fbpx

Αυτές είναι οι νέες αλλαγές που θα γίνουν στην Κύπρο το 2017!

Το 2017 είναι επιτέλους εδώ και κάθε αναφορά στο 2016 ανήκει (έστω και θεωρητικά) στο παρελθόν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2017 σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή για ένα σημαντικό αριθμό Κυπρίων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν ό,τι καινούριο φέρνει το νέο έτος!

Ας δούμε, λοιπόν, τι μας περιμένει το 2017:

 

1
Η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

paphosaustriannewspaper

Η αλήθεια είναι ότι έχει έρθει η στιγμή για τους φίλους μας τους Παφίτες να τους βγάλουμε το καπέλο. Η αγαπημένη μας Πάφος αποτελεί την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 μαζί με την πόλη Aarhus της Δανίας και μάλιστα, είναι η πρώτη κυπριακή πόλη που αποδίδεται ο συγκεκριμένος τίτλος.

Από το 1985, όταν η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη πρώτη εμπνεύστηκε το θεσμό αυτό, ο τίτλος έχει περάσει από 3 ελληνικές πόλεις (Αθήνα – 1985, Θεσσαλονίκη – 1997, Πάτρα – 2006) και αναμένεται να αποδοθεί στην Ελευσίνα το 2021 και ξανά σε κάποια κυπριακή πόλη το 2030!

Ο τίτλος αυτός είναι μέγιστης σημασίας, αφού μέσα από αυτόν επιδεικνύεται η πολιτιστική πλευρά της πόλης και, για να είμαστε και πιο ρεαλιστές, μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων, αν πολλοί Ευρωπαίοι αποφασίσουν να μας επισκεφθούν, ενισχύοντας έτσι και τον τουρισμό.

Πάντως σε θέμα promotion δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχούμε. Ήδη από την 1η Ιανουαρίου, η φωτογραφία με το γνωστό λιμανάκι και το κάστρο της Πάφου ποζάρει στην αυστριακή εφημερίδα “Kleine Zeitung” και όχι μόνο…

2
Το άνοιγμα των νέων “κυπριακών Αερογραμμών”

Πάνε 2 χρόνια από τότε που έκλεισε οριστικά ο κρατικός αερομεταφορέας της Κύπρου, οι γνωστές σε όλους μας κυπριακές αερογραμμές. Έπειτα από ένα τεράστιο σάλο που είχε προκληθεί, και ενώ όλοι μπορούσαν να δουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να αποκτούν τεράστιες διαστάσεις, φήμες σχετικά με το άνοιγμα των ανανεωμένων κυπριακών αερογραμμών κυκλοφορούσαν στα ραδιόφωνα, την τηλεόραση κ.λ.π.

Λοιπόν, η χρονιά που οι φήμες αυτές θα επαληθευτούν έφθασε! Ήδη από τον Ιούλιο του 2016, η Ρώσικη “Charlie Airlines”, θυγατρική της επίσης Ρωσικής προέλευσης “S7 Airlines”, αγόρασε τα δικαιώματα χρήσης του λογότυπου και του ονόματος της “Cyprus Airways”, η βάση της οποίας βρίσκεται στη Λάρνακα.

Σύντομα, τα αεροσκάφη των νέων κυπριακών αερογραμμών θα ανοίξουν τα φτερά τους, με τακτικές πτήσεις προς Ελλάδα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες!

3
The Oval – Λεμεσός

Ένα επιβλητικό και υπερσύγχρονο κτίριο αναμένεται να κοσμεί, από το Μάιο του 2017, την πανέμορφη πόλη της Λεμεσού. Ο λόγος φυσικά για το The Oval, ένα συγκρότημα γραφείων (σχήματος οβάλ).

Η έγκριση για σχεδιασμό του project και υλοποίησή του ξεκίνησε το 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2017, ενώ επίσημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Μάιο. Το 16όροφο αυτό κτίριο, ύψους 75 μέτρων, θα μοιραστεί τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου της Κύπρου, με τους διπλανούς 19όροφους Olympic Residence Towers, γνωστοί και ως “Δίδυμοι Πύργοι”.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ήδη από τώρα, τα γραφεία έχουν βρει αγοραστές, εκτός από μόνο τρία, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 1,49 – 2 εκατομμύρια ευρώ!

4
Πλατεία Ελευθερίας – Λευκωσία

Ακόμη ένα αναπτυξιακό έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2017 είναι αυτό της Πλατείας Ελευθερίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2017. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε περάτωση των διαδικασιών το 2016, ωστόσο η αρχιτέκτονας Zaha Hadid απεβίωσε πρόσφατα, με αποτέλεσμα να “παγώσουν” οι εργασίες για ολοκλήρωσή τους.

Το κόστος προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 32 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αναπλασιακό αυτό έργο αναμένεται να αλλάξει την όψη της Λευκωσίας και να τη μεταμορφώσει σε πόλο έλξης επισκεπτών και επιχειρηματιών.

5
Λιμάνι & Μαρίνα Λάρνακας

Μπορεί να μην προλάβει να ολοκληρωθεί το 2017, ωστόσο προβλέπεται να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα φέτος. Η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας έχει ήδη προγραμματιστεί, ενώ εντός του 2017 θα γίνει η προκύρυξη του διαγωνισμού, ώστε να βρεθεί ο επενδυτής-προσφοροδότης που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Το περιβόητο αυτό έργο έχει ως σκοπό να αναδείξει τη Λάρνακα και να την ενισχύσει όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού. Προβλέπεται ότι μεταξύ άλλων, το ανανεωμένο πλέον λιμάνι και η μαρίνα της πόλης θα διαθέτουν: γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, οικιστική περιοχή, αλλά και πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Τα πρώτα σχέδια φαίνονται να είναι πολύ θετικά

Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές, καθώς επίσης και διάφορες φήμες που θα ακούσουμε

Επειδή, στην Κύπρο ζούμε, όπου πολλές φορές αυτά που ειπώνονται δεν υλοποιούνται κατ’ ανάγκη, νομίζω ότι θα ταίριαζε η πιο κάτω κυπριακή παροιμία για όλα όσα πρόκειται να ακούσουμε και φέτος…

“Μεγάλον βούκκον φάε, μεγάλον λόον μεν πεις!”

 

Δες επίσης: Πώς να κάνεις το 2017 την καλύτερη σου χρονιά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending