fbpx

CUT: Θετικές προοπτικές συνεργασίας Πανεπιστημίων Αγ. Πετρούπολης

Από τις 22 μέχρι τις 25 Απριλίου το ΤΕΠΑΚ, με τριμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους ακαδημαϊκούς Σώτο Βοσκαρίδη και Χριστάκη Δαμιανού του Τμήματος ΗΜΗΠΛΗ και τη Λειτουργό της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας Βαλεντίνα Τουμάνιου, συμμετείχε στην πολυμελή κυπριακή αποστολή που επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη, μέσα στο πλαίσιο της ετήσιας Kυπρο-Rωσσικής συνάντησης συνόδου στρογγυλής τράπεζας του προγράμματος “University Ideas – into the City Practice”. Την κυπριακή αποστολή αποτελούσαν οκταμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Χρήστου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπρόσωπος του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και η τριμελής αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για:

(α) Αύξηση της κινητικότητας φοιτητών μεταξύ του ΤΕ.ΠΑ.Κ και των Πανεπιστημίων της Αγ. Πετρούπολης, μέσω επιχορηγούμενων προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών, για εκπαίδευση ή/και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως ο τουρισμός.
(β) Συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα τηλε-ιατρικής, τηλεμετρίας, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειες π.χ. ηλιακή ενέργεια.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές δραστηριότητες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, οι υποδομές και τα ερευνητικά εργαστήρια που διαθέτει με στόχο τη από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο link: Θετικές προοπτικές συνεργασίας ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστημίων Αγ. Πετρούπολης

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending