fbpx

Αναβάλλεις κι εσύ τα πάντα; Δες γιατί πρέπει να σταματήσεις

Restart your computer in 10 minutes, 2, 4 hours?” – Postpone (Αναβολή) και Reminder (Υπενθύμιση). Είναι έτσι κι η ζωή; Είσαι κι εσύ από εκείνους που αναβάλλουν τα πάντα για το αύριο που ποτέ δεν έρχεται; Αν ναι, συνέχισε να διαβάζεις.

 

Διαδεδομένες συμβουλές και φράσεις:

Η μαμάδες λένε τις πιο κουραστικές συμβουλές με την αλλαγή της κάθε εποχής: “Τη ζακέτα σου μην ξεχάσεις!”, “Πήρες φαγητό μαζί σου; Θα πεινάσεις!” και άλλες τόσες. Η πιο βασική κατά τη γνώμη μου;  Τη ζωή σου, θυμήθηκες να τη ζήσεις; Είναι διαδεδομένη πλέον η φράση: Μην αναβάλλεις για αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα. Εγώ θα προσθέσω ακόμη κάτι: Μην κουράζεσαι συνεχώς για να βελτιώσεις τη ζωή σου, ξεχνώντας παράλληλα να τη ζεις! Ένας κανόνας που οφείλουν να ακολουθούν όλοι.

 

Προγραμματισμένη ζωή από τα πρώτα μας χρόνια:

Είναι σαν και η ζωή έρχεται στον καθένα σαν ένα πιάτο έτοιμο να το φάει, χωρίς να του δίνεται η επιλογή του μενού. Ζούμε σε ένα κόσμο που όλοι μας βομβαρδίζουν για το τι πρέπει να κάνουμε:
ΠΡΕΠΕΙ:

  • Να τελειώσεις το σχολείο ως καλός/ή μαθητής/τρια.
  • Να μπεις στο Πανεπιστήμιο στη σχολή του μέλλοντος.
  • Να βρεις τη δουλειά του μέλλοντος.
  • Να βελτιωθείς στη δουλειά σου, με περισσότερα διπλώματα ή/και πτυχία (μεταπτυχιακό, διδακτορικό κτλ.)
  • Να γίνεις ο καλύτερος στη δουλειά σου, παίρνοντας προαγωγή, αυξήσεις μισθού, αποδοχή από όλους.

Και τόσα άλλα που δεν σου αφήνουν περιθώριο ελευθερίας.

Βάλε ένα STOP σε όλα αυτά:

Μια ζωή γεμάτη άγχος και ευθύνες. Το 1 να ακολουθεί το άλλο, να μην υπάρχει ελευθερία για διασκέδαση, να κυριαρχούν οι τύψεις για την σπατάλη πολύτιμου χρόνου. ΝΟ! Σκέψου πως μια ζωή έχεις και είναι δική σου, μόνο δική σου. Κανενός άλλου. Ούτε του αφεντικού σου, ούτε του μελλοντικού σου εργοδότη. Απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής, διότι πολλές από αυτές δεν έρχονται πίσω.

  • Γονείς χάνουν τα πρώτα γενέθλια των παιδιών τους, επειδή ήταν τόσο busy στη δουλειά τους.
  • Συγγενείς χάνουν την επανασύνδεση όλης της οικογένειας, επειδή κάποιοι ήταν τόσο busy ώστε να ξεκλέψουν 2 ώρες για να παρευρεθούν σε αυτή τη συνάντηση.

Μην αρνείσαι να κάνεις κάτι που αργότερα θα το μετανιώσεις.

So, live your life:

Έτσι, μην αναβάλλεις για το αύριο ότι μπορεί να γίνει σήμερα. Μην ξεχνάς να λες τις βασικές λέξεις στα κοντινά σου πρόσωπα. Ένα “συγγνώμη” κι ένα “ευχαριστώ” δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Μην περνάς μόνος σου τα προβλήματα σου, αλλά μοιράσου τα με τους δικούς σου ανθρώπους. Η ζωή είναι ωραία αλλά και δύσκολη ταυτόχρονα. Ζήσε την μαζί με τους άλλους, όχι μόνος σου.

Στο τέλος της ημέρας τι θα μείνει νομίζεις; Τα διπλώματα και τα πτυχία δεν νομίζω να είναι ο καλύτερος σύντροφος σε μέρες μοναξιάς.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending