fbpx

CUT: Τελέστηκαν τα εγκαίνια του CUTing EDGE στο ΤΕΠΑΚ

Τελέστηκαν την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας CUTing Edge που στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Κύπρο.

Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του Κέντρο στην Κύπρο, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή τεχνολογίας αιχμής προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και το κοινό, σε έναν εργαστηριακού – τύπου πολυχώρο στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού (επί της οδού Κιτίου Κυπριανού). Απώτερος στόχος του Κέντρου είναι η εγκαθίδρυση ενός κέντρου που θα προωθεί την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πια τη δυνατότητα να θέτουν τις ιδέες τους σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο παρέχει ταμπλέτες και υπολογιστές Mac, φωτογραφικές μηχανές, βιβλία, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και τρισδιάστατους εκτυπωτές. Μεταξύ των πρακτικών που προγραμματίζονται στο κέντρο, το οποίο σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, είναι η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για σπουδές στις Η.Π.Α, τα πολιτιστικά προγράμματα, η σύνδεση αποφοίτων των Η.Π.Α και η διεξαγωγή σεμιναρίων και των λεγόμενων μαθημάτων Massive Online Open (MOOCs).

Το Κέντρο Καινοτομίας αποτελεί σαφή απόδειξη της δέσμευσης της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας ως προς την επιδίωξη προοδευτικών στόχων και ενισχύει τη συνεργασία και την κοινή δυναμική μεταξύ Πρεσβείας των Η.Π.Α και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ακολούθησε βράβευση του φοιτητή Γιώργου Λάμπρου, τεταρτοετή στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, ο οποίος ήταν ο νικητής του διαγωνισμού ονομασίας του κέντρου. Στο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει 105 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαδικτυακή παρουσίαση από τον Δρα Neil Gershenfeld, από το MIT Media Lab των Η.Π.Α με θέμα την ψηφιακή καινοτομία.

Να σημειωθεί το λογότυπο του Κέντρου σχεδιάστηκε από τον Επίκουρο Καθηγητή Ευριπίδη Ζαντίδη από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending