fbpx

Γνώρισε την Twosumm: Η πλατφόρμα Κυπρίων που ενώνει φοιτητές!

Έχεις ακουστά το Twosumm; Αν όχι, τότε είναι ευκαιρία να το μάθεις κι εσύ!

Το Twosumm είναι μια εταιρεία η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα από: τον Louis A. Silva Marquez, 4οετή φοιτητή χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Χρυσόστομο Δανιήλ, υπεύθυνο τεχνολογίας και απόφοιτο από το University of Bolton – Β.Sc. Computer Science και την Ελεάννα Θεοδώρου, απόφοιτη του Nottingham Trent University – Μεταπτυχιακό στο Βrand Identity και υπεύθυνη εταιρικής εικόνας και σχεδιασμού.

Τρία άτομα, με διαφορετικό υπόβαθρο και σπουδές, αλλά με ένα κοινό στόχο να τους ενώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – το όνειρο τους να πετύχουν σαν μια νέα StartUp επιχείρηση.

Πρόσφατα μιλήσαμε με την ομάδα του Twosumm, για να μας εξηγήσουν από κοντά για την προσπάθειά τους και τους μελλοντικούς τους στόχους για την πλατφόρμα που δημιούργησαν.

Πάμε να δούμε όσα μας είπαν στη συνέντευξη μας:

rpc_0191

Γεια σας παιδιά. Αρχικά θέλετε να μας εξηγήσετε σύντομα τι είναι το Twosumm και πώς προέκυψε η δημιουργία του;

Γεια σας. Ναι, το Twosumm είναι μια ιστοσελίδα/διαδικτυακή πλατφόρμα την οποία μπορεί να την χρησιμοποίησει οποιασδήποτε θέλει να βρει εύκολα κάποιον να διαβάσει μαζί του, σε έναν περιβάλλον το οποίο προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ρεαλιστικό και ανθρώπινο μπορούμε έτσι ώστε η μελέτη να γίνεται όσο πιο ομαλά γίνεται.

Louis: Η ιδέα μου ήρθε όταν αντιμετώπισα ακριβώς αυτό το πρόβλημα όταν ήμουν φοιτητής Erasmus στην Βαρκελώνη. Δεν γνώριζα πολύ κόσμο στην αρχή και ένιωθα περίεργα να ζητήσω από τον οπουδήποτε να διαβάσει μαζί μου, και όχι μόνο αυτό, αλλά συνειδητοποίησα επίσης ότι και στη διαδικασία του να ζητήσεις από κάποιον να διαβάσει μαζί σου, πρέπει να ξέρεις αν έχει χρόνο, αν γνωρίζει το υλικό που θα διαβάσεις και άλλες τόσες λεπτομέρειες.

Η λύση που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι σίγουρα θα υπήρχε μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να μου λύσει όλες αυτές τις ερωτήσεις και να με ενώσει με το κατάλληλο άτομο από οπουδήποτε στον κόσμο με την ίδια ανάγκη μαζί μου, την ίδια ώρα. Και όμως δεν υπήρχε. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω μια ομάδα και να το κάνουμε εμείς.

rpc_0185

Τι το διαφοροποιεί από τις πιο γνωστές εφαρμογές που ήδη ξέρουμε;

Παρόμοιες εφαρμογές είναι το Blackboard, Moodle, Stackoverflow I Quora. Τα πρώτα δύο έχουν πάρα πολύ περίπλοκο user experience, κάτι το οποίο προσπαθούμε να το αποφύγουμε όσο το δυνατό γίνετε.

Επίσης εξυπηρετούν πολύ διαφορετικές υπηρεσίες από τις δικές μας. Oι StackOverFlow και Quora είναι στην κατηγορία questions and answers. Εμείς προσφέρουμε real-time εμπειρία και άμεση επικοινωνία με κάποιον για μελέτη μαζί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως μπορεί να λύσει την απορία σου ή να την βρείτε μαζί.

rpc_0189

Όλα στο Twosumm αποσκοπούν στην άμεση πρόσβαση σε ποιοτική συνεργασία για διάβασμα.

Ποια είναι η ηλικιακή ομάδα / άτομα που απευθύνεται κυρίως το Twosumm;

Κυρίως απευθυνόμαστε σε άτομα μεταξύ 18-27, οι οποίοι είναι σοβαροί όσο αφορά τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους καριέρα, καθώς θέλουν όχι μόνο να βελτιώνονται ακαδημαϊκά, αλλά επίσης να θέλουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές τους αρετές για περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης.

rpc_0184
Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το Twosumm όποιος ενδιαφέρεται; Ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν ήδη;

Μπορεί απλά να μπει στο Twosumm.co και να κάνει κλικ στο Get Started. Από εκεί και πέρα τους καθοδηγούμε με μια σειρά από ερωτήσεις, έτσι ώστε να συμπληρώσουν την εγγραφή τους με τον πιο εύκολο τρόπο.

Έχουμε βγει “live” στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα έχουμε 300 χρήστες από 49 διαφορετικές χώρες. Οι περισσότεροι έρχονται από Λατινική Αμερική, Αφρική και Νότια Ευρώπη.

rpc_0188

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της ομάδας σας; Τι θέλετε να πετύχετε μέσα στα επόμενα χρόνια;

Οι επόμενοι στόχοι είναι να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των χρηστών μας σε χώρες με ψηλή ζήτηση για διαδικτυακή εκπαίδευση. Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και εμείς σαν ομάδα, έχουμε τους δικούς μας στόχους, που προσπαθούμε να τους πετυχαίνουμε με σκεπτικό το “βήμα-βήμα” και τη σκληρή δουλειά.

Όραμα είναι στα επόμενα χρόνια να γίνουμε το πρώτο εργαλείο που θα έρχεται στο μυαλό των φοιτητών όταν χρειάζονται βοήθεια στο διάβασμα τους, ή και όταν δεν βρίσκουν κίνητρο να διαβάσουν.

Η επίμονή και υπομονή τους στη δουλειά, η αφοσίωση και η ωριμότητα που δείχνουν και τα τρία μέλη αυτής της ομάδας, είναι λίγα από τα στοιχεία που δείχνουν πως οι επιτυχίες είναι πολλές στο μέλλον τους.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που τόσο οι φίλοι τους όσο και οι χρήστες του Twosumm (κυρίως από το εξωτερικό) τους συγχαίρουν με τα καλύτερα σχόλια για τη δουλειά τους και αυτή την πρωτότυπη και απαραίτητη πλατφόρμα που δημιούργησαν.

rpc_0193

Ευχαριστούμε την ομάδα του Twosumm για όσα μας είπε και ευχόμαστε στα παιδιά κάθε επιτυχία στο μέλλον! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending