fbpx

Ευρωεκλογές, ξυπνήστε!!!!!

Έφτασε η ώρα των Ευροεκλογών. Μια ακόμα κατηγορία εκλογών η οποία αποσκοπεί στο ακόμα καλύτερο βόλεμα των εκάστοτε επιτυχούντων. Προφανέστατα, οι ευρωβουλευτές προσφέρουν στο λαό ότι προσφέρω και εγώ στην εθνική ένωση ξάπλας και λουκουμά. Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά όμως… Τόσα χρόνια δεν έχει υπάρξει κάποια αξιέπαινη  πρωτοβουλία δικού μας Ευρωβουλευτή, ενώ τα όσα προγράμματα ακούγονται (αυτά τα ελάχιστα) δεν υλοποιούνται ποτέ.

Αλήθεια, υπάρχει κανείς εκεί έξω που να ελέγχει κατόπιν εορτής (εκλογών στην περίπτωση μας, το ίδιο είναι) το κατά πόσο υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις των πολιτικών; Δεν υπάρχουν ποινικές ρήτρες που να το προβλέπουν αυτό; Αν ο Χ δεσμευτεί για το Ω και εν τελεί αποδειχτεί ανακόλουθος των λόγων του και ψεύτης δε θα πρέπει να εξεταστεί ποινικώς; ΝΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ , διότι θα έχει εξαπατήσει ένα ολόκληρο έθνος.

greek_corruption_1638915

Ας πάμε στο ζουμί, ακούω διαφημιστικά σποτ, διαβάζω στις εφημερίδες, ενώ δε μου διαφεύγουν και οι ταμπέλες στους δρόμους (οι οποίες πολλές φορές είναι παράνομες γιατί αποσπούν την προσοχή του οδηγού, αλλά ποιος ασχολείται;). Πολλά χρήματα έχουν ξοδέψει οι υποψήφιοι, από κομματικούς πόρους βεβαίως, για να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους για εκλογή σε αυτό το τόσο υψηλό αξίωμα. Ποια είναι τα συνθήματά τους;  ‘’Για ένα καλύτερο αύριο’’,  ‘’Να πάμε την Κύπρο ψηλά στην Ευρώπη’’ , ‘’Μαζί στην Ευρώπη’’ και ακόμα ένα σωρό υποκριτικά λόγια. Μάλιστα πρόσφατα άκουσα και ένα σύνθημα από μια γυναίκα υποψήφια, η οποία έκανε λόγο για σπάσιμο του κατεστημένου των αντρών στην Ευρωβουλή. Ειλικρινά δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω…αυτό βρήκες να πεις κυρία μου για να σε ψηφίσει ο κόσμος; Πες κάτι για το πρόγραμμα σου αν έχεις, μην μπλέκεις ανύπαρκτα δήθεν στερεότυπα ζητήματα σε μια εποχή που οι νέοι φυτοζωούν και εσύ θέλεις να γίνεις από πλούσια πλουσιότερη.

imagesCAMBYBWS

Κρίνοντας από το παρελθόν αγαπητοί αναγνώστες, δεν προτίθεμαι να δείξω καμιά ανοχή σε όλο αυτό το καρνιβαλίστικο show. Πώς είναι δυνατόν να ψηφίζουν ακόμα οι πολίτες μας με κομματικά κριτήρια; Ένα σημαντικό ποσοστό, από 18 μέχρι 108 χρονών συμμετέχουν  ακόμα με νοοτροπία νηπίου σε αυτές τις εκλογές. Αυτή η τακτική συνεχίζεται και θα συνεχίζεται δυστυχώς χωρίς να έχουμε συναίσθηση του κακού που προκαλείται λόγω ανευθυνότητας. Κάτσε φίλε νέε/φίλη νέα και σκέψου κάποια πράματα λογικά. Τι έχει να μου προσφέρει ο τάδε, τι πρόγραμμα έχει, τι έχει πετύχει στο παρελθόν, τι φιλοδοξίες έχει; Επιτέλους, μην έχεις σαν κριτήριο το αν είσαι Ομονοιάτης (άρα ψηφίζεις υποψήφιο του Ακέλ) ή Αποελίστας (άρα Δησύ). Η γενιά μας έχει τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξει και σε αυτό τον τομέα. Δε θέλουμε άλλες μαριονέτες στην Ευρωβουλή, θέλουμε νέους και αξιόμαχους συμπολίτες μας να ακούγονται που και που.

Ναι, ξέρουμε ότι ουσιαστικά ως Κύπρος δεν παίζουμε κανένα ρόλο σε εκείνα τα έδρανα, αλλά τουλάχιστον ας πάρουμε την ικανοποίηση ενός διαφορετικού είδους εκπροσώπησης.

ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;

euro_2880037b

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending