fbpx

4 γνωστά και χρήσιμα πράγματα που ανακαλύφθηκαν τυχαία!

Ζώντας στο παρόν, μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι, κάποια πράγματα δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα αλλά κάποτε και αυτά ανακαλύφθηκαν έστω και τυχαία.

Σας παρουσιάζω λοιπόν τα 4 πολύ γνωστα σε εμας πράγματα που ήταν απο αυτά που θεωρήθηκαν … ατύχημα είτε ήταν για εντελώς διαφορετικό σκοπό!

1. Φούρνος Μικροκυμάτων

microwave

Ο φούρνος μικροκυμάτων, εφευρέθηκε όταν ένας επιστήμονας αντιλήφθηκε ότι τα σοκολατάκια που είχε στην τσέπη του έλιωναν κάθε φορά που χρησιμοποιούσε την τεχνολογία  ” magnetron ”.  Έτσι, δεν άργησε να καταλάβει ότι φταίει για αυτό η ακτινοβολία..

 

2. Πυροτεχνήματα

Fireworks_2

Μάλλον από ατύχημα φαίνεται να ανακαλύφθηκαν τα πυροτεχνήματα αφού ένας χημικός ανέμειξε κάρβουνο, θειάφι και νιτρικό κάλιο.

 

3. Πατατάκια

pack-of-chips--food--textures--crisps_3313378

Το 1853, ο σεφ George Crum, μάλλον ενοχλήθηκε πάρα πολύ απο έναν ενοχλημένο πελάτη, ο οποίος επέστρεψε πίσω τις πατάτες του γιατί δεν ήταν πολύ τραγανές.  Ο σεφ λοιπόν, τις άφησε να ψηθούν καλά και έγιναν η γνωστή συνταγή σε όλους μας! Τι θα κάναμε άλλωστε χωρίς αυτά?

 

4. Καφές

Organic_Coffee_Bean_Sack

Μύθοι λένε ότι ένας βοσκός, είδε αλλαγή στην συμπεριφορά των προβάτων όταν τα έπερνε βόλτα στην εξοχή.  Ο λόγος για την δραστήρια και ενεργητική συμπεριφορά των ζωών δεν ήταν άλλη από τους κόκκους καφέ που βρίσκονταν στο έδαφος.

Μετά από όλα αυτά μας είναι μάλλον ακατόρθωτο να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς ένα απο αυτά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending