fbpx

Σπουδές στο Ην. Βασίλειο: Όσα μας είπε η Παντελίτσα Μιχαήλ από το British Council!

“Σε ποιο πανεπιστήμιο να σπουδάσω στο Ην. Βασίλειο; Σε ποια πόλη είναι καλή η ζωή; Υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης; Τι γίνεται μετά το Brexit;” Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που έχουν όσοι νέοι ετοιμάζονται για το μεγάλο βήμα, τις σπουδές τους!

Για να σας λύσουμε όσες απορίες είναι δυνατό, μιλήσαμε με την κυρία Παντελίτσα Μιχαήλ από το British Council Cyprus, και υπεύθυνη για την έκθεση Βρετανικών πανεπιστημίων Education UK, που διοργανώνεται στο Hilton Cyprus στη Λευκωσία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2016.

Πάμε να δούμε τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε!

 

– Καλησπέρα σας κα Παντελίτσα. Καταρχάς, μπορείτε να μας πείτε τι θα συναντήσει ένας επισκέπτης στη φετινή έκθεση Education UK του British Council Cyprus;

Το British Council διοργανώνει ακόμη μία Βρετανική Εκπαιδευτική ’Εκθεση φέρνοντας στο Hilton στη Λευκωσία το Σαββατοκυρίακο 19-20 Νοεβρίου 2016, αντιπροσώπους από 67 Bρετανικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Μαθητές, φοιτητές, γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν προσωπικά με τους αντιπροσώπους των πανεπιστημίων και να πάρουν πληροφορίες για για τα κριτήρια εισδοχής στα Βρετανικά πανεπιστήμια, για τα δίδακτρα, τις ευκαιρίες χορηγίας και οικονομικής υποστήριξης, όπως το Ευρωπαικό Φοιτητικό Δάνειο και άλλες παροχές.

Η έκθεση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της UNITE STUDENTS και του IELTS, θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τις δύο μέρες από τις 3:00 μμ μέχρι τις 8:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προ-εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας της έκθεσης για να συμμετέχουν σε κλήρωση με χρήσιμα δώρα και για την ταχύτερη εξυπηρέτηση τους κατά την άφιξη στην έκθεση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το British Council στο 22585000.

 

– Οι νέοι σήμερα μπορούν να βρουν όποια πληροφορία θέλουν στο διαδίκτυο. Τι είναι αυτό που κάνει την έκθεση Education UK να ξεχωρίζει;

Οι Εκθέσεις του British Council είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις Βρετανικών Πανεπιστημίων παγκοσμίως αλλά και στην Κύπρο. Αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν πολλά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας από κοντά και να μιλήσουν με τους εκπροσώπους τους. Αν ενδιαφέρονται για πτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα αλλά και για προγράμματα Αγγλικής γλώσσας, μπορούν να έρθουν στην έκθεση και να μάθουν τα πάντα για την περίπτωση τους κατευθείαν από τους ειδικούς.

Παράλληλα με τις συναντήσεις σας, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, τους έμπειρους εκπαιδευτικούς συμβούλους μας και άλλους ειδικούς, που θα τους προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για τη διαμόρφωση των επιλογών τους και πώς να τις πραγματοποιήσουν με επιτυχία.

education_uk2016

– Το Ην. Βασίλειο και συγκεκριμένα η Αγγλία, αποτελεί για τους Κύπριους νέους μια από τις πρώτες επιλογές τους για σπουδές. Γιατί πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 4,000 μαθητές και σπουδαστές περνούν από τις Βρετανικές Εκπαιδευτικές Εκθέσεις που διοργανώνει το British Council, αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία αποτελεί για τους Κύπριους το πιο δυνατό ίσως πόλο έλξης για σπουδές. Οι λόγοι που χιλιάδες Κύπριοι επιλέγουν κάθε χρόνο την Βρετανία για σπουδές είναι πολλοί, με τους πιο σημαντικούς να είναι οι εξής:

  1. Τα Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και τα πτυχία τους είναι διεθνώς καταξιωμένα και αναγνωρισμένα, προσόν για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
  2. Η διάρκεια των πλείστων πτυχιακών προγραμμάτων είναι μόνο τρία χρόνια και των μεταπτυχιακών ένας χρόνος (αντίς τέσσερα και δύο αντίστοιχα στην Κύπρο και άλλες χώρες), γεγονός που βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων για τα δίδακτρα και το κόστος διαμονής και το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας νωρίτερα.
  3. ‘Ενας πολύ σημαντικός λόγος είναι το φοιτητικό δάνειο που παραχωρεί η Αγγλική κυβέρνηση σε όλους τους Κύπριους φοιτητές, ανεξαρτήτως του εισοδήματος της οικογένειας τους. Το δάνειο καλύπτει το κόστος των διδάκτρων και η αποπληρωμή του δανείου αρχίζει μετά τη λήξη των σπουδών και με την επαγγελματική αποκατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.
  4. Η καλή γνώση της Αγγλικής αφού τα παιδιά μαθαίνουν τη γλώσσα και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις από μικρή ηλικία.
  5. Η ιατρική περίθαλψη είναι συνήθως δωρεάν για τους ξένους φοιτητές οι οποίοι επωφελούνται από το Εθνικό Σύστημα Ιατρικής Περίθαλψης (NHS), καθώς και από τις μειωμένες τιμές στα φάρμακα, οδοντιατρική κάλυψη και οφθαλμολογικές εξετάσεις.

 

– Από την εμπειρία σας, ποιο θεωρείτε πως είναι το βασικό κριτήριο για επιλογή πανεπιστημίου για τους Κυπρίους;

Βασικό κριτήριο επιλογής πανεπιστημίου για τους Κύπριους φοιτητές είναι η ποιότητα, το υψηλό επίπεδο μάθησης και η παγκόσμιας εμβέλειας αναγνωρισιμότητα των Βρετανικών προσόντων.

pantelitsa-photo

– Μετά τις εξελίξεις με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, υπήρξε ανησυχία. Αυτό επηρέασε το ενδιαφέρον για σπουδές στην Αγγλία ή παραμένει μεγάλο;

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επίσημες πληροφορίες, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τυχών αλλαγές. Τα δίδακτρα παραμένουν σταθερά για ευρωπαίους πολίτες και Κύπριους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν, καθώς επίσης και για εκείνους που θα αιτηθούν για εισδοχή και το 2017. Περισσότερες πληροφορίες φυσικά, θα δοθούν στο ειδικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης, ενώ υπάρχουν και στην ιστοσελίδα μας.

 

– Για να αξιοποιήσει κάποιος την έκθεση όσο το δυνατό καλύτερα, χρειάζεται κάποια προετοιμασία;

Προτείνεται στους ενδιαφερομένους να κάνουν μία προκαταρκτική έρευνα γύρω από τον θέμα της επιλογής τους, να μαζέψουν όλα τα πιθανά ερωτήματα και να έρθουν προετοιμασμένοι στην έκθεση να πάρουν απαντήσεις σε όλα όσα τους απασχολούν από τους ειδικούς.

 

– Κλείνοντας, μπορείτε να μας πείτε ποιες υπηρεσίες μπορεί να βρει ένας νέος στο British Council Cyprus;

Το British Council είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Βρετανικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του είναι πρόθυμο να προσφέρει βοήθεια σε όλους τους ενδιαφερομένους στους ακόλουθους τομείς:

  • Ενημέρωση και καθοδήγηση για την σωστή επιλογή κλάδων
  • Αίτηση για εγγραφή σε πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα μέσω του συστήματος UCAS
  • Επαφή και αλληλογραφία με τα πανεπιστήμια
  • Άμεση ενημέρωση του υποψηφίου για τη πορεία των αιτήσεων
  • Καθοδήγηση για την αποδοχή θέσεων
  • Αίτηση διαμονής
  • Μετάφραση & Πιστοποίηση απαραίτητων πιστοποιητικών
  • Αίτηση για το δάνειο των διδάκτρων
  • Προ-εγγραφή στο πανεπιστήμιο
  • Pre-departure briefing (Αυγουστος)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το British Council στο 22585000. Επίσης, οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας.

 

Ευχαριστούμε την κα Παντελίτσα για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

Επισκεφθείτε κι εσείς την έκθεση Βρετανικών πανεπιστημίων στις 19 & 20 Νοεμβρίου 2016 για να μάθετε ακόμη περισσότερα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending