fbpx

Η ομοφυλοφιλία πάει…. σχολείο!

Είναι γεγονός πλέον οτι η ομοφυλοφιλία έχει πάψει σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες να αποτελεί “ταμπού”. Η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων και την ομογονεικής οικογένειας αποτελεί τεράστια κοινωνική αλλαγή, που δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών αυτών.  Στη Μεγάλη Βρετανία, διεξήχθει έρευνα που διαπίστωσε οτι οι δάσκαλοι στα σχολεία, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με απορίες των παιδιών σχετικά με τις ομόφυλες σχέσεις, όπως και με περιστατικά εκφοβισμού κατά των παιδιών με μια είδους “διαφορετικότητα”, προκαλώντας τις ανησυχίες τους. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η κατάρτιση προγράμματος ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω απο το ζήτημα, χρησιμοποιώντας εικονογραφημένα βιβλία.

Ένα απο αυτά τα βιβλία  έχει το τίτλο “Ο Πρίγκιπας και ο Πρίγκιπας” όπου αφηγείται την ιστορία για έναν πρίγκιπα, που απορρίπτει όλες τις πριγκίπισσες που το προξενεύει η μητέρα του ώσπου ερωτεύεται τον αδερφό μιας απο αυτές. Το παραμύθι τελειώνει με το γάμο των δύο πριγκιπόπουλων, όπου “έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”.

Πολλές αντιδράσεις έχουν εγερθεί σχετικά με την αλλαγή αυτή, όπως και με τη γενικότερη προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσω απο το κινηματογράφο, τη τηλεόραση, αλλά απ ότι φαίνεται η διδαχή της στα σχολεία, ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”. Γίνεται λόγος για πλύση εγκρφάλου των παιδιών, για ολόκληρη προπαγάνδα που αποσκοπεί στη δημιουργία θετικής στάσης των παιδιών απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Ανυσυχούντες γονείς συγκεντρώνουν υπογραφές στη Στρουτγάρδη, οργανώνουν συγκεντρώσεις στη Κολωνία, ενώ στη Γαλλία οργανώνονται ημέρες αποχής των παιδιών απο τα σχολεία.  Τα συμπεράσματα δικά σας…….

king  king1 king2  king3

king4 king5 king6 king7

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending