fbpx

13 πράγματα που πρέπει να αρχίσεις στα 20κάτι σου

Η δεκαετία των 20 και κάτι χρόνων σας είναι γεμάτη από νέα ξεκινήματα. Από το μαγείρεμα του πρώτου γκουρμέ γεύματός σας μέχρι την πρώτη καλή δουλειά σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες νέες εμπειρίες που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί πριν.

 

1 . Ξεκινήστε την εξοικονόμηση

Μπορεί να έχετε βρει στον εαυτό σας μια καλή δουλειά , αλλά δεν είναι όλα τα λεφτά αφιερωμένα στα ρούχα για το Σαββατοκύριακο ή για το καλοκαίρι που θα τα φορέσετε μόνο μία φορά . Ξεκινήστε την εξοικονόμηση και θα είστε ευγνώμον αργότερα!

 

2. Ξεκινήστε να τρώτε υγιεινά πρωινά


Δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο για την υγεία (σε υπερβολικό βαθμό), αλλά είναι καλό να γίνει μια συνήθεια από την αρχή της ημέρας σας με ένα θρεπτικό και δυναμωτικό γεύμα. Αντίο δημητριακά με επικάλυψη ζάχαρης!

 

3. Αρχίστε να αγοράζετε λειτουργικά ρούχα


Συνεντεύξεις εργασίας, γάμοι, παρουσιάσεις κλπ. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να προσθέσετε μερικά σημαντικά αντικείμενα στην ντουλάπα σας. Αυτό το T – shirt του στυλ “Sex, Drugs & Λουκάνικο Rolls”   δεν κάνει για εσάς πλέον.

 

4. Ξεκινήστε μετατρέποντας το πάθος σας στο επάγγελμά σας


Αν είστε ένα δημιουργικό άτομο, μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να βγάλετε λεφτά από αυτό που αγαπάτε, αλλά μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας τόσο σύντομα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κάνετε ανάληψη κινδύνων και να αδράξετε ευκαιρίες! Βγείτε έξω  και συνεργαστείτε για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, πηγαίνετε σε εργαστήρια συγγραφέων κτλ. Κάντε ό, τι είναι αυτό που θέλετενα κάνετε και ποιος ξέρει, ίσως η επόμενη διαδικτυακή σειρά θα μπορούσε απλώς να είναι το επόμενο βραβευμένο σας σενάριο.

 

5. Ξεκινήστε να καταγράφετε τα πάντα


Να παρακολουθείτε και να φυλάτε τα πάντα: εισιτήρια, φωτογραφίες, διαδρομές, τις σκέψεις σας – τα πάντα ! Θα είναι καταπληκτικό όταν  κοιτάξετε πίσω σε 50 χρόνια!

 

6. Αρχίστε να προκαλείτε τον εαυτό σας


Μην κάνετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι βολικό ή εύκολο. Δοκιμάστε το καλύτερό σας για να βγείτε από τη “ζώνη άνεσής σας” και θα αισθανθείτε πολύ πιο γεμάτοι.

 

7. Ξεκινήστε να κάνετε περισσότερες προσπάθειες με την οικογένεια σας


Τώρα δεν είστε πλέον ένας έφηβος στο σπίτι, έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τον ανάλογο χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια σας. Η οικογένεια είναι τα πάντα.

 

8. Σχέσεις – Ξεκινήστε να συνειδητοποιείτε ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι σας

Αν είστε σε μια σχέση, βεβαιωθείτε ότι αποτελείτε το πρόσωπο ώστε μην θεωρείστε δεδομένος/η. Αυτή η δεκαετία των 20 σας είναι κάτι φοβερά χρόνια! Δεν αξίζει να τα σπαταλείτε σε μια δυστυχισμένη σχέση. Επίσης, οι άνθρωποι με τους οποίους έχετε μεγαλώσει και έχετε γίνει γνωστοί, πάντα θα αλλάζουν αναπόφευκτα, όπως ακριβώς πρέπει. Μην πιέζετε φιλίες αν δεν δουλεύουν. Αγαπείστε αυτά που είστε και που έχετε.

 

9. Ξεκινήστε το ταξίδι

Ταξιδεύοντας κατά τη δεκαετία των ’20 σας είναι απαραίτητο. Δεν έχετε καμιά ΤΕΡΑΣΤΙΑ καριέρα / οικογενειακές υποχρεώσεις για να σας κρατήσουν πίσω (όχι ακόμα). Πηγαίνετε μακριά και  εξερευνήστε, μάθετε μια νέα γλώσσα και μάθετε κάτι καινούριο για τον εαυτό σας!

 

10. Ξεκινήστε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας


Είστε αρκετά μεγάλος/η για να ξέρετε πότε κάποιος είναι άδικος ή παράλογος μαζί σας. Είτε πρόκειται για το αφεντικό σας, μια φοβερή συγκάτοικο σας ή τον καθηγητή σας. Φωνάξτε για τον εαυτό σας επειδή το αξίζετε.

 

11. Ξεκινήστε να κάνετε πολλά λάθη


Η δεκαετία των ’20 σας είναι κάτι σαν χρόνια «δοκιμής και λάθους». Πηγαίνετε εμπρός και να κάντε λάθη , εφ ‘όσον μπορείτε να μάθετε από αυτά!

 

12. Ξεκινήστε την εκ νέου ανάγνωση βιβλίων από τη λίστα ανάγνωσης του σχολείου σας


Όταν είστε αναγκασμένοι να διαβάσετε Άννα Καρένινα , The Outsider , The Trial ή οποιοδήποτε από τα άλλα κλασικά της ηλικίας των 17,  δεν έχετε συνδεθεί πραγματικά με τα κείμενα . Τώρα είστε μεγαλύτεροι. Επανεξετάστε τις λογοτεχνικές εικόνες και κείμενα και θα αποκτήσετε ένα εντελώς νέο νόημα από αυτά!

 

13. Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε τους μεγαλύτερους φόβους σας


Γιατί να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας; Από Eleanor Roosevelt: “Κερδίζεις δύναμη , θάρρος και εμπιστοσύνη από κάθε εμπειρία , στην οποία μπορείτε πραγματικά να σταματήσετε βλέποντας τον φόβο στο πρόσωπο …. πρέπει να κάνετε εκείνο που νομίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε” .

 

Πηγή: StudentBeans.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending