fbpx

5+1 αξέχαστα κινητά τηλέφωνα που ΟΛΟΙ είχαμε κάποτε στη ζωή μας!

Τον καιρό που ήμασταν μιτσιοί, ούλλοι εκάμναμε καφκάες με τους γονιούς μας για το “πότε θα μας πιάσουν -επιτέλους- κινητό“, ώστε να σταματήσουμε να παίρνουμε στις εκδρομές το “κλασικό” κασετοφωνάκι.

Φυσικά, ο μόνος λόγος που χρειαζόμασταν το κινητό ήταν για να παίζουμε στο λεωφορείο παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό μας…

Κάποιοι γονείς ήθελαν να τους πάρουμε καλούς βαθμούς, ενώ αλλοι ζητούσαν να είμαστε φρόνιμοι (για να έχουν και την ησυχία τους)!

Επηρεαζόμενοι από αμέτρητα διαφημιστικά, ήμασταν ενήμεροι για να πιάσουμε τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Έτσι, αποφασίσαμε ότι τα πιο διαδεδομένα ήταν τα εξής: 

 

1
Νokia 6310

Από τα πρώτα μας κινητά. Διέθετε μία υπέροχη μουσική για ήχο κλήσης (το “Nokia Tune” σε μονοφωνικό ήχο, που ανταγωνίζεται τη δημοφιλία εκείνου του iPhone) τζιαι κάτι τέλεια -σε φωτισμό- κουμπούθκια, με τα οποία έκαμνες χάζι για να παίζεις με τις ώρες φιδάκι!

2
Nokia 5300 Xpress Music ή Nokia 5310 Xpress Music

Η θρυλική σειρά της Nokia “Xpress Music” για τους λάτρεις της μουσικής, τα οποία είχαν 3 χαρακτηριστικά κουμπάκια στο πλευρό της οθόνης. Πατώντας τα, εξεκινούσαν να παίζουν οι μουσικές που έκαμνες τόσοοο κόπο να τις στείλεις που το κινητό του/της φίλου/ης σου με υπέρυθρες – θυμάσαι;;; 

Βέβαια, αν ήσουν και εσύ λλίον άτυχος και εξέχανες να κλειδώσεις το πληκτρολόγιο σύμβαινε το εξής: Επατιέτουν το “play” στο πλευρό μες στην πούγκα σου τζιαι εξεκινούσαν να παίζουν οι μουσικές μέσα στην τάξη. Άτε πε της καθηγήτριας ότι εν έπαιζες με το κινητό σου τζιαι ότι απλά ετσιλλήθηκε το κουμπί!!

Επίσης, μέσα στη κασσιούα του, έδιναν και δώρο μεγάλα μεγάφωνα που, δυστυχώς, όσες φορές κι αν επροσπάθησες να τα “κουρτίσεις” ποτέ εν επαίζαν. Τέλος, υπήρχε το μεγάλο δίλημμα: Σε τι χρώμα θα το αγόραζες; Κόκκινο, φούξια ή μπλε;

3
Νokia L’amour 7370

Ούλλοι είχαμε θέμα με τους γονιούς μας με τούτο το τηλέφωνο. Γιατί; Άνοιγε με ένα ιδιαίτερο τρόπο και ήταν εύκολο να το σπάσουμε!

Αν ήμασταν τυχεροί και μας το αγόραζαν, τότε μόλις το επιάνναμε στα σσιέρκα μας, εδιούσαμε του γυρό να ανοίξει με τόσο ενθουσιασμό, όσο ανοίγαμε και τα εισερχόμενα μηνύματα.

4
Μotorolla W490

Το κινητό που αγάπησαν γενιές και γενιές. Πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει την πορτούα, που δεν εσταματούσαμε να κλείνουμε με δύναμη όταν μας ενευρίαζε το αγόρι/κορίτσι μας, τζιαι τη μάνα μας που την άλλη να φωνάζει ότι “δεν έσσιει άλλο αν το σπάσουμε“;

Οι περισσότεροι, βέβαια, επηρεαζόμασταν από το βίντεο-κλιπ της Έλενας ΠαπαρίζουΑναπάντητες κλήσεις” και ετρέχαμε να πάρουμε τηλέφωνο που το σταθερό του σπιτιού, έτσι ώστε να εμφανίζεται η αναπάντητη κλήση στην μπροστινή οθόνη!

5
Sony Ericsson Z600

Θα ήταν χαζό να μην αναφερθούμε, σε ένα ακόμα κινητό-πορτούλα, το οποίο λαχταρούσαν όλες οι Ρουβίτσες! Το χρησιμοποίησε ο αγαπημένος μας Σάκης Ρουβάς για 10 δευτερόλεπτα στο βίντεο κλιπ του “Shake it”. Πιστεύαμε ότι το χρησιμοποιούσε και στην καθημερινή του ζωή.

Highlight του τηλεφώνου ήταν η “μπιλιούα” του Sony Ericsson στο πίσω μέρος του κινητού και ο “τσιούκκουήχος που ακουγόταν όταν “εκορακούσε” η πορτούλα στο άνοιγμα!

6
BlackBerry 6230

Kαι αφού πήραμε, δοκιμάσαμε και σπάσαμε τα προηγούμενα κινητά, θέλαμε να δοκιμάσουμε και το συγκεκριμένο κινητό. Το BlackBerry ήταν πιο μεγάλο σε διαστάσεις και διέθεται ένα “υπερσύγχρονο“, πλατύ πληκτρολόγιο σαν του computer!

Αποτέλεσμα: “ετρώαμε” τη ζωή μας να μάθουμε να το χειριζούμαστε τζιαι κυρίως να μάθουμε να το κλειδώνουμε!

Εσύ για ποιο κινητό έκαμνες καφκάες με τους γονιούς σου;

 

Το άρθρο γράφτηκε από την αναγνώστρια μας Έλενα Καντηλάφτη
και στάληκε στο StudentLife.com.cy για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

 

Δες επίσης: 4 συνήθειες και στέκια που ΟΛΟΙ προτιμούσαμε όταν ήμασταν έφηβοι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending