fbpx

6 δημιουργικοί τρόποι για να μείνουμε ξύπνιοι στις διαλέξεις μας

Το έχουμε περάσει όλοι. Μόλις ξυπνήσαμε και με κάποιο μαγικό τρόπο βγήκαμε από το κρεβάτι. Καταφέραμε να ντυθούμε αξιοπρεπώς, τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε μέχρι κάποιος να μας πει ότι βάλαμε τη φανέλα ανάποδα. Αν είμαστε και τυχεροί κρατάμε και ένα φραπέ στο χέρι, γιατί δεν έχουμε χρόνο για κάτι άλλο και το κερασάκι στην τούρτα, το κεφάλι μας πάει να σπάσει από τα ποτά της προηγούμενης νύχτας.

 

Παρόλα αυτά, φτάσαμε στην ώρα μας στην διάλεξη, και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς θα αντέξουμε να μείνουμε ξύπνιοι ενόσω δεν ακούμε την βαρετή διάλεξη του καθηγητή;

 

Πάρτε μερικές ιδέες!!

 

1. Παίξτε ένα παιχνίδι

Δε λέμε να βγάλετε τα τραπουλόχαρτα και να στρώσετε τη μπιρίμπα μέσα στο αμφιθέατρο, αν και δεν είναι κακή ιδέα, αλλά σε αυτή την περίπτωση εισηγούμαστε κάτι πιο διακριτικό. Κάτι που θα στρέψει την προσοχή σας μακριά από την μονότονη φωνή του καθηγητή. Μετρήστε πόσες φορές  ο καθηγητής θα κοιτάξει το ρολόι του ή πόσες φορές θα πει «λοιπόν». Είναι δοκιμασμένα παιχνίδια και έχουν την πλάκα τους μετά, όταν θα το συζητήσετε με τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας.  Επίσης, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να γράψετε τις σημειώσεις σας με το αντίθετο χέρι, ή να φανταστείτε τους καθηγητές σας γυμνούς (κάτι που μπορεί να είναι τρομακτικό, εκτός κι αν είναι ωραίοι). Τέλος, η εύκολη λύση ένα application από το κινητό σας.

 

2. Άσκηση

Θα ήταν τέλειο αν μπορούσατε να σηκωθείτε και να τρέξετε μέσα στο αμφιθέατρο ή να πάρετε μερικά push-ups για να ξυπνήσετε τον εαυτό σας,  αυτό όμως ίσως προκαλέσει μια μικρή αναστάτωση. Ωστόσο, η προστιθέμενη αδρεναλίνη θα σας ξυπνήσει σίγουρα, έτσι δοκιμάστε το χέρι σας σε καλή ντεμοντέ νευρικότητα. Τι εννοούμε με αυτό; Κινήστε διακριτικά το χέρι σας λες και έχετε πάρκισον.

 

3. Νερό

Το νερό δεν είναι μόνο δροσιστικό είναι και καλό για να σε αφυπνίσει. Μπορεί όμως να τροφοδοτεί και ένα άλλο παιχνίδι – πιέστε μια γουλιά και δέστε πόση ώρα μπορείτε να την κρατήσετε στο στόμα σας. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε νερό πάνω από τον εαυτό σας σαν να είστε σε μια εξωτική διαφήμιση αρώματος.

 

4. Ένας Υπνάκος

Αν πραγματικά, πραγματικά δεν μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι θα μπορούσε να πάρετε έναν υπνάκο, με το απαραίτητο ρίσκο φυσικά. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό, θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα μετά από ένα σύντομο ύπνο 20 λεπτών.  ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει για κανένα λόγο να αρχίσετε να ροχαλίζετε ή να παραμιλάτε. Αν γίνει αυτό, οι καθηγητές σας δεν θα σχηματίσουν και την καλύτερη εντύπωση για σας.

 

5. Αυτο-χαστουκίσου

Χαστούκια στον εαυτό σας θα σοκάρουν το υποσυνείδητο σας​​. Τώρα, αν σας δει κανείς, απλά πείτε ότι υπάρχει μια μύγα που σας περιτρυγιρίζει.

 

6. Βγάλε κανένα ρούχο

Βγάζοντας μερικά από τα στρώματα ρούχων που φοράτε, για να αντέξετε το ‘χειμώνα’ της Κύπρου, θα αισθανθείτε το κρύο που επικρατεί μέσα στην αίθουσα διαλέξεων και θα μπορέσετε να μείνετε ξύπνιοι λίγο ακόμα.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending