fbpx

“Γιατί δεν χάνω τα περιττά μου κιλά;” Βρες τι κάνεις λάθος!

Προσπαθείς ακόμη να χάσεις τα έξτρα kg που έβαλες στις διακοπές; Απελπίστηκες που πλησιάζει το καλοκαίρι και δεν έχεις δει τις αλλαγές που θα επιθυμούσες; Κάνε ένα check στα πιο κάτω και διόρθωσε όσα κάνεις λάθος:

Όλο παραπονιέσαι, χωρίς ταυτόχρονα να προσπαθείς:

Νο.1 κανόνας για να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση, είναι να το πιστέψεις εσύ, κανείς άλλος. Έκανες την αυτοκριτική σου στο τέλος της ημέρας; Είναι αυτό το σώμα που θέλεις να έχεις; Είσαι αποφασισμένος/η να το αλλάξεις ή θα γκρινιάζεις όλη σου τη ζωή;

 

Δεν κρατάς σωστές “σημειώσεις”:

Το must για κάθε αλλαγή/μεταμόρφωση είναι το πριν και το μετά. Τα μάτια μας δεν είναι και ο καλύτερος κριτής σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, η ζυγαριά από μία φάση και ύστερα δεν θα πρέπει να είναι η καλύτερη σου φίλη. Αυτό επειδή, με τη συνεχόμενη γυμναστική (αν ασχολείσαι με το είδος) ενώ θα χάνεις λίπος, ταυτόχρονα θα κτίζεις και μυικό ιστό. Άρα, ενώ η ζυγαριά μπορεί να σε δείχνει κάποια kg παραπάνω, η μέση σου μπορεί να έχει γίνει δακτυλίδι!
Tips:

  • Βγάζε τον εαυτό σου κάθε εβδομάδα φωτογραφία, συγκρίνοντας το σώμα σου με την προηγούμενη.
  • Μέτρα τη διάμετρο της μέσης σου σε συχνά χρονικά διαστήματα, συγκεκριμένες μέρες και ώρες.
  • Κινήσου με βάση το ύψος και το σωματότυπο σου.

 

“Απατάς” τον εαυτό σου και τα προγράμματά σου:

Ενώ προσπαθείς, τόσο με συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής, δεν βλέπεις διαφορά.  Αυτό ίσως οφείλεται σε κάποιες “παρασπονδίες” που κάνεις, ή αλλιώς “cheats” στα προγράμματα σου. Με άλλα λόγια, ενώ αποφεύγεις τα τηγανητά φαγητά, μπορεί να φας ένα κουτί chips όταν βλέπεις τηλεόραση. Ή ακόμη, ενώ πηγαίνεις γυμναστήριο ή γυμνάζεσαι γενικά, μιλάς συνεχώς με γνωστούς και φίλους και κάνεις τυποποιημένες/βαρετές ασκήσεις. Κάνε αλλαγές!

 

Κάνεις λανθασμένους συνδυασμούς διατροφής-άσκησης:

Δηλαδή, δεν εντάσσεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη πριν και μετά το γυμναστήριο, τρως φαγητά και πλούσια σε λιπαρά και  πίνεις ποτά πλούσια σε ζάχαρη. Προσπάθησε κάθε μέρα να καταναλώνεις 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων, γεμάτα βιταμίνες για ενέργεια και άλλα θρεπτικά συστατικά, στη θέση των ανθυγιεινών snacks, όπως πατατάκια ή σοκολάτες, που δεν σου προσφέρουν κάτι εκτός από έξτρα πείνα. Από την άλλη, δεν αξίζει και να λιμοκτονήσεις από το φαγητό. Αυτό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Φέρσου στο σώμα σου όπως του αξίζει!

 

Δεν κοιμάσαι καλά:

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που δεν αναπληρώνουν τον 8ωρο ύπνο τους κάθε βράδυ, έχουν περισσότερες τάσεις παχυσαρκίας. Λογικό, μιας και ο οργανισμός μένει ξύπνιος περισσότερες ώρες = περισσότερη πείνα = περισσότερο φαγητό. Άσε που δεν θα έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα όλη μέρα, άρα αναγκαστικά θα οδηγηθείς στο φαγητό για παρηγοριά.

 

Δεν προκαλείς τον εαυτό σου με νέες προκλήσεις/στόχους:

Πηγαίνεις γυμναστήριο. Αφοσιώνεσαι μόνο στην αερόβια άσκηση ή κάνεις συνεχώς τις ίδιες ασκήσεις, χωρίς εμπλουτισμό. Ακολουθείς 1 συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, με αποτέλεσμα να στερείσαι καθημερινά τα αγαπημένα σου φαγητά. Σημασία δεν έχει τόσο το τι θα φας, αλλά πόσο θα φας και πώς θα το φας. Άρα:

  • Εμπλούτισε το πρόγραμμα σου με ασκήσεις με βάρη. Βοηθούν στην γρηγορότερη καύση του περιττού λίπους.
  • Δοκίμασε νέες ασκήσεις με διαφορετικά όργανα, ομαδικά μαθήματα,  και εμπλούτιζε τις διαρκώς.
  • Επιβράβευσε τον εαυτό σου μία φορά την εβδομάδα, με το να φάει ότι θέλει (σε λογικά πλαίσια) ή να χαλαρώσει όπως θέλει (π.χ. μασάζ).

Μη ξεχνάς πως εσύ ελέγχεις τον εαυτό σου, εσύ ελέγχεις το σώμα σου και ό,τι καταναλώνεται από αυτό. Stay focused!  😎

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending