fbpx

Διάσημες μάρκες αυτοκινήτων που πήραν το όνομά τους από ζώα!

Όλοι μας έχουμε περάσει τη φάση του «ονείρου» όσον αφορά τον κόσμο που θα θέλαμε κάποτε να ζήσουμε! Κάποιοι το πέτυχαν, οι περισσότεροι συμβιβάστηκαν και οι υπόλοιποι τους «πήρε η μπάλα»…

Σίγουρα ως  παιδί ή έστω ως έφηβος  θα «συνάντησες» σε συζητήσεις τις συγκεκριμένες «ταπεινές» μάρκες αυτοκοκινήτων που πήραν το όνομά τους από τα συμπαθή μας τετράποδα ή ερπετά!

Πάμε να δούμε 4 από αυτές:

 

1
FORD PUMA – FORD COUGAR

Το πούμα (Puma concolor) ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό, που ζει σ’ όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μ.

Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα η ουρά, και βάρος 120 κιλά. Ζει μοναχική ζωή και διακρίνεται για τη δύναμη του. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο. Φτάνει περίπου τα 80 km/h.

Το πούμα μουγκρίζει με φρικιαστικό τρόπο. Επιτίθεται καμιά φορά και σε κατοικίδια ζώα όπως πρόβατα,κατσίκια, άλογα και βοοειδή, γι’ αυτό και έχει εξολοθρευθεί από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να έχει ελαττωθεί σοβαρά. Η διάρκεια ζωής του ελεύθερου ζώου είναι περίπου 18 χρόνια.

Το Ford Puma είναι ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε μεταξύ 1997 και 2001. Είναι βασισμένο στο Mk4 Ford Fiesta.

Tο Ford Cougar ήταν ένα coupe που πωλήθηκε στην Ευρώπη μεταξύ του 1998 και 2002, αλλά στη Ν. Αμερική έγινε γνωστό με το όνομα Mercury Cougar. Βασισμένο σε ένα Mondeo, ήταν η δεύτερη απόπειρα της Ford να αντικαταστήσει το επιτυχημένο Capri, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν καλές και μετά από μόλις τέσσερα χρόνια σταμάτησε η παραγωγή του.

2
JAGUAR

Κομψά, χαριτωμένα και άγρια, τα αυτοκίνητα της Jaguar τιμούν το όνομά τους. Ο William Lyons ίδρυσε την Swallow Sidecar Company το 1922, η οποία μεταμορφώθηκε σε SS Cars Limited και τελικά σε Jaguar Cars Limited από το 1935.

Jaguar για όσους δεν ξέρουν είναι ο ιαγουάρος. Το όνομα  προέρχεται από την Ινδιάνικη λέξη jaguara που σημαίνει “αυτός που σκοτώνει με ένα πήδημα”.

3
AC Cobra

Η Cobra, η οποία κατασκευάστηκε από στο εργοστάσιο AC’s Thames Ditton στο Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει έναν 2.6 lt εξακύλινδρο Ford κινητήρα.

Ακριβώς όπως μία κόμπρα μπορεί να είναι θανατηφόρα, το hardcore AC Cobra είχε το παρατσούκλι «μαύρη χήρα».

4
SKODA YETI

Το Yeti είναι ένα μεγάλο τριχωτό πλάσμα που μοιάζει με άνθρωπο ή αρκούδα και ζει στο ψηλότερο σημείο των Ιμαλαΐων. Βέβαια, να πούμε ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει τέτοιο ον, αλλά έστω λόγω αμφιβολιών, το ιδιόμορφο όχημα της Skoda αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα.

Ας ελπίσουμε σε μια τυχερή μέρα προς το παρόν ώστε κάποτε να αποκτήσουμε το αυτοκίνητο των «ονείρων μας»!

Εσένα ποια μάρκα αυτοκινήτου σου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα με βάση την ιστορία της;

 

Δες επίσης: Διάσημα λογότυπα με κρυμμένο μήνυμα που δεν ήξερες μέχρι σήμερα! (Part 1)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending