fbpx

Τα Καλύτερα Φαγητά για να προλάβουμε το HANGOVER

Είναι κοινώς γνωστό ότι ενώ είστε στο πανεπιστήμιο, θα έχετε να αντιμετωπίσετε αμέτρητα hangovers! Όχι, δεν είναι αυτά της γνωστής ταινίας, είναι τα άλλα, τα χειρότερα, εκείνα που δε θυμάσαι το όνομα σου, τι μέρα και τι χρόνος είναι. Ωστόσο, αν ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα ίσως καταφέρουμε να τα αποφύγουμε, ή έστω να μην είναι τόσο χάλια.

 

Το αλκοόλ αυξάνει την έκκριση οξέος στο στομάχι και ένα γεύμα πριν την κατανάλωση αλκοόλ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση αυτού του θανατηφόρου πονοκεφάλου της επόμενης μέρας.

 

1. Σπαράγγια

Μια έρευνα αναφέρει ότι σπαράγγια έχουν αυξημένες ποσότητες ενζύμων που διασπούν το αλκοόλ και προστατεύουν τα κύτταρα του ήπατος, οπότε γιατί να μην φάμε μερικά σε δείπνο μας; Τυλίξτε τα σπαράγγια σε ζαμπόν και έχετε ένα αριστοκρατικό pre-drink starter γεύμα.

 

2. Αυγά

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή κυστεΐνης, η οποία είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει για να σπάσει τις τοξίνες που βρίσκονται στο αλκοόλ. Ομελέτα κανείς;

 

3. Γάλα

Τα γαλακτοκομικά λέγεται ότι είναι σε θέση να «παρατάξουν» το στομάχι,  κάνοντας πιο δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο, μην ανησυχείτε) να τεθεί σε ισχύ το αλκοόλ. Πίνοντας ένα ποτήρι γάλα πριν πάτε έξω σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αισθάνεστε τόσο άσχημα το επόμενο πρωί.

 

4. Υδατάνθρακες

Κάθε τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, τα μακαρόνια, τα κουλούρια, πίτσες ή χάμπουργκερ θα ήταν ιδανικά ως μέρος του γεύματος σας πριν βγείτε έξω. Όλα τα παραπάνω είναι καλές τροφές για την απορρόφηση της αλκοόλης. Καλά, η διατροφολόγος μου θα με σκοτώσει αν φάω πίτσες και χάμπουργκερ, αλλά ποιος την ακούει αν είναι να γλιτώσω το hangover! Ορμάτε, λοιπόν!

 

5. Smoothies φρούτων και πολυβιταμίνες

Τα smoothies φρούτων προετοιμάζουν το σώμα για την ανεπάρκεια βιταμινών και την αφυδάτωση που έρχεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, πίνοντας ένα smoothie φρούτων ενισχύεται η παροχή ενέργειας, απαιτούμενο συστατικό για την έξαλλη νύχτα που θα ακολουθήσει.

 

παν μέτρον άριστον”

Ενώ όλες οι παραπάνω προτάσεις υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν να αποφευχθεί ένα hangover, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Εάν αποφασίσετε να φάτε 5 πίτσες, ένα smoothie και  ένα φορτηγό ομελέτες πριν βγείτε έξω, θα αισθάνεστε τόσο πλήρης που δεν θα μπορείτε να κάνετε ούτε βήμα. Και όσο για το ποτό, είναι απλό, βεβαιωθείτε ότι δεν θα πιείτε τον ουρανό με τα άστρα, για να νιώθετε πιο ζωντανοί την επόμενη μέρα. Κάντε ένα διάλειμμα για νερό μετά από κάθε γύρο για να μείνετε αφυδατωμένοι. Οπότε, λάβετε τα μέτρα σας, ακολουθήστε τις πιο πάνω συμβουλές, πιέστε όσο αντέχετε για να μην καταλήξετε κάπως έτσι το επόμενο πρωί:

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending