fbpx

Τεράστια επιτυχία της πρώτης συναυλίας της νεοσύστατης δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη συναυλία της δικοινοτικής Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου στο κατάμεστο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία στις 29 Δεκεμβρίου 2016. Η ορχήστρα «συστήθηκε» στο κοινό με τον πιο λαμπρό τρόπο, μετά τη βράβευσή της με το “Stelios Cyprus Bicommunal Award 2016”.

Η μουσική ενώνει και η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας κοντά πέραν των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων 400 θεατών, που απόλαυσαν κλασικά αριστουργήματα από τη συμφωνία του W.A. Mozart αρ. 29 και το κονσέρτο του J.S. Bach c για βιολί και όμποε, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές και ιδρυτές της ορχήστρας, Νάταλη Νεοφύτου και Nihat Agdac, να εμφανίζονται ως σολίστ.

Χρησιμοποιώντας ως μέσο τη μουσική, η ορχήστρα, που απαρτίζεται από 20 Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς, μετέφερε με τον πιο ισχυρό τρόπο το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων κρατικοί αξιωματούχοι και λάτρεις της κλασικής μουσικής. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, το δικό τους μήνυμα ειρήνης και ενότητας εξέφρασαν με σύντομο χαιρετισμό στην ελληνική, τουρκική και αγγλική γλώσσα οι ιδρυτές της ορχήστρας, όπως επίσης και οι συμπρόεδροι της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής πολιτισμού, κα Ανδρούλλα Βασιλείου και κος Kani Kanol.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ προσωπικά όλους όσοι συνέλαβαν στην διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης σε αυτό το ιδιαίτερο χρονικό σημείο. Είμαστε πολύ τυχεροί, που έχουμε αυτούς τους νεαρούς καλλιτέχνες, που μάχονται και πιστεύουν στην ειρήνη και την επανένωση, παρά τις δικοινοτικές συγκρούσεις και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νησί μας εδώ και χρόνια», δήλωσε ο κ. Kanol.

«Για να διατηρηθεί μια λύση, πρέπει εμείς ως κοινωνία, να παίξουμε καθοριστικό ρόλο, θεμελιώνοντας τη λύση. Πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τέχνης και της κουλτούρας. Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της μουσικής, της ποίησης και του θεάτρου για να φέρουμε την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την κατανόηση μεταξύ του λαού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βασιλείου.

Η επιτυχία της συναυλίας φάνηκε στο παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, που σηκώθηκε για να αποθεώσει τους μουσικούς. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, όπως επιβεβαιώνουν οι ιδρυτές της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου, οι οποίοι ετοιμάζονται για συναυλίες τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, με στόχο πάντα την παραγωγή υψηλού επιπέδου μουσικής και τη μετάδοση του μηνύματος για ειρήνη στην Κύπρο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending