fbpx

It’s Football Time!!

Ακόμη μια ποδοσφαιρική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Καθώς πλησιάζουν στο τέλος τους οι αγωνιστικές χρονιές το ενδιαφέρον αυξάνεται όλο και περισσότερο καθηλώνοντας χιλιάδες οπαδούς του εν λόγω αθλήματος στις οθόνες τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας και θα καταλάβετε γιατί αυτή η εβδομάδα ήταν τόσο συγκλονιστική.

ΚΥΠΡΟΣ 

cyprus 

Κάνουμε αρχή με το δικό μας πρωτάθλημα, το οποίο θα δούμε και πιο αναλυτικά, και το πρώτο γκρουπ όπου είχαμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα που οδήγησε την ομάδα της ΑΕΛ ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την νίκη της επί του Ερμή (2-0). Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ στραβοπάτησε στον αγώνα με τον Απόλλωνα (2-1) μένοντας 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Σημαντική νίκη για την Ομόνοια που πέρασε νικηφόρα από το Αντώνης Παπαδόπουλος (2-1) αναγκάζοντας έτσι την Ανόρθωση στην συνέχεια του αρνητικού της σερί. Με την νίκη αυτή η Ομόνοια έφτασε στους 59 βαθμούς τον Ερμή και διεκδικεί εισιτήριο για το UEFA Europa League. Στο δεύτερο γκρουπ ο Εθνικός ο οποίος φιγουράρει στην προ τελευταία θέση πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας αλλά η νίκη αυτή δεν ήταν αρκετή για να φύγει από την θέση υποβιβασμού αφού η Δόξα Κατωκοπιάς νίκησε εκτός έδρας την Νέα Σαλαμίνα η οποία δεν κινδυνεύει. Ο Άρης συνέτριψε της ΑΕΚ Κουκλιών και διατήρησε την διαφορά των δύο βαθμών από την θέση του υποβιβασμού. Οι επόμενες 3 αγωνιστικές φαίνονται να είναι καθοριστικές και για το τίτλο του πρωταθλητή και για τον υποβιβασμό.

Βαθμολογία:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: ΑΕΛ – 78 / ΑΠΟΕΛ – 72 / ΑΠΟΛΛΩΝ – 70 / ΟΜΟΝΟΙΑ – 59 / ΕΡΜΗΣ – 59 / ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – 38

Β’ ΓΚΡΟΥΠ: ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ – 48 / ΑΕΚ ΚΙΤΙΟΝ – 43 / ΑΡΗΣ – 37 / ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ – 36 / ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – 35 / ΑΕΚ ΚΟΥΚΛΙΩΝ – 22

 

ΕΛΛΑΔΑ

superleague2-610x350

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός Πειραιώς στέφθηκε ήδη πρωταθλητής και ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος Αθηνών διεκδικούν τις τρείς επόμενες θέσεις που οδηγούν η πρώτη στο Champions League και οι άλλες δύο στο UEFA Europa League. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός εξήλθαν ισόπαλοι (1-1) ενώ ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον Ατρόμητο (1-0) και βλέπει τον ερχόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος χάρη στην επιβλητική νίκη του επί του ΠΑΟΚ με σκορ 4 – 1.

Βαθμολογία:

ΠΑΟΚ – 4 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – 4 / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – 4 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – 3

 

ΑΓΓΛΙΑ

Barclays Premier League's best players is dominated by United players

Στην Αγγλία δεν σταματάνε οι εκπλήξεις καθώς μία αγωνιστική πριν το τέλος Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτυ διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Λίβερπουλ στραβοπάτησε στην Κρύσταλ Πάλας (3-3) και έφερε έτσι την Μάντσεστερ Σίτυ, που πέρασε κερδοφόρα από την έδρα της Έβερτον (2-3), ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αφού έχει αγώνα λιγότερο και μόλις ένα βαθμό διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Η Τσέλσι δεν έκανε το καθήκον της απέναντι στην Νόρουιτς και έμεινε στην λευκή ισοπαλία (0-0). Το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του στέμματος της Πρέμιερ Λιγκ θα καθηλώσει αυτή την εβδομάδα τους χιλιάδες οπαδούς.

Βαθμολογία:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – 81 / ΜΑΝ. ΣΙΤΥ – 80 / ΤΣΕΛΣΙ – 79 / ΆΡΣΕΝΑΛ – 76 / ΈΒΕΡΤΟΝ – 69 / ΤΟΤΕΝΑΜ – 66 / ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – 60

 

ΙΣΠΑΝΙΑ

La-Liga-3

Συνεχίζουμε με την Πριμέρα Ντιβιζιόν όπου και εκεί οι τρεις διεκδικητές του τροπαίου στραβοπάτησαν 2 αγωνιστικές πριν το τέλος. Η κυπελλούχος Ρεάλ Μαδρίτης συμβιβάστηκε στην ισοπαλία απέναντι στην Βαλένθια που αποστόμωσε τους χιλιάδες οπαδούς της βασίλισσας που βρέθηκαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους μετά την απρόσμενη ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης από την Λεβάντε (2-0). Αντίθετα με την Ρεάλ Μαδρίτης που πήρε την ισοπαλία στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Μπαρτσελόνα πλήρωσε την αδράνεια στις καθυστερήσεις και υπέπεσε στην απρόσμενη ισοπαλία με την Χετάφε με το ίδιο αποτέλεσμα όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης (2-2). Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγώνα λιγότερο και έτσι ο τίτλος θα κριθεί στις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Βαθμολογία:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – 88 / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – 85 / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – 83/ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – 68

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

bundesliga

Στην Μπουντεσλίγκα το ενδιαφέρον για τον τίτλο έχει χαθεί αφού η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον τίτλο έχοντας αρκετή διαφορά από τη δεύτερη θέση. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε εντός έδρας την Χόφενχεϊμ (3-2) και κλείδωσε την δεύτερη θέση και την έξοδο της στο Champions League, διοργάνωση που θα ακολουθήσει και η Σάλκε που έχασε από την Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ (0-1) αλλά αν δεν νικήσει στον επόμενο αγώνα δίνει την ευκαιρία στην Μπάγερ Λεβερκούζεν να περάσει απευθείας στους ομίλους του Champions League και η ίδια να περάσει από τα προκριματικά. Βόλφσπουργκ και Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ κλείδωσαν την θέση τους για το UEFA Europa League.

Βαθμολογία:

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – 87 / ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – 68 / ΣΑΛΚΕ – 61 / ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΣΕΝ – 58 / ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – 57 / ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΜΕΝΧΕΝΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – 55

 

ΙΤΑΛΙΑ

Serie-A-logo-201314

Σημαντική εβδομάδα και στην Ιταλία όπου η Γιουβέντους στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια 2 αγωνιστικές πριν το τέλος με την νίκη της επί της Αταλάντα (1-0). Ρόμα και Νάπολι κλείδωσαν την θέση τους στο Champions League παρά την ήττα της πρώτης από την Κατάνια (4-1) και την ισοπαλία της δεύτερης με την Ίντερ (0-0). Φιορεντίνα και Ίντερ διεκδικούν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κατακτήσουν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα που δίνουν εισιτήρια για το UEFA Europa League.

Βαθμολογία:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – 96 / ΡΟΜΑ – 85 / ΝΑΠΟΛΙ – 69 / ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – 61 / ΙΝΤΕΡ – 57 / ΤΟΡΙΝΟ – 55

 

ΓΑΛΛΙΑ

aaaa

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος η Παρί Σαιντ Ζερμέν οδηγά την κούρσα του πρωταθλήματος και θα μπορούσε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια αλλά στραβοπάτησε απέναντι στην Σοσό (1-1). Η Μονακό πέρασε κερδοφόρα από την Ατζάσιο (1-4) και μαζί με την Λίλ, παρά την ισοπαλία της με την Μπαστία (1-1), θα αγωνιστούν στο Champions League. Η Λυόν στραβοπάτησε στον αγώνα με την Μαρσέιλ (4-2) και έδωσε την ευκαιρία στην Σαιντ Ετιέν που κέρδισε την Μοντπελιέρ (2-0) να έχει τον πρώτο λόγο για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο UEFA Europa League.

Βαθμολογία:

ΠΑΡΙ ΣΑΙΝΤ ΖΕΡΜΕΝ – 83 / ΜΟΝΑΚΟ – 75 / ΛΙΛ – 68 / ΣΑΙΝΤ ΕΤΙΕΝ – 63 / ΛΥΟΝ – 58

 

 

Τα πρωταθλήματα φθάνουν στο τέλος τους και οι οπαδοί είναι καθηλωμένοι όσο ποτέ. Εμείς με την σειρά μας σας υπενθυμίζουμε πως οι βανδαλισμοί δεν έχουν καμιά σχέση στο ποδόσφαιρο και οι διαφορές των ομάδων πρέπει να λύνονται στο χορτάρι και μόνο εκεί.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending