fbpx

5 λόγοι που κάνουν το Manchester United – Liverpool ξεχωριστό!

Ένα από τα ντέρμπι που συγκλονίζουν το ποδοσφαιρικό κοινό παγκόσμια είναι και το Manchester United – Liverpool! Παραδοσιακά να το δει κανείς, οι 2 πόλεις και κατά συνέπεια οι 2 ομάδες είναι αυτό που λέμε αιώνιοι αντίπαλοι! Εξάλλου, πέρα από το ποδόσφαιρο, το εμπόριο και την βιομηχανία που είναι τα κλασικά πεδία μονομαχίας των 2 πόλεων της βορειοδυτικής Αγγλίας, Manchester και Liverpool είναι αντίπαλοι ακόμα και στη μουσική: Oasis ή Beatles;

Επιστροφή στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, όμως, με 5 λόγους που κάνουν το Manchester – Liverpool ξεχωριστό στις καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων!

 

1
Αιώνια έχθρα ανάμεσα στις 2 πόλεις!

Η ποδοσφαιρική έχθρα είναι η μια πτυχή της έχθρας. Στην πραγματικότητα τις 2 πόλεις χωρίζουν πάρα πολλά, τουλάχιστον στις αντιλήψεις των κατοίκων τους. Μάντσεστερ και Λίβερπουλ έχουν απόσταση μόλις 56 χιλιόμετρα η μια πόλη από την αλλή με την έχθρα τους να ξεκινά την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Κατά τον 18ο αιώνα το Μάντσεστερ ήταν η μεγαλύτερη πόλη του αγγλικού βορρά και σαν τέτοια κατείχε ξεχωριστή θέση.

Με το τέλος, όμως, του αιώνα το Λίβερπουλ άρχισε να αναπτύσσεται εξαιτίας του λιμανιού του με αποτέλεσμα προς το τέλους του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου να χαρακτηρίζεται σαν η δεύτερη πόλη (μετά το Λονδίνο) της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Η  ανταλλαγή ρόλων των 2 πόλεων στην οικονομία της Αγγλίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα διατηρώντας την έχθρα σε όλα τα επίπεδα!

2
Είναι οι πιο πετυχημένες ομάδες της Αγγλίας!

United και Liverpool μετρούν μαζί μετρούν 38 πρωταθλήματα, 8 Champions League, 3 κύπελλα UEFA, 4 Super Cup της UEFA, 19 κύπελλα Αγγλίας, 12 League Cups, 36 Community Shields, 1 Διηπειρωτικό και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο για τον μέσο φίλο του ποδοσφαίρου να καταλάβει πως πρόκειται για τις 2 μεγάλες δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου και τις 2 ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια στη χώρα!

Όσο και αν η Liverpool απέχει από τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, όσο και αν προσπάθησε η Arsenal, η Chelsea και η Manchester City να χτίσουν δυναστεία, οι “κόκκινοι διάβολοι” και οι scousers παραμένουν οι 2 παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας!

3
Στα άρματα Mourinho και Klopp!

Ο Jurgen Klopp είναι αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν “νέμεσις” στις αρχαίες τραγωδίες για τον Jose Murinho! Από την πρώτη τους συνάντηση, ο μεν πρώτος ως προπονητής της Dortmund και ο μεν δεύτερος ως προπονητής της Real, ο Γερμανός έχει τον τρόπο να παίρνει νίκες απέναντι στον Πορτογάλο. Ακόμα και στην τελευταία τους συνάντηση, πέρσι, όταν ο Jose ήταν προπονητής της Chelsea, γνώρισε την ήττα με 3-1 μέσα στο Stamford Bridge από τους κόκκινους του Klopp! Αν το σκηνικό επαναληφθεί είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει!

4
Διαχρονικά είναι ντέρμπι αστέρων!

Από τότε που scousers και Mancunians τέθηκαν αντίπαλοι, τα παιχνίδια μεταξύ τους ξεχειλίζουν από μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες! Best, Charlton, Cantona, Giggs, Rooney από τη μιά και Keegan, Dalglish, Rush, Sounness, Gerard και Suarez από την άλλη.

Ακόμα και φέτος, στον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν ονόματα όπως οι Ibrahimovic, Pogba, Coutinho και Lallana.

Πρόκεται στην τελική για μια μάχη γιγάντων και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, μάχη από εκείνες που ο κάθε σωστός οπαδός τρελαίνεται να βλέπει!

5
H United έχει το μομέντουμ, η Liverpool θέλει επανεκκίνηση!

Εκεί που η σεζόν είχε ξεκινήσει απογοητευτικά για την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ και φουριόζικα για τους κόκκινους του Λίβερπουλ, τις τελευταίες βδομάδες οι ρόλοι φαίνεται να αντιστρέφονται!

Οι “κόκκινοι διάβολοι” του Mourinho με δαιμονισμένους τους Pogba και Ibrahimovic μετρούν ένα εκπληκτικό σερί 6 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα. Αν μάλιστα, προσθέσουμε στην εξίσωση και την νίκη μεσοβδόμαδα επι της Hull για το League Cup οι νίκες γίνονται 7!

Από την άλλη, η Liverpool μετρά 3 παιχνίδια στη σειρά χωρίς νίκη (ισοπαλίες με Sunderland – πρωτάθλημα, Plymouth – κύπελλο και ήττα από την Southampton – League Cup).

Όπως καταλαβαίνετε είναι και ντέρμπι αποδείξεων για τους 2 μονομάχους. Μπορεί η United να συνεχίσει την εκπληκτική της φόρμα διατηρώντας το μομέντουμ που απέκτησε; Μπορεί η Liverpool να επανέλθει στις νίκες δίνοντας απαντήσεις σε όσους την αμφισβητούν;

Αυτοί είναι μόλις 5 λόγοι που κάνουν το Manchester – Liverpool ένα ντέρμπι ξεχωριστό! Εσύ γιατί νομίζεις πως το North – West derby δεν είναι ένα ντέρμπι σαν όλα τα άλλα;

 

Δες επίσης: Οι 8 ποδοσφαιρικές εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending