fbpx

Τι να κάνεις για να είσαι πάντα και παντού στην ώρα σου!

Έχεις κουραστεί να πηγαίνεις πάντα τελευταίος/α σε μια συνάντηση, μάθημα, βραδινή έξοδο; Λες πάντα τη γνωστή ατάκα “Θα είμαι εκεί  σε 5!‘” ενώ στην ουσία εννοείς 30’; Χρησιμοποίησε τα πιο κάτω tips για εξοικονόμηση χρόνου και κόπου:

 

Χρονομέτρησε τον εαυτό σου:

Δεν εννοώ να είσαι με 1 timer στο χέρι καθώς ετοιμάζεσαι, αλλά ρίχνε και μια ματιά στο ρολόι σου μέσα-μέσα. Και με το μέσα-μέσα, δεν εννοώ κάθε μία ώρα, αλλά κάθε 10-15 λεπτά. Έτσι, θα βλέπεις πάνω-κάτω πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς και να προγραμματίζεσαι καλύτερα την επόμενη φορά.

 

Ξεκίνα να (προ)ετοιμάζεσαι λίγο νωρίτερα:

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως οι πλείστοι άντρες ετοιμάζονται νωρίτερα από τις γυναίκες. Ανεξαρτήτου φύλου όμως, αν έχεις υπόψη σου πως χρειάζεσαι 30-40 λεπτά συνολικό χρόνο προετοιμασίας (μαλλιά, ρούχα κτλ) και πρέπει να βρίσκεσαι κάπου π.χ. στις 9:00, αντί να ξεκινήσεις στις 8:30, ξεκίνησε στις 8:20 ;όλες τις προετοιμασίες. Έτσι θα είσαι πιο χαλαρός/η, χωρίς άγχος και πίεση και μπορεί να τελειώσεις και πριν το προγραμματισμένο όριο.

 

Προσπάθησε να αποβάλεις άγχος και πίεση:

Όσο περισσότερο αγχώνεσαι, τόσο περισσότερο καθυστερείς. Αν προσπαθείς π.χ. να φτιάξεις τα μαλλιά σου βιαστικά, κάτι θα κάνεις που:

  • δεν θα σου αρέσει,
  • θα προσπαθείς ξανά να τα φτιάξεις,
  • θα περνά περισσότερη ώρα,
  • θα αγχώνεσαι

και πάει κάπως έτσι…

Άσε που θα πάρεις βιαστικές αποφάσεις που αργότερα θα λες “Δεν έπρεπε να έρθω έτσι εδώ“.

 

Υπολόγισε την τροχαία κίνηση εκ των προτέρων:

Βασικότατο που πολλές φορές ξεχνιέται με το άγχος και τη βιασύνη. Είναι σίγουρο πως δεν είσαι ο Μωυσής, για να ανοίξεις “πέρασμα” ανάμεσα στις ουρές αυτοκινήτων προς τον προορισμό σου. Είναι επίσης δεδομένο πως η κίνηση στο δρόμο έχει συγκεκριμένες ώρες αιχμής, άρα σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσεις ακόμη πιο νωρίς από εκεί που βρίσκεσαι. Άρα, εκτός από τον προγραμματισμένο χρόνο προετοιμασίας για μπάνιο, στόλισμα κτλ, κάνε και μια ένταξη έξτρα χρόνου για αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

 

Βασίσου στο μέσο σου:

Αν και στην Κύπρο δεν έχουμε και τα καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς, αρκετοί είναι εκείνοι (βλέπε φοιτητές) που χρησιμοποιούν το λεωφορείο καθημερινά.

  • Αν είσαι από αυτούς, υπολόγισε πως το λεωφορείο θέλει άνετα 10-15 λεπτά (πάνω-κάτω) περισσότερη ώρα από το αυτοκίνητο να σε πάρει εκεί που θέλεις (λέω λίγα ακόμη ε;)
  • Αν πάλι είσαι typical Κύπριος φοιτητής, με το αυτοκινητάκι και τις ανέσεις του, έχε υπόψη πως αν θέλεις να το γεμίσεις με βενζίνη, πάλι θα πρέπει να ξεκινήσεις πιο νωρίς.
  • Για το χώρο στάθμευσης, που θα πρέπει να δεηθείς να βρεις, δεν θα κάνω αναφορά σε χρόνο (ούτε μπορώ άλλωστε!)

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο αν θα είσαι ή όχι στην ώρα σου. Το βασικότερο:  η σωστή εκτίμηση του χρόνου πριν, κατά και μετά την προετοιμασία σου!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending