fbpx

Οι 5+1 τύποι ανθρώπων που (δυστυχώς) βλέπουμε σε κάθε βόλτα για ψώνια!

Είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές σου έχει τύχει μέχρι σήμερα να κάνεις μια βόλτα στις γνωστές λεωφόρους της πόλης σου για ψώνια. Στη Λήδρας – Ονασαγόρου για τους Λευκωσιάτες, στην Ανεξαρτησίας – Αγίου Ανδρέου για τους Λεμεσιανούς και πάει λέγοντας.

Ακόμα πιο σίγουρος όμως, είμαι ότι σε κάποια από αυτές τις φορές είχες την περιέργεια να δεις τι “φάτσες” κυκλοφορούν ή είχες το χρόνο να τις παρατηρήσεις κιόλας.

Αυτό το άρθρο, λοιπόν, ήρθε για να σου λύσει την απορία ή για να σου αποδείξει ότι σωστά τιςεσύγκοψες“.

Δες τις πιο κάτω:

 

1
Το πάνελ

Αυτούς σίγουρα τους έχεις προσέξει! Περνώντας μπροστά από οποιοδήποτε καφέ στην εμπορική συνοικία της πόλης σου, τους έχεις βρει να κάθονται στο μεσαίο τραπέζι, μπροστά – μπροστά προς το δρόμο, και να παρακολουθούν το πλήθος που περνά.

Συζητούν για άλλα θέματα, όπως το κυπριακό, το ποδόσφαιρο και τόσα άλλα, σε κάνουν σε να αναρωτιέσαι γι’ αυτούς καθώς και τη λογική πίσω από αυτή τη συνήθεια.

2
Οι αθκιασεροί

Αυτή η κατηγορία ανθρώπων σίγουρα έπεσε στην αντίληψη σου και ειδικά τη μέρα που βιαζόσουν περισσότερο! Είναι αυτοί που ενώ πηγαίνεις από κατάστημα σε κατάστημα για να δεις, να κρίνεις και να ψωνίσεις αναλόγως, βρίσκονται ξαφνικά μπροστά σου σαν γεροντάκια στο χάιγουεϊ.

Προχωρούν με τόσο εκνευριστικά αργή ταχύτητα, χωρίς καν να χαζεύουν τις βιτρίνες, που το μόνο που θέλεις είναι να τους δέσεις στον πλησιέστερο πάσαλο μέχρι να επιστρέψεις!

3
Οι Fast & Furious

Είναι της περιοχής και, ειδικά σε πεζόδρομο, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού: ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχεις μάτια στην πλάτη, τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι μοτοσυκλετιστές, χρησιμοποιούν δρόμους και πεζοδρόμους όπως τους βολεύει, για οικονομία χρόνου, με κίνδυνο να σε πατήσουν και να τους φταις κιόλας, που περπάταγες “μες στη μέση”.

Διαχρονικά, έχουν δεχτεί άπειρες “ευχές” από τρομοκρατημένους πολίτες που έχουν βρεθεί μπροστά τους.

4
Οι μαθητές-σε-εργασία

Με τον τρόπο που τριγυρίζουν, σαχλαμαρίζουν και φωνάζουν, σίγουρα τους έχεις πετύχει σε κάποια γωνιά να προσπαθούν να οργανωθούν. Είμαι σίγουρος ότι έτσι όπως τσίριζαν, ήθελες να αρχίσεις τις φωνές (και όχι μόνο) μέχρι να σωπάσουν και – κυρίως – μέχρι να “κόψουν τις χαζομάρες” και να επιστρέψουν στο σχολείο τους.

Γιατί όλοι ξέρουμε ότι εσύ δεν έκανες τέτοια παλιά. Και η κοπάνα ήταν άγνωστη λέξη φυσικά. Εννοείται, βεβαίως, πως αν τους ρωτήσεις τι κάνουν εκεί τέτοια ώρα, θα σου πουν ότι πήγαν για εργασία που τους ανέθεσε ο καθηγητής των μαθηματικών τους για τη στατιστική!

5
Οι μικροπωλητές

Αυτή η κατηγορία έχει τρεις υποκατηγορίες: Τους “σταθερούς“, που περιλαμβάνονται καστανάδες το χειμώνα και καλαμποκάδες, λαχειοπώλες και μπαλονοπώλες ολόχρονα, τους “εν κινήσει“, που ως επί το πλείστον είναι πωλητές αρτοποιημάτων και τους “φαντομάδες“, όπου συνήθως είναι πέραν πάσης υποψίας – υποτίθεται – τύποι που πουλάνε συνήθως αρώματα, γυαλιά ήλιου και ρολόγια.

  • Τους “σταθερούς” σίγουρα τους έχεις πετύχει σε διάφορα σημεία της βόλτας σου να ετοιμάζουν τα προϊόντα τους για κάποιο πελάτη ή να περιμένουν σιωπηλά τον επόμενο.
  • Τους “εν κινήσει” τους ακούς από 15 χιλιόμετρα μακριά να βροντοφωνάζουν την πραμάτεια τους, την οποία φυλάνε σε μια καλαθούνα με ρόδες, που γράφοντας επάνω την ποικιλία των προϊόντων που περιέχει, είναι σχεδόν σαν ένα κινητό πανηγύρι.
  • Οι “φαντομάδες” πάλι, σκάνε από πίσω σου σαν φαντάσματα δαιμονικά φωνάζοντας “Επ! Φίλε;” ή “Κοριτσάρα μου εσύ!” αναλόγως και προσπαθούν με κάθε εφικτό τρόπο και γαλυφιά να σου πουλήσουν διάφορα, κατά πάσα πιθανότητα κλοπιμαία.

Και εννοείται ότι μόλις αρνηθείς, προσποιούμενος ότι δεν έχεις ούτε σεντ πάνω σου ή μόλις αγοράσεις κάτι – για τους πιο τολμηρούς – χάνονται από προσώπου γης, λες και δεν υπήρξαν ποτέ, από όπου πήραν και το όνομα της “φυλής” τους.

6
Όσοι ζητούν λεφτά

Αυτούς σίγουρα τους έχεις πετύχει παντού, έξω απο μαγαζιά να κάθονται γονατιστοί, πεζοί σε διάφορα σημεία να ζητάνε χρήματα ή τσιγάρα ή κρεμασμένοι από τα δέντρα σαν τις μαϊμούδες να παίζουνε τάχα μου μουσική ή να βαράνε απλά ένα ντέφι για να σου τραβήξουν την προσοχή.

Μπροστά τους έχουν ανοικτή τη θήκη του οργάνου τους ή ένα καπέλο, ένα σάλι, μία κονσέρβα ή ό,τι άλλο μπορεί να μαζέψει στα “σωθικά” του όσο το δυνατόν πιο πολλά χρήματα.

Τους αγνοείς επιδεικτικά ή τους λες ένα ξερό “δεν έχω” για να τους ξεφορτωθείς, εκτός αν είσαι ψυχοπονιάρης ή αν σε πετύχουν στις καλές σου, όπου θα πρέπει να δίνεις σε όλους ή σε αυτόν / αυτή που θα κρίνεις ότι τα έχει πραγματικά ανάγκη, γιατί κυρίως είναι αναμφισβήτητα ανίκανος / -η για εργασία.

Παρόλες τις προσπάθειες του κράτους να τους περιμαζέψει ή να τους περιθάλψει, έχουν καταντήσει μάστιγα, ενώ στη Λευκωσία, στην περιοχή Λήδρας – Ονασαγόρου μπορείς να συναντήσεις τη “σταρ” τους, για την οποία έχουν ακουστεί διάφορα…

Εσύ ποιους έχεις συναντήσει από αυτούς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending