fbpx

Τι θα γινόταν αν εστέλλαμε κυπριακή αποστολή στο… φεγγάρι;

Προχτές ρώτησα τον ανιψιό μου τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, τζιαι είπε μου αστροναύτης. Στην αρχή επήρα το για αστείο. Μετά όμως άρκεψα τζιαι εσκέφτουμουν πιο σοβαρά πώς θα ήταν αν είχαμε Κυπραίους αστροναύτες.

Άρκεψα τζιαι έκαμνα εικόνες που νομίζω αξίζει να τες μοιραστώ μαζί σας! Εσκέφτηκα μια λίστα που 5 πράματα που σίουρα θα εγίνουνταν σε μια τέθκιαν κατάσταση.

Πάμε να τα δούμε:

 

1
Η προετοιμασία της βαλίτσας του Κυπραίου

Σίουρα πριν που κάθε ταξίδιν του, ο Kυπραίος αστροναύτης, ήταν να εγέμωνεν τη “βαλίτσαν” του με: παστουρμάες, τσαμαρέλλα, ζαλατίνα, φίζες με χαλλούμια, σουτζιούκκους, ππαλουζέ, κκιοφτέρκα, αρκατένα κτλ.

Ήταν να τον ρωτά η μάνα του αν έπιασε σακκάκι επειδή “εν να εν κρυάδα τζει πάνω“. Ήταν να εκάμναν οικογενειακό τραπέζι οι συγγενείς του για να τον ποσσιερετήσουν τζιαι να του δώκουν ριάλλια “για να πάει να πιει κανένα ποτό που λλόου τους“.

2
Πώς εν να περνά την ώρα του;

Για να μεν βαρκέται ο Κυπραίος αστροναύτης, μες το διαστημόπλοιο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ήταν να πάρει μαζί του κανένα τταβλούι ή καμιά τραπουλούαν για να παίζουν την πιλότταν τους τα κοπέλλια.

Ήταν να έπαιρνεν επίσης μαζίν του το tablet του, για να βλέπει τες αγαπημένες του σειρές όπως “Βουράτε γειτόνοι” , “Οι Τάκκοι”, “Οι Αδιάφθοροι”.

3
Το φαΐν του Κυπραίου

Σε αυτό το σημείο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα όπως:

  • H ατμόσφαιρα της Σελήνης επιτρέπει την καύση των καρβούνων;
  • Πόση ώρα άραγε κάμνουν τα λουκάνικα τα χωρκάτικα να ψηθούν;
  • Στη Σελήνη η σούβλα φκάλλει τον αφρόν της άμαν τελιώσει;

Φανταστείτε πας την επιφάνεια της Σελήνης μιαν παρέα που Κυπραίους αστροναύτες να κάθουνται πας τες ψάθενες τες καρεκλούες, γυρώ που μια φουκού, να πίνουν την μπυρούαν τους τζιαι να ακούουν Παντελίδη με θέα τη Γη.

Μάλλον τούτον εννοούσεν ο στίχος του Παντελίδη “Πίνω, από εκεί ψηλά για ‘σένα“.

4
Το κυνήγι στο… διάστημα!

Κάθε Κυπραίος αστροναύτης που σέβεται τον εαυτόν του, σίουρα θα έπαιρνεν μαζίν του τον σσιπέτον του, άμπα τζιαι ανακαλύψει κανένα νέο είδος εξωγήινου αμπελοπουλιού. Ε ίντα, εν να μεν το χουμιστεί στους παρέες του άμαν έρτει πίσω;

Τζιαι standard εν να πάρει μαζίν του το ραδιούιν του για να ακούει την μάππαν του. Πλέον εν να ακούεται τζιαι που το φεγγάρι το γνωστό τραγούδι του Χ”Γιάννη:

Οι μικρές μας ιστορίες, οι συνήθειες, οι χαρές μας, οι αθώες ενοχές μας, ό, τι ζήσαμε. Κουβαλήσαμε μαζί μας στην καινούρια την αρχή μας και σαν γεύση στον καφέ μας το κρατήσαμε” (men will understand).

5
Η επιστροφή του Κυπραίου με ούλλα τα συνοδευτικά

Παιθκιά ντάξει… Στην επιστροφή ο Κυπραίος μόλις “προσγειωθεί “το διαστημόπλοιο στη Γη, εν να αρκέψει να χειροκροτά τον “πιλότο”. Εν να θέλει να περάσει που τα Duty Free της Nasa για να πιάσει σσιοκκολλατούες για τα ανηψιούθκια του, να πιάσει κανένα άρωμα της γεναίκας γιατί εν να του μουρμουρά.

Θα προσπαθήσει να φκάλει το αυτοκίνητον του, χωρίς να πιερώσει, που το parking του Cape Kennedy (google it) επειδή “εν εγεννήθηκεν εχτές ρε κοπελλουρούιν”. Τελικά, θα φτάσει σπίτιν του, να φκάλει τα παπούτσια του, τες κλατσούες του, κάτσει πας τον καναπέ τζιαι με σκεπτικό ύφος να πει:

“Τελικά… σαν την Κύπρον ΕΝ έσσιει”.

Πε μου τα λλίον… Εν έχω δίκαιο;

 

Δες επίσης: Όλα όσα θα κάναμε ΑΝ ήμασταν φοιτητές στο… διάστημα! (Part 2)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending