fbpx

Η συμβολή των νέων στον εθελοντισμό

 

«Η συμβολή των νέων στον εθελοντισμό»

Το Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμού (Π.Σ.Σ.Ε) διοργανώνει και προκηρύσσει κάθε χρόνο το διαγωνισμό «Εβδομάδα Εθελοντισμού – Συμμετοχή σε εθελοντικές πρωτοβουλίες» παρακινώντας έτσι τα νέα παιδιά να συμβάλουν όσο πιο πολύ μπορούν, εθελοντικά, με κάποιες δραστηριότητες τους  στον ελεύθερο χρόνο τους στον ευπρεπισμό ή στην συντήρηση χώρων ή στην εξυπηρέτηση ατόμων – ομάδων που έχουν ανάγκη ανθρώπινης συντροφιάς και βοήθειας.

Εθελοντικές πράξεις που συνιστώ και στους αναγνώστες αυτού του άρθρου είναι :

  1. Να ελαιοχρωματίσουν τους τοίχους τάξεων του σχολείου τους που υπέστηκαν καταστροφές από βανδαλισμούς κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς . Θα νιώσουν πολύ χαρούμενοι μ΄ αυτό που θα κάνουν και περήφανοι που θα αντικρίσουν να ευπρεπίζεται το σχολείο τους. Και μετά θα πουν <<Μακάρι να δοκίμαζαν κι άλλα παιδιά αυτή τη χαρά και ικανοποίηση που ζήσαμε εμείς>>.
  2. Μπορούν να προχωρήσουν και σε άλλες τέτοιου είδους εθελοντικές πράξεις όπως τον  καθαρισμό της παραλίας (π.χ των Ολυμπίων).
  3. Τη διοργάνωση γλυκισματαγοράς
  4. Ένα πασχαλινό παζαράκι για να μαζευτούν κάποια τρόφιμα ή χρήματα για τις άπορες οικογένειες σε αυτή την δύσκολή στιγμή που περνά ο τόπος μας.
  5. Τέλος μια επίσκεψη σε ένα ίδρυμα π.χ «Φίλων με ειδικές ανάγκες» θα σας χαρίσει αλλά και θα λάβετε πολύ χαρά όπου και η ίδια η σκηνή θα σημαδέψει την πορεία σας.

Σκοπός όλων αυτών των εθελοντικών πράξεων είναι να προσφέρουμε στην πόλη και στο συνάνθρωπο μας ό,τι μπορούμε αλλά και μέσα από αυτό να αποκομίσαμε βαθύτατη εσωτερική χαρά και ευτυχία.

Έτσι μόνο θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι ο κάθε άνθρωπος να συνδράμει με το δικό του τρόπο και μέσο, στα κοινά του τόπου του και στον πόνο του συνανθρώπου του .

Τέλος, πιστεύω ότι θα μάθετε κάτι σπουδαίο και μοναδικό, ότι με το να παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου με το να δίνεις γεμίζει η καρδιά σου και πως η συμβολή του νέου σε τέτοιου είδους δραστηριότητες δίνει χαρά και ευλογία.

Θέλω να κεντρίσω την ευαισθησία και των άλλων συνανθρώπων μου για να νιώσουν και αυτοί πραγματικά ευτυχισμένοι.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending