fbpx

Η ξεχωριστή φοιτητική ζωή στο Derby από την σκοπιά ενός Κύπριου φοιτητή!

Σκέφτεσαι να σπουδάσεις Αγγλία ή ακούς συχνά εμπειρίες γνωστών και φίλων που σπουδάζουν εκεί; Εμείς μιλήσαμε με ένα φοιτητή που σπουδάζει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Derby.

Ο Δήμος Γεωργιάδης σπουδάζει νομική στο University of Derby. Επίσης είναι πρόεδρος του Hellenic and Cypriot Society of Derby που έχει στόχο να φέρει κοντά όλους τους Ελλαδίτες και Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στο Derby.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε για τη ζωή και τις σπουδές του εκεί:

 

Γεια σου Δήμο. Αρχικά θέλεις να μας πεις τους λόγους που σε οδήγησαν να πας για σπουδές στην Αγγλία; Γιατί δεν έμεινες στην Κύπρο για σπουδές; 

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε ώστε να σας μεταφέρω τις απόψεις μου για τη φοιτητική ζωή στην Αγγλία. Ένας από τους κύριους λόγους που με οδήγησε να σπουδάσω στην Αγγλία είναι το υψηλό επίπεδο των αγγλικών πανεπιστημίων, όπως επίσης και οι μελλοντικές ευκαιρίες που τα αγγλικά πανεπιστήμια προσφέρουν στους Κύπριους φοιτητές.

Οι Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Αγγλίας έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον στην Κύπρο αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η γλώσσα. Δυστυχώς ή ευτυχώς στις μέρες μας, οι περισσότερες δουλειές παγκοσμίως έχουν ως κριτήριο την αγγλική γλώσσα, κάτι που δίνει πλεονέκτημα στους φοιτητές που σπούδασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι αυτών που σπούδασαν στην Κύπρο.

remoteimage-2-png

Γιατί συγκεκριμένα στην πόλη του Derby; Τι το ιδιαίτερο υπάρχει εκεί;

Το κύριο κριτήριό μου κατά την επιλογή πανεπιστημίου ήταν να διαλέξω ένα καλό πανεπιστήμιο σε μια πόλη στην οποία θα ένιωθα ασφάλεια, θα είχε καλή φοιτητική ζωή αλλά παράλληλα και φυσική ομορφιά. Αποφάσισα να μείνω μακριά από την φασαρία και την ταλαιπωρία μιας μεγαλούπολης.

Το Derby είναι μια πόλη στο κέντρο της Αγγλίας η οποία προσελκύει τουρίστες λόγω της φυσικής του ομορφιάς. Τα υπέροχα πάρκα στο Derby είναι κάτι το ιδιαίτερο που μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και το άγχος του Πανεπιστημίου.

Επίσης στο Derbyshire βρίσκεται το γνωστό Peak District Park το οποίο θεωρείται ένα από τα ποιο θεαματικά μέρη της Αγγλίας.

chatsworth_showing_hunting_tower

Σε βοήθησε κάποιος εκπαιδευτικός σύμβουλος στην τελική επιλογή σου; Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του για την τελική σου απόφαση;

Εξαιτίας του ότι στην Αγγλία υπάρχουν πολλά και ξεχωριστά πανεπιστήμια, θεωρώ ότι ο κάθε μελλοντικός φοιτητής χρειάζεται βοήθεια από τους ειδικούς του θέματος. Όπως οι περισσότεροι φοιτητές της Αγγλίας, έτσι κι εγώ, είχα αποφασίσει ότι μόνο μέσω ενός επαγγελματία εκπαιδευτικού συμβούλου θα μπορούσα να πάρω τη σωστή απόφαση για το μέλλον μου. Έτσι, η πρώτη μου επιλογή ήταν η Global Educational Services. Μπορώ να πω πως έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος, αφού μου έδωσαν την ευκαιρία να συγκρίνω σωστά τις επιλογές μου και να πάρω την τελική απόφαση για τις σπουδές μου.

Λόγω της εμπειρίας τους και του γεγονότος ότι συνεργάζονται με αρκετά πανεπιστήμια της Αγγλίας, μου έδωσαν τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής για να πάρει τη σωστή απόφαση σε σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα τον κλάδο που θα ακολουθήσει ή σε ποιο πανεπιστήμιο θα πάει για σπουδές.

Αν μπορούσες να πας τον χρόνο πίσω, θα έκανες την ίδια επιλογή ή θα άλλαζες κάτι; Γιατί;

Πιστεύω πως η επιλογή μου να πάω για σπουδές στο Derby ήταν ακριβώς ό,τι έψαχνα αφού πληροί όλα τα κριτήρια που είχα θέσει πριν πάρω την απόφασή μου. Δεν θα άλλαζα την επιλογή μου, αφού εκτός του ότι είναι ένα ήσυχο και φιλικό μέρος, είναι και πολύ κοντά σε άλλες γνωστές και όμορφες πόλεις, όπως το Birmingham και το Nottingham.

remoteimage-1-png

Πώς βρίσκεις τη φοιτητική ζωή στην Αγγλία; Ποια είναι τα θετικά/αρνητικά της;

Η φοιτητική ζωή στην Αγγλία είναι μια εμπειρία η οποία σίγουρα αξίζει να ζήσει ένας νέος φοιτητής. Μέσω της φοιτητικής ζωής σε ένα ξένο τόπο, σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους από διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως επίσης και να γνωρίσεις την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους.

Ένα άλλο θετικό της φοιτητικής ζωής στην Αγγλία είναι ότι ανεξαρτητοποιείσαι από την οικογένεια και αναγκάζεσαι να μάθεις πώς να φροντίζεις μόνος τον εαυτό σου.

Φυσικά υπάρχουν και τα αρνητικά της φοιτητικής ζωής στην Αγγλία, όπως για παράδειγμα η ζωή που είναι πιο ακριβή και το κλίμα της Αγγλίας, δεν μπορεί να συγκριθεί με της Κύπρου.

remoteimage-png

Ποια είναι η πιο αξέχαστη/αστεία στιγμή που έζησες μέχρι στιγμής στις σπουδές ή στον ελεύθερο σου χρόνο στο Derby;

Στο Derby τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει το Hellenic and Cypriot Society, το οποίο με διάφορες εκδηλώσεις κάθε εβδομάδα, φέρνει κοντά τους Ελλαδίτες και Κύπριους φοιτητές της πόλης. Πιστεύω πως αυτές οι εκδηλώσεις είναι οι ωραιότερες εμπειρίες μου μέχρι στιγμής στο Derby.

Φέτος σε συνεργασία με τα ελληνικά φοιτητικά σωματεία των πανεπιστημίων του Nottingham, Sheffield, Leicester και Birmingham πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε για πρώτη φορά ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες. Πιστεύω ότι θα είναι μια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους συμμετάσχουν.

remoteimage-3-png

Τέλος, τι θα έλεγες σε ένα μαθητή ή/και μελλοντικό φοιτητή; Θα τον ενθάρρυνες να ξεκινήσει σπουδές στο Derby;

Και βέβαια θα ενθάρρυνα έναν νέο φοιτητή να διαλέξει το Derby για να ξεκινήσει τις σπουδές του, αφού όπως σας είπα, είναι ένα φιλικό μέρος που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για μια υπέροχη φοιτητική ζωή, όπου θα του ανοιχτούν νέες πόρτες και ευκαιρίες για την μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση.

Το συμβούλιο του Hellenic and Cypriot Society of Derby είναι πρόθυμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία που μπορεί να έχει ένας νέος φοιτητής που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στο Derby.

Ευχαριστούμε τον Δήμο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις σπουδές και στο μέλλον του! 🙂

 

Θέλεις να σπουδάσεις κι εσύ στο Derby όπως ο Δήμος; H Global Educational Services, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του University of Derby στην Κύπρο, μπορεί να σε καθοδηγήσει για τα κατάλληλα βήματα και διαδικασίες!

Τηλεφώνησε τώρα στην Global στα τηλέφωνα 22780250 ή 22772244 ή επισκέψου τη σχετική ιστοσελίδα ΕΔΩ και πάρε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για τις σπουδές σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending