fbpx

Καιρός για ανθρωπιά…ΝΑΙ στα ζώα!

Οι περισσότεροι στην Κύπρο, που θέλουν Σκύλο, τον έχουν σε ένα κλουβί όλη του την ζωή, απλά και μόνο για να περηφανεύονται ότι έχουν και αυτοί pet.  Αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει, τα Σκυλάκια δεν είναι παιχνίδι που του χαρίζεις ένα χάδι και μετά το πετάς στα σκουπίδια σαν ένα λούτρινο αρκουδάκι.  

friendshipiseverything

Υπάρχουν τόσα αδέσποτα, τόσα σκυλιά πεταμένα έξω στους δρόμους και πολύ λίγοι που είναι σε θέση να τα φροντίζουν και να τους προσφέρουν αγάπη, σπίτι και τροφή.  Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα που όλοι χρειαζόμαστε και τα θεωρούμε αναγκαία ενώ για τα ζώα ούτε λόγος.
Αυτό επειδή μας έμαθαν από μικρούς, να λέμε την ίδια κασέτα… « Τα ζώα έχουν αρρώστιες», «Τα ζώα είναι βρώμικα», «Αυτή είναι η θέση των σκύλων, στα κλουβιά», «έτσι είναι η φύση τους, να μένουν έξω πεταμένα και να πεινούν ενώ κανένας δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους δείξει την παραμικρή αγάπη».
Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός αυτή η αλυσίδα ιδεών και προκαταλήψεων να σταματήσει επιτέλους;
Εν καιρώ κρίσης, πρέπει να φανούμε δυνατοί και να δείξουμε την ανθρωπιά μας σε τέτοιου είδους αδικίες και βαναυσότητες.
Από την άλλη, αυτοί που πάλι δεν μπορούν τους σκύλους, γάτους και γενικά ότι έχει πόδια κυκλοφορεί και δεν είναι άνθρωπος, έχουν το θράσος να τοποθετούν δηλητήρια παντού.   Πόσο άκαρδος μπορεί να είναι κάποιος, έτσι ώστε να κάνει τέτοιου είδους εγκληματική ενέργεια;  Εδώ σίγουρα μιλάμε για ένα είδος «ατόμων», αν πλέον ονομάζονται έτσι, που καταστρέφουν την φύση και το έργο που με τόσο κόπο κτίζουν οι φιλόζωοι.  Δυστυχώς, μου έχει τύχει και εμένα, και σίγουρα είναι πολύ βάναυσο να βλέπεις τον πολύ αγαπημένο σου σκυλάκι, να χαροπαλεύει και να βασανίζετε στα χέρια σου και να μην μπορείς να δράσεις αλλιώς.  Απλά μόνο κοιτάς, περιμένεις τον κτηνίατρο να σου πει ότι είναι νεκρός και περιμένεις κάποτε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όποιους το κάνουν…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δικαιοσύνη δεν θα έρθει από μόνη της, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για αυτά, που δεν μπορούν να μιλήσουν, να κινηθούν αν χρειαστεί και νομικά.
DikastirioDikaiothika_0
Όλοι μαζί σαν ενωμένη γροθιά, θα κτυπήσουμε αυτούς που ταλαιπωρούν, κακοποιούν και δηλητηριάζουν τα ζώα μας.  Γιατί πολύ απλά, μόνο έτσι μπορούμε να τους δείξουμε ότι δεν περνά πλέον το «σχέδιο» τους σε εμάς.   Μόνο έτσι, θα τιμωρηθούν κάποιοι αν όχι όλοι, και θα παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.
 Έχετε ποτέ ζήσει την αγάπη, που μπορεί να σας προσφέρει ένα ζώο, την συντροφικότητα, την ηρεμία  και την πίστη σε εσάς; Από προσωπική μου εμπειρία, τα σκυλάκια μου ήταν εκεί στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου και πάντα ότι και να γίνει να σου εκφράζουν την αγάπη τους για σένα με το κούνημα της ουράς.  Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όπως ένας σκύλος, ο οποίος δεν θα σε προδώσει ποτέ, θα είναι πάντα εκεί για σένα και το μόνο που θα ζητά είναι την αγάπη σου.
Για αυτό είναι καιρός να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο απέναντι στα ζώα, να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας και να  τα αποδεχτούμε στην ζωή μας, να προσφέρουμε λίγη αγάπη και βοήθεια και να εισπράττουμε ακόμη περισσότερη!
download
Εσύ θα το έκανες;;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending