fbpx

Ήξερες ποια αληθινή ιστορία κρύβεται πίσω από τον Shrek;

Σίγουρα έχεις δει κι εσύ τις ταινίες του Σρεκ και ίσως να νόμιζες ότι είναι απλά ένα “cartoon” που σκαρφίστηκε κάποιος! 

Ήξερες όμως ότι η μορφή και η ιστορία του πράσινου ήρωα και πρωταγωνιστή Σρεκ, βασίζεται σε ένα υπαρκτό άτομο;

1
Σε ποιο πραγματικό πρόσωπο βασίστηκε ο Σρεκ;

Ο αγαπημένος μας τερατόμορφος ήρωας Σρεκ φημίζεται ότι ήταν βασισμένος σε ένα πραγματικό πρόσωπο, τον παλαιστή Μορίς Τιλέ. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι η ομοιότητα μεταξύ Τιλέ και Σρεκ, είναι μια απλή σύμπτωση.

2
Ποια είναι η ιστορία του Μορίς Τιλέ;

Ο Μορίς Τιλέ γεννήθηκε το 1903 στη Ρωσία. Όταν ήταν μικρός, τον αποκαλούσαν “ο Άγγελος”, επειδή είχε πανέμορφα χαρακτηριστικά.

Στα 17 του χρόνια όμως, διαγνώστηκε με μεγαλακρία, μία ασθένεια που προκαλείται από όγκο στην υπόφυση, έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα, τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του είχαν πρηστεί: τα μέλη του διπλασιάστηκαν σε μέγεθος, ενώ η φωνή του έγινε υπερβολικά βαριά.

Ο πανεμορφος άγγελος μεταμορφωθηκε δηλαδη σε τερας.

3
Πώς εξελίχθηκε η ζωή του;

Έπαιξε σε πολλές ταινίες, συνήθως υποδυόμενος κάποιο τρομακτικό πλάσμα. Το 1937, τον εντόπισε τυχαία ο Καρλ Ποτζέλο, ο μελλοντικός μάνατζέρ του, ο οποίος αναγνώρισε τις προοπτικές του Μορίς ως παλαιστής.

Ήταν ογκώδης, δυνατός και με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, θα έμενε αξέχαστος στους θεατές. Έτσι κι έγινε. Ο Τιλέ έγινε πασίγνωστος στην Ευρώπη με το παρατσούκλι “Ο Άγγελος”.

4
Σρεκ και Μορίς Τιλέ, παρουσιάζουν ομοιότητες όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον χαρακτήρα

Ο Σρεκ, αν και ένα τέρας με πολύ άσχημη όψη, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά καλόκαρδος και γι’ αυτό καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη της πανέμορφης πριγκίπισσας, Φιόνα.

Το ίδιο και ο Τιλέ, τρόμαζε με την ασυνήθιστη εμφάνισή του, αλλά όσοι τον γνώριζαν, έλεγαν ότι ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος: Γλυκός, καλλιεργημένος και ευγενικός. Ήταν λάτρης της κλασικής μουσικής, της γαστρονομίας και της λογοτεχνίας.

5
Το τέλος της ζωής του Μορίς

Το 1940, η αρρώστια του Μορίς άρχισε να επιδεινώνεται και το 1953 αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την επαγγελματική πάλη, μετά από μία λαμπρή καριέρα. Πέθανε ένα χρόνο αργότερα.

Ο “Άγγελος” όμως έγινε το μοντέλο στην ταινία “Σρεκ”, η οποία όταν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους έσπασε τα ταμεία και σάρωσε τα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Ήξερες την πιο πάνω αληθινή ιστορία του Σρεκ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending