fbpx

5 επιθετικοί που έγραψαν ιστορία!

Πολλές είναι οι φορές που πιάνω τον εαυτό μου να αναπολεί το παλιό καλό ποδόσφαιρο, όχι πως το σημερινό δεν είναι καλό και όμορφο, αλλά πάντα τα παλιά πράγματα και οι μνήμες, είναι τόσο καλά καρφωμένες στο μυαλό που δεν πρόκειται ποτέ να τις ξεχάσω και να ξεπεράσω σε σύγκριση με αυτά που βλέπω σήμερα.

Στο πάρακατω άρθρο αποφάσισα να γράψω για 5 επιθετικούς, που κατά τη δική μου άποψη και μετά από πολλή σκέψη, τους θεωρώ ανάμεσα στους κορυφαίους των προηγούμενων δεκαετιών.

Κάποιους τους θυμόμαστε όλοι να παίζουν στα γήπεδα και κάποιοι απλά κοσμούν τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες που ακούσαμε από τον θείο, τον αδελφό και τον πατέρα μας.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι:

 

1
Gabriel Batistuta

Ο Αργεντίνος τρελάρας, που έφτιαξε το όνομα του στην Ιταλία και με την φανέλα της Fiorentina, θα μείνει αξέχαστος στο “Artemio Franchi” όχι μόνο για τα 207 γκολ που σημείωσε αλλά και για την μεγάλη αγάπη που έδειξε στην ομάδα, την αφοσίωση και για την τρέλα που κουβαλούσε.

Χαρακτηριζόταν από την δεινότητα του ως επιθετικός και για τις ικανότητες του ως σπεσιαλίστας στα στημένα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Batigol;

2
Ole Gunnar Solskjær

Ο Νορβηγός επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την Manchester United το 1996 και παρέμεινε στους “κόκκινους διαβόλους” μέχρι το 2007. Δεν άργησε να συστηθεί και να αποτελέσει θέμα συζήτησης στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Όλοι μιλούσαν και ακόμα μιλούν για την ευφυία του στον αγωνιστικό χώρο αλλά και για την ευκολία του στο να χριστεί σκόρερ.

Σημείωσε 126 γκολ για την ομάδα του Manchester και συνεχίζει ακόμη να βρίσκεται στα γήπεδα από την θεση του προπονητή στον πάγκο της νορβηγικής Molde.

3
Fernando Morientes

Από τους πιο ξακουστούς Ισπανούς επιθετικούς, κυρίως με την φανέλα της Real Madrid, ενώ είχε φτάσει να κοσμήσει και τα γήπεδα της Premier League με τα χρώματα της Liverpool.

Γρήγορος, δυνατός και επιβλητικός μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ένας από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, του αξίζει δικαιωματικά μια θέση στη λίστα καθώς μου ξυπνά πολλές μνήμες ειδικά με την φανέλα της Valencia.

4
Raul

Ο ηγέτης των “μερένχες”, η σημαία της Μαδρίτης, ο παίκτης σύμβολο, η μεγαλύτερη επιθετική μου αγάπη και ένας άνθρωπος που πραγματικά γεννήθηκε για να παίζει στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.

Οποιαδηποτε ομάδα θα τον ήθελε να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα σε κάθε σχεδόν ευκαιρία. Κέρδισε πολλούς τίτλους με την φανέλα της Real, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους της ομάδας της Μαδρίτης.

5
Ruud Van Nistelrooy

Ο Ολλανδός αποτελούσε κάποτε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ψηλός και δυνατός και έτσι ήταν ανίκητος στις εναέριες μονομαχίες. Έκανε τα καλύτερα του χρόνια με τις Eindhoven, Real Madrid και Manchester United.

Τεράστιες εμφανίσεις είχε και με την φανέλα των Οranje, της εθνικής Ολλανδίας.

Εσύ ποιο επιθετικό ξεχωρίζεις και αγαπάς περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending