fbpx

5 καταστάσεις που θα ζήσεις σίγουρα μόνο αν έχεις συγκάτοικο!

Αν είσαι φοιτητής/τρια κι έφυγες από την πόλη σου, ίσως να μην αντέχεις και πολύ την μοναξιά. Έτσι, μάλλον επέλεξες τη “λύση” συγκάτοικος!

Αυτή η λύση φέρνει μαζί της πολλές καθημερινές καταστάσεις, καλές (ή κακές) τις οποίες θα θυμάσαι μια ζωή, μιας και τα φοιτητικά -όπως λένε όλοι- είναι τα καλύτερα χρόνια.

Πάμε να δούμε μερικές καταστάσεις που βιώνουν όσοι έχουν παρέα στο σπίτι:

 

1
“Τι εν να φάμε σήμερα;”

Image result for fast food

Αν έχετε τα ίδια γούστα καλώς. Λογικά εν να τα βρίσκετε στο φαΐ τζιαι εν θα χρειάζεται να σπαταλάτε πολλή ώρα στον διάλογο για το τι εν να φάτε. Αν όμως όχι, θα έχετε καθημερινά μέσα στο σπίτι λογομαχίες για το τι θα φάτε, τι ώρα θα φάτε, ποιος θα μαγειρέψει κλπ.

Αν δεν καταλήγετε, λογικά, καταφεύγετε στην εύκολη λύση -αφού σπίτι σίουρα θα έχετε κάμποσα φυλλάδια Delivery- έτσι λήγει κι η συζήτηση. Άλλωστε, πού όρεξη να μαειρεύκετε τζιαι να ξιμαρίζετε ούλλη νύχτα;

2
Οι ατέλειωτες συζητήσεις

Έσσιεις ένα άτομο να μιλάς κάθε μέρα, έτσι εν νιώθεις ότι περιφέρεσαι σαν τον Κάσπερ το φαντασματάκι μόνος σου μέσα στο σπίτι.

Πολλές φορές, ακόμα τζιαι μέσα στο ίδιο το σπίτι να είσαστε, ακόμα τζιαι ένας τοίχος να σας χωρίζει, θα υπάρξουν στιγμές που θα βαρκέστε ακόμα τζιαι να μιλήσετε του άλλου ή να του μιλάτε τζιαι να μεν σας ακούει.

Για μερικούς θα ακουστεί γελοίο τούτο που εν να πω, αλλά εν η πραγματικότητα. Θα πιάσεις τον άλλο που βρίσκεται στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο που ‘σένα τηλέφωνο/βιντεοκλήση στο Skype/Facebook θα του στείλεις ένα μήνυμα βρε αδελφέ να του πεις τζείνο που ήθελες.

Μετά που ένα λεπτό; Ή εσύ ή ο/η συγκάτοικος σου θα καταλήξετε ο ένας στο δωμάτιο του άλλου, γιατί εν συνεννοείστε τελικά.

3
Το μοίρασμα

Είτε εννοούμε το μοίρασμα των δουλειών του σπιθκιού, είτε το μοίρασμα των πραγμάτων που εν να φέρνει ο καθένας κάθε εβδομάδα, είτε το μοίρασμα των λογαριασμών, του ενοικίου…

Πάντως τούτο εν καλό γιατί κατά κάποιο τρόπο μοιράζεσαι αρκετά πράγματα τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα τα πλήρωνες μόνος σου. Τούτο σημαίνει ότι άμαν θέλεις φυλάεις τζιαι λλία λεφτά στην άκρη για ώρα ανάγκης

4
Η παντοτινή παρέα

Image result for reading for exams

Το να μένεις με κάποιον άλλο, σημαίνει ότι δεν θα βαριέσαι σχεδόν ποτέ. Έσsιεις παρέα ούλλη την ώρα στο σπίτι τζιαι πολλά πιθανό, να πολλαπλασιάζεται σε κρίσιμες περιόδους.

Για παράδειγμα, σε μέρες που κοντεύκει η παράδοση μιας μεγάλης εργασίας ή περιόδοι εξεταστικής.

Τούτο ένεν απαραίτητα πάντα καλό, διότι όσο να ‘ναι, υπάρχουν στιγμές που ούλλοι μας θέλουμε την ησυχία μας.

5
Μαθαίνεις πολλά καινούρια πράγματα καθημερινά

Μαθαίνετε μαζί διάφορες αξίες της ζωής μέσα που το να μοιράζεστε, να συμβιβάζεστε, να γίνεστε πιο διαλλακτικοί τζιαι να σέβεστε τα δικαιώματα τζιαι τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του άλλου.

Αυτά πολλές φορές μπορεί να μεν συμβαδίζουν με τα δικά σου, αλλά είσαστε δυο διαφορετικοί χαρακτήρες.

Εσύ με ποια που τα πιο πάνω συμφωνείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending