fbpx

Χριστούγεννα Αγγλίας VS. Χριστούγεννα Κύπρου: Βρες τις διαφορές!

Καλήν εσπέραν να σας πω ή jingle bells, jingle all the way; Χριστούγεννα Κύπρου ή Χριστούγεννα Αγγλίας;

Τα Χριστούγεννα έρκουνται, τζιαι ούλλος ο κόσμος γιορτάζει τα – όι με τον ίδιο τρόπο.

Πάμε να δούμε τις διαφορές Αγγλίας τζιαι Κύπρου τον τζιαιρό των Χριστουγέννων!

(Ναι, υπάρχουν, εν πολλές, τζιαι φκάλλουν τζιαι μάτι).

1
Στόλισμα

Οι Κυπραίοι εν να στολίσουν σε φυσιολογικά πλαίσια, λλίο τους δρόμους τζιαι κανένα δεντρούι μες το σπίτι τους. Οι Εγγλέζοι εν να αρκέψουν το στόλισμα λλίο μετά το καλοτζιαίρι, τζιαι εν να σε κάμουν να το καταλάβεις τζιόλας.

Το στόλισμα των Εγγλέζων εν όλα ή τίποτα. Δρόμοι, σπίθκια, καταστήματα, αυτοκίνητα, παγκούθκια, πάτωμα, δέντρα, λάμπες, τουαλέτες: Ούλλα εν σε Christmas mood! Αλλάσουν τα μενού σε κάτι πιο γιορτινό, παίζουν χριστουγεννιάτικες μουσικές που παντού, θωρείς 2-3 Άγιους Βασίλιες τη μέρα – οι άνθρωποι εν αλλού λαλώ σας.

2
Μουσική

Οι Εγγλέζοι εν να ακούσουν: All I want for Christmas is you, Santa Claus is coming to town, Last Christmas κλπ.

Οι Κυπραίοι, επειδή εν πολλά μπροστά, εν να τα ακούσουν τζιαι τούτα, αλλά τζιαι τα κλασικά όπως: Χριστούγεννα της Βανδή, Χρόνια Πολλά του Σάκη, Φέτος τα Χριστούγεννα του Σταν κλπ.

3
Ντύσιμο

Στην Αγγλία, την περίοδο των Χριστουγέννων, οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς ότι φορκιέται, φορκιέται. Εν ούλλοι ντυμένοι όπως τα κρεμμύθκια, με 10 στρώσεις ρούχα ο καθένας: 2 θερμαντικές, 2 φανέλες κανονικές, 2 ζακέτες, 2 τρικά, τζιαι 2 σακάκια. Συν τα σκουφούθκια, τα σιαλούθκια, οι ποΐνες, τα γάντια, οι ομπρέλες, τζιαι τζείν’ τα μασκαραλλίθκια που βάλεις να βράσουν τα αυκιά σου.

Ποδά πάντως εμείς άμαν λάχει, πάμε τζιαι θάλασσα.

4
Φαΐ

Η πιο φατσιτή διαφορά. Τη μέρα των Χριστουγέννων, το παραδοσιακό μενού της Αγγλίας έσσιει: γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα για κυρίως πιάτο, βραστά λαχανάκια Βρυξελλών για συνοδευτικό, cranberry sauce για dip τζιαι πουτίγγα για επιδόρπιο.

Οι Κυπραίοι (εκ φύσεως ανώτεροι) έχουν σούβλα για κυρίως πιάτο, μακαρόνια του φούρνου τζιαι κουπέπια για συνοδευτικό, τταλαττούριν για να τζιυλήσει το φαΐ, τζιαι γαλατοπούρεκκο για πόπαστο.

Όσο για το παραδοσιακό κέικ; Εμείς έχουμε την ωραιότατη μας βασιλόπιτα που μουσκομυρίζει πορτοκάλι, ενώ τζείνοι έχουν το αηδιαστικότατο Christmas cake που εν αρέσκει σε κανένα –  τζιαι αν σου αρέσκει είσαι άρρωστος 🙂

Ποιες άλλες διαφορές εντόπισες εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending