fbpx

CUT: Ο Δρ Αγκαστινιώτης στο ΡΙΚ για το Greenfilm

Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Ύπαιθρος’ του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου παρουσιάστηκε πρόσφατα το ερευνητικό έργο «Greenfilm», που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και είχε ως Συντονιστή και επιστημονικό υπεύθυνος τον Δρ Νίκο Αγκαστινιώτη.

Ο πλήρης τίτλος του Έργου είναι “Ρυθμιζόμενη Διαφανής Μόνωση για την Κάλυψη Θερμοκηπίων μέσω της Χρήσης Δίμορφων Νανοσωματιδιακών Σχηματισμών”. Υλοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Πάτρας, της Εταιρίας CNE Technology Ltd, της εταιρίας Elysee Irrigation Ltd και του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών.
Κύριος σκοπός του ερευνητικού έργου ήταν να κατασκευαστεί κάλυμμα θερμοκηπίου βιομηχανικών διαστάσεων που να μπορεί να αντιπαραβληθεί και να ξεπεράσει σε απόδοση τα καλύμματα θερμοκηπίου που αποτελούν το state-of-the-art σήμερα.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός καινοτόμου πλαστικού κάλυψης θερμοκηπίων με την χρήση της νέας τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση νανοσωματιδίων. Το πλαστικό αυτό, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του, εκτιμάται ότι θα έχει τεράστια απήχηση στον Τομέα της προστατευόμενης καλλιέργειας στα θερμοκήπια.

Πηγή: ΤΕΠΑΚ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending