fbpx

‘Κάποτε με ρώτησαν τι είναι αγάπη’

‘Κάποτε με ρώτησαν τι είναι αγάπη. Δεν ήξερα τι να απαντήσω.  Έτσι, είπα να το φτιάξω. Αγάπη είναι μια αλυσίδα, μια αλυσίδα που δεν τελειώνει ποτέ. Αγάπη είναι να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο, να τον ακούς, να τον βοηθάς, να στέκεσαι στο πλάι του και όλα αυτά να τα κάνεις ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.  Δεν είναι τα 2 ευρώ, αυτό δεν είναι αγάπη. Αγάπη είναι η πρόθεση, η προσφορά, το συναίσθημα η παρακίνηση….’

Έχοντας στο μυαλό του τα πιο πάνω λόγια, ο Όμιλος Εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου έθεσε ψηλούς στόχους. Οργάνωσε μια εκστρατεία με τίτλο «Κύπρος- Κένυα: Μια αλυσίδα αγάπης στην Κύπρο». Στόχος ήταν η συλλογή χρημάτων για τα παιδιά στην Κύπρο και στην Κένυα και παράλληλα να ενωθούν 4053 χάρτινες καρδιές. Οι 4053 καρδιές αντιστοιχούν στα 4053 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις δύο χώρες και έτσι τα παιδιά του ομίλου έφτιαξαν για κάθε χιλιόμετρο μια καρδιά-κοστερ. Ξεχύθηκαν στους δρόμους όλων των πόλεων της Κύπρου και πούλησαν τις καρδίες τους. Το μικρό ποσό των 2 ευρώ από τον κόσμο αντιστοιχούσε σε ένα κόστερ και σε μια χάρτινη καρδία πάνω στην οποία ο καθένας έγραφε τη δική του ευχή.

Με το τέλος της εκστρατείας μαζεύτηκαν 4053 χάρτινες καρδίες- ευχές και ενώθηκαν έτσι ώστε να σχηματίσουν μια αλυσίδα αγάπης μήκους 400 μέτρων. Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην εκδήλωση ολοκλήρωσης της εκστρατείας την 1ηΝοεμβρίου, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, μπόρεσαν να θαυμάσουν την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια των παιδιών του ομίλου.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, εκτός από τους εκπροσώπους του Sofia Foundation, του Βαγονιού Αγάπης και του Χαμόγελου της Ζωής, ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, η κ.Ελένη Μαύρου, ο Ευρωβουλευτής Ανδρέας Πιτσιλλίδης, οι ηθοποιοί: Έλια Ιωαννίδου, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτη, Μαριλένη Σταύρου,  Κρίστη Παπαδοπούλου, Κώστας Καζάκας, Πέννυ Φοινίρη, Αντρέας Γεωργίου, Έλενα Παπαδοπούλου, Ιάκωβος Χατζηβασίλη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, οι τραγουδιστές: Χοβίκ, Μαρία Θεοδότου και Τεύκρος Νεοκλέους, ο σεναριογράφος: Δήμητρης Τοκαρής και η και παρουσιάστρια Άντρη Καραντώνη. Επίσης, ο χορευτικός όμιλος και ο όμιλος τερψιχορίας ανέλαβαν δράση και ψυχαγώγησαν τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία του ομίλου μαζεύτηκαν 8106 ευρώ εκ των οποίων τα μισά λεφτά θα δοθούν στο Sofia Foundation για την ανακαίνιση ενός ορφανοτροφείου στην Κένυα. Τα υπόλοιπα θα δοθούν το Βαγόνι Αγάπης και στο Χαμόγελο της Ζωής, ώστε να αγοράσουν τρόφιμα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, καθώς και σε όλους όσους σε περίοδο κρίσης έκαναν μια μικρή εισφορά για αυτούς που δεν είναι το ίδιο τυχεροί με μας. Είναι ωραίο να μπορείς να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου, αφού η ηθική ικανοποίηση δεν μετριέται, δεν περιγράφεται και ούτε έχει οικονομικά ανταλλάγματα. 

Μάθε περισσότερα για τον Όμιλο Εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου και στήριξε και εσύ τις πρωτοβουλίες των συμφοιτητών σου.

Φωτογραφικό υλικό από την εκστρατεία

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστώ, την Ελένη Καραγιώργη και τη Στέφανη Χριστοφόρου για το χρόνο τους και τις πληροφορίες που μου έδωσαν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending