fbpx

8 tips για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε δυνατοί και να έχουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να πετύχουμε στη ζωή μας. Το σίγουρο είναι ότι η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι έμφυτο και μπορούμε όλοι να την βελτιώσουμε. Η ομάδα του SpotLight μάζεψε τα σημαντικότερα tips για ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μας και σας τα παρουσιάζει.

Δοκίμασε τα και  σύντομα θα έχεις αποτελέσματα!

1. Φόρεσε τα ρούχα που σε εκφράζουν και μη σε νοιάζει

stylish-kids-1

Για κάποιους είναι τα αθλητικά, για κάποιους άλλους ένα απλό τζιν με converse και για άλλους η τελευταία λέξη της μόδας. Δεν έχει σημασία, φόρεσε τα ρούχα που σε εκφράζουν πιο συχνά και μην σε νοιάζει εάν ταιριάζουν στην περίσταση. Που είναι το κακό δηλαδή να πας στο μάθημα φορώντας απλά μια φόρμα ή με ένα outfit βραδινής εξόδου; Ότι σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, αυτό είναι το κατάλληλο!

2. Περπάτα σαν να σου ανήκει ο χώρος

walk-in-pride

Κινήσου περήφανα με το κεφάλι ψηλά και δείξε την αυτοπεποίθησή σου. Φυσικά έχε υπόψη σου, ότι πρέπει να βλέπεις και λίγο που πατάς, διότι το να παραπατήσεις δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια ανύψωσης της αυτοπεποίθησης.

3. Κάθισε στη πρώτη θέση

front-row

Γιατί νιώθεις την ανάγκη να κρυφτείς στα πίσω καθίσματα, τι σε φοβίζει; Δεν είναι τα σπασικλάκια που κάθονται στις πρώτες θέσεις αλλά αυτοί που δεν έχουν κάτι να κρύψουν και δεν ανησυχούν για το βλέμμα των άλλων. Κάθισε στις πρώτες θέσεις, άσε τους άλλους να σε προσέξουν και θα αρχίσεις να το συνηθίζεις. Και όταν το συνηθίσεις σε μια αίθουσα με 10-20 άτομα, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθείς στην πρώτη γραμμή και στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή.

4. Γυμνάσου 

funny_fitness_kid2

Η γυμναστική γεμίζει τους ανθρώπους με θετική ενέργεια.  Δεν χρειάζεται να γίνεις ‘φέττες’ αλλά να είσαι σε κατάσταση που να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. ‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’ που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

5. Μάθε να γελάς με τον εαυτό σου

US-POLITICS-ENTERTAINMENT-WHCA-DINNER

Σε όλους έχει τύχει να κάνουν κάτι λάθος και να νιώσουν άβολα. Όταν όμως μάθεις να γελάς με τα λάθη σου και νιώσεις άνετα με την αποτυχία, τότε η επιτυχία θα βρεθεί πολύ πιο κοντά σε σένα.

 6. Χαμογέλα περισσότερο

beautiful-girl-baby-collections-next-smile-acton-photo-594756

Χαμογέλα, δεν είναι και τόσο δύσκολο!! Άτομα που χαμογελούν εκπέμπουν θετική ενέργεια, κάνουν τους άλλους να θέλουν να βρίσκονται κοντά τους και σίγουρα γεμίζουν και οι ίδιοι με αισιοδοξία.

7. Βγες από το comfort-zone σου

comfort-zone

Είναι πολύ πιο εύκολο να αναλωνόμαστε γύρω από τα καθημερινά και συνηθισμένα για τα οποία νιώθουμε άνετα. Πως θα έρθει η βελτίωση όμως και ενδυνάμωση του χαρακτήρα μας όταν κάνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια; Και τι γίνεται όταν έρθουμε αντιμέτωποι με κάτι που δεν είμαστε συνηθισμένοι; Άγχος, πανικός και αμηχανία! Πίεσε τον εαυτό σου να συμμετέχει σε καινούριες δραστηριότητες εκτός των συνηθισμένων. Στην αρχή θα έχεις σίγουρα τις αμφιβολίες και ανησυχίες σου, αλλά όταν το ολοκληρώσεις θα δεις ότι τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολο! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Legion Run Cyprus, ένα event που σίγουρα θα μας βγάλει εκτός του comfort-zone μας 🙂

8. Fake it til you  make it

fake-it

Μπορεί να μην έχεις ακόμη την αυτοπεποίθηση που θα ήθελες αλλά μπορείς να προσποιηθείς. Δείξε στους γύρω σου ότι έχεις αυτοπεποίθηση μέχρι να την αποκτήσεις πραγματικά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending