fbpx

UCY: Τελετή Αναγόρευση του Καθηγητή Συμεών Συμεωνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, η Τελετή Αναγόρευση του Καθηγητή Συμεών Συμεωνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής.

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισαν ομόθυμα να απονείμουν την ύψιστη τιμή που έχουν τη δικαιοδοσία να απονέμουν και να αναγορεύσουν τον Καθηγητή Συμεών Συμεωνίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής επειδή με την πρωτότυπη και πολυσχιδή συνεισφορά του στη διεθνή νομική επιστήμη και ιδίως το ιδιωτικό διεθνές δίκαιο έχει συμβάλει τα μέγιστα στη γεφύρωση του επιστημολογικού χάσματος μεταξύ ιδιωτικοδιεθνολόγων ανά το παγκόσμιο. Υπέρμαχος και δεξιοτέχνης της νομικής δογματικής, έχει εμπλουτίσει τη μεθοδολογία του κλάδου του με εμπειρικά εργαλεία, αλλά και επιτύχει τη γόνιμη σύνθεση παράδοσης και νεωτερικότητας, θεωρίας και πρακτικής, νομολογίας και νομοθεσίας. Εκπροσώπησε με ανιδιοτέλεια τη γενέθλια γη σε διεθνείς συνδιασκέψεις που οδήγησαν στην υιοθέτηση νομικών κειμένων και συνετέλεσε καθοριστικά στον επαναπατρισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς του κυπριακού Ελληνισμού.

Τον τιμώμενο παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου και Ιστορίας Δικαίου, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής, κ. Νικήτας Χατζημιχαήλ.

Κατά την αντιφώνησή του με θέμα «Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Πολιτιστική Κληρονομιά» ο Καθηγητής Συμεών Συμεωνίδης παρουσίασε το ρόλο του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στη διεκδίκηση της κλοπιμαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα δικαστήρια ξένων χωρών, με ειδική αναφορά στην  αμερικανική απόφαση για τα ψηφιδωτά της Κανακαριάς, η οποία. όπως είπε. «αποτέλεσε την αρχή του μίτου της Αριάδνης τον οποίο ακολουθήσαμε αργότερα για να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα ψηφιδωτά της Κανακαριάς και μαζί τους άλλους κλοπιμαίους θησαυρούς».

20140321 (146)

20140321 (80)

20140321 (203)

Φωτογραφία: Ο Καθηγητής Συμεών Συμεωνίδης πλαισιωμένος από τους ακαδημαϊκούς της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής και τον Πρύτανη του ΠΚ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending