fbpx

Ισραήλ: Στρατιώτης σημαδεύει έφηβο

 

Όσοι έχετε παρακολουθήσει το πιο πάνω βίντεο, μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί η ραγδαία εξάπλωσή του έχει προκαλέσει σάλο στο Ισραήλ.

Το εν λόγω βίντεο καταγράφηκε στην Χεβρώνα, όπου Παλαιστίνιοι έφηβοι “προκαλούν” νεαρό Ισραηλινό στρατιώτη, με αποτέλεσμα αυτός να σημαδέψει ένα απ’ αυτούς στο κεφάλι, χωρίς όμως να πυροβολεί. Στο 1.30 λεπτό, φαίνεται καθαρά η κίνηση του στρατιώτη να σημαδεύει τον νεαρό, μόλις σε απόσταση λίγων μόνων εκατοστών.

Το επεισόδιο αυτό έχει διχάσει την κοινή γνώμη, αφού από την μια η κίνηση του στρατιώτη μπορεί να χαρακτηριστεί ως καταδικαστέα πράξη, από την άλλη υπάρχει και η αντίθετη άποψη που δικαιολογεί την συγκεκριμένη κίνηση, αν λάβει κανείς υπόψη του τις καθημερινές πιέσεις που δέχονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες από τους Παλαιστίνιους πολίτες.

Γνωστό έχει γίνει μόνο ότι η συμπεριφορά του στρατιώτη βρίσκεται υπό έρευνα. Η αρχική θέση του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του αντισυνταγματάρχη Πέτερ Λέρνερ, είναι ότι η συμπεριφορά «δεν φαίνεται να συνάδει με αυτό που περιμένουμε από τους στρατιώτες μας».

Tο βίντεο που κυκλοφόρησε βγήκε στη δημοσιότητα μέσω της ομάδας «Νεολαία εναντίον του εποικισμού».

Πηγή: philenews.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending