fbpx

Πέτυχαν την τέλεια γωνία

Όλοι το δοκιμάσαμε, άλλοι με επιτυχία και άλλοι όχι και τόσο καλά. Αλλάζοντας  την απόσταση και την γωνία που θα τραβηχτεί η φωτογραφία μπορούμε πολύ εύκολα να ξεγελάσουμε τα μάτια μας. Οι παρακάτω φωτογραφίες το πετυχαίνουν απόλυτα.

1.  Τεράστιο μπουκάλι νερό

Αν κρίνω από την ερημική τοποθεσία που βρίσκονται, σίγουρα θα παρακαλούσαν να είχαν στα αλήθεια ένα τεράστιο μπουκάλι νερό. Δεν θέλω να ξέρω πόσες φορές θα τράβηξαν αυτή τη φωτογραφία, ‘λίγο δεξιά…όχι όχι λίγο αριστερά, ξανά δεξιά’. Όπως και να έχει πέτυχαν την τέλεια γωνία.

bottle 

2. Lord of the Rings

Στην ταινία Lord of the Rings χρησιμοποίησαν παρόμοιες τεχνικές για να παρουσιάσουν τα hobbits μικρότερα από τους άλλους χαρακτήρες. Κάτι παρόμοιο έχουμε και σε αυτή την φωτογραφία.

chair

3. Ο Πύργος του Άιφελ απέκτησε χρώματα

O Michael Hughes τοποθέτησε στην τέλεια γωνία τα Legos του και κατάφερε να δημιουργήσει ένα έγχρωμο Πύργο του Άιφελ. Ο Hughes είναι γνωστός για την ενασχόληση του με τεχνικές που εξαπατούν τα μάτια στο να βλέπουν κάτι το οποίο δεν υπάρχει πραγματικά (στα γαλλικά ‘trompe l’oeil’).

eifel

 

4. Οικογενειακές Διακοπές

Έρχεται ένας τεράστιος κουβάς να σε καταπλακώσει και εσύ γελάς; Το χάσαμε λίγο στην υποκριτική εδώ.

family

5. Big Foot

Πριν την ανακάλυψη των υπολογιστών οι δημιουργοί ταινιών φαντασίας χρησιμοποιούσαν παρόμοιες τεχνικές για να πετύχουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Απορία…προσπαθείς να κρατήσεις αυτό το τεράστιο παπούτσι; Run Bitch Run!!

feet

7. Super Power

Με τη δύναμη του φωτός ο πρωταγωνιστής κατάφερε να μοιράσει το βράχο στα δύο.

force

8. Βοήθεια…κάποιος;

Με μια πρώτη ματιά δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτός ο τύπος προσπαθεί να κρατηθεί από κάπου. Κοιτάζοντας όμως το αυτοκίνητο στο δρόμο καταλαβαίνουμε ότι απλά ο φωτογράφος πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλάζοντας γωνία.

help

9. Σφίγγα 

Και ‘γω που νόμιζα ότι οι Σφίγγες είναι τεράστιες. Τελικά υπάρχουν και πιο μικρές στο ύψος μιας γυναίκας.

kiss

10. Φωτογραφία σε Φωτογραφία

Αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά αλλά το αποτέλεσμα είναι και πάλι εκπληκτικό.

photo in a photo

11. Ήλιος 

Ο φωτογράφος εδώ δεν ασχολήθηκε απλά με την απόσταση και τις γωνίες αλλά και με τα χρώματα τις φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό! Δες εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τον Waleed Almotar.

sun

12. Πριν 80 χρόνια

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε περίπου το 1930. Αναρωτιέμαι πως πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα ο φωτογράφος χωρίς την μικρή οθόνη των σύγχρονων φωτογραφικών.

1930

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending