την φανέλα της Σαλαμίνας πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending