fbpx

Γιώργος Κούδας, ο ποδοσφαιριστής που έγινε τραγούδι!

Όλοι έχουμε ακούσει / σιγοτραγουδήσει / το “Πότε Βούδας, πότε Κούδας“! Ναι, εκείνο το τραγούδι που ακούς από μικρός αλλά δεν κατάλαβες το νόημα! Πώς συνδέεται, ας πούμε, ο Βούδας με τον Κούδα αφού είναι 2 φαινομενικά τελείως αταίριαστες έννοιες;

Ε λοιπόν, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε την απορία!

Το τραγούδι του μεγάλου Μανώλη Ρασούλη που έγινε αθάνατο με την φωνή του Νίκου Παπάζογλου όχι μόνο έχει και νόημα και συνοχή, αλλά και η σύνδεση (τουλάχιστον για τον συνθέτη) του Βούδα με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούδα είναι υπαρκτή.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Ρασούλης στην εκπομπή ” Μηχανή του Χρόνου”: “Η ουσία του βουδισμού είναι να παίρνεις τη ζωή σαν παιχνίδι. Ο Βούδας από τη μια πλευρά το δίδασκε αυτό και ο Κούδας από την άλλη δίδασκε το ίδιο, αλλά στο ανθρώπινο επίπεδο: Πως το παιχνίδι (ποδόσφαιρο) είναι η ξανακατακτημένη παιδικότητα

Όσο για την αντίδραση του θρύλου του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου μόλις πρωτάκουσε το όνομα του σε τραγούδι “Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο, έπεσα πάνω στο τραγούδι και λέω τι έχω κάνει;”

Πώς και θυμηθήκαμε το τραγούδι θα αναρωτιέσαι. Πολύ απλά, σήμερα είναι τα 71α γενέθλια του μεγάλου ποδοσφαιριστή που ανήκε σε μια χρυσή γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Ενός ποδοσφαιριστή – ίνδαλμα για τους ΠΑΟΚτζήδες ακόμα και σήμερα αφού πέρασε όλη την καριέρα του στον δικέφαλο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending