fbpx

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κάθε μέρα!

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» λέγανε πολύ σωστά οι Αρχαίοι Έλληνες! Πιο απλά, εννοούσαν ότι για να είναι ο νους υγιής, πρέπει και το σώμα να είναι υγιές – φυσικά, οι πελλοί εξαιρούνται του κανόνα (άρα τζιαι ‘γώ).

Αστεία-αστεία, αλλά αν κάμνεις τα παρακάτω 5 πράγματα «κόψε τα» αν θέλεις να είσαι υγιής!

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Κάθισμα τζιαι άπλωμα ούλλη μέρα

Καταρχάς, το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ούτε ένα γιατρό να σου πει να μεν κάμνεις κάθε μέρα αερόβια γυμναστική (εφ’ όσον δεν έχεις κάποιο νευρομυικό ή καρδιαγγειακό πρόβλημα).

Τουλάχιστον μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα είναι ό,τι πρέπει για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του οργανισμού μας!

2
Junk food

Και ‘μένα αρέσκει μου να τρώω από φαστ-φουντάδικα, αλλά να μεν το παρακάμνουμε! Η υψηλή περιεκτικότητα των junk food σε κορεσμένα λίπη είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να δώσεις στον οργανισμό σου για να τραφεί. Πόσο μάλλον άμα τα καταβροχθίζεις συχνά!

3
“Πότισμα” με αλκοόλ

Όπως και για τα πιο πάνω, είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πως η υπερβολική κατάποση αλκοόλ την ημέρα, αυξάνει πολλά τις πιθανότητες για γαστρικό έλκος και κίρρωση του ήπατος!

Ντάξει, λίγο κρασί την ημέρα κάνει καλό, αλλά να θυμάσαι: «Παν μέτρον άριστον!»

4
Κάπνισμα – Φουγάρο

Μόνο που τις εικόνες που βλέπεις πάνω στα κούτες τσιγάρων, ήδη ξέρεις αρκετά για το τι μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα! Να μεν σου τα πολυλογώ, να ξέρεις πως κάθε τσιγάρο που καπνίζεις έχει αθροιστική αρνητική επίπτωση στον οργανισμό σου.

Τι σημαίνει τούτο; Πως και ένα τσιγάρο να καπνίζεις την ημέρα η μακροχρόνια ζημιά που προκαλείς στον οργανισμό σου είναι μη αντιστρεπτή!

5
Άγχος – Άγχος – Άγχος

Ξέρω το ότι δεν είναι επίτηδες που αγχώνεσαι και ούτε το θέλεις. Αλλά έψαξες καθόλου τρόπους για να το αντιμετωπίσεις; Ψάξε! Δεν είναι καθόλου κακό να επισκέπτεσαι κάποιον ψυχολόγο για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το ψυχολογικό στρες που βιώνεις κάθε μέρα!

Αν δεν θες, υπάρχουν και άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου τουλάχιστον πιο ευχάριστη και να μειώσεις το άγχος (ακόμα και με το διάβασμα ενός βιβλίου!!!)

Ελπίζοντας ότι θα λάβεις υπόψιν τα πιο πάνω λεγόμενα, σου εύχομαι ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ! 🙂

– Dr. Simple

 

Δες επίσης: Αυτές είναι οι καλύτερες ώρες για να τρως το κάθε γεύμα σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending