fbpx

Μετα-Πασχαλινή Αποτοξίνωση!!

Μπήκαμε και πάλι στην καθημερινή μας ρουτίνα!

Μετά από την κατανάλωση χιλιάδων θερμίδων κατά τις γιορτές του Πάσχα και αφού τιμήσαμε καλά καλά το κοκορέτσι,τώρα επιθυμούμε να το ρίξουμε στις παραλίες!!

Θέλωντας όλοι μας να χάσουμε τα κιλάκια που πήραμε σ’αυτό το διάστημα, βρήκαμε 6 τροφές που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε όπως πριν!

1. Αβοκάντο

Είναι γεμάτα φυτικές ίνες και  μονοακόρεστα λίπη, τα οποία κάνουν καλό στα έντερα σου. Σε χορταίνουν, είναι γευστικότατα και ό,τι πρέπει για να ξεπρηστείς.

download

 

2. Πιπερόριζα

Διεγείρει τη χώνεψη, είναι το τέλειο συνοδευτικό στις σαλάτες και το ψάρι. Το τζίντζερ ή πιπερόριζα και θα σε βοηθήσει να λύσεις προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το στομάχι σου.

download (1)

 

3.Σπαράγγια

Η γλουταθειόνη, που βρίσκεται σε αφθονία στα σπαράγγια, περιέχει τρία αμινοξέα, που το «κοκτέιλ» τους  αποτελεί έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμμαχο για το σώμα. Τα σπαράγγια περιέχουν ακόμη υψηλά επίπεδα ινουλίνης, η οποία βοηθάει την πέψη.

download (2)

 

4. Παντζάρια

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι σημαντικό επίσης  ότι το φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

download (3)

 

 

5. Γιαούρτι

Περιέχει βακτήρια που αναπληρώνουν τη φυσιολογική χλωρίδα της γαστρεντερικής οδού.

download (4)

 

 

6. Μήλα

Πλούσια σε φυλλικό οξύ, ανόργανα άλατα, κάλιο και φώσφορο, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία του στομαχιού και ρυθμίζουν τη λειτουργία των εντέρων. Τελικά, η παροιμία μοιάζει να’ χει δίκιο!

download (5)

 

 

**Μέσω και προσωπικής εμπειρίας, συστήνεται η κατανάλωση άφθονου νερού, αφού απομακρύνει τις τοξίνες και προσφέρει τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας!

 download (6)

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending