fbpx

Σημάδια πως έχεις αρχίσει να μεγαλώνεις

Βλέπεις τους γύρω σου να συμπεριφέρονται ανώριμα; Έχεις κουραστεί με συνήθειες και καταστάσεις που ήταν στην καθημερινότητά σου εδώ και καιρό; Πάρ’ το απόφαση. Μεγαλώνεις μέρα με τη μέρα και ίσως χαρακτηρίζεσαι από τα ακόλουθα:

 

1. Νυστάζεις πολύ πιο νωρίς από παλιά

Πάνε πλέον οι καιροί που ξημέρωνε και αυτό σου έδειχνε πως ήρθε η ώρα να πας για ύπνο. Αξίζει να αναφέρω τις συνεχόμενες μέρες αϋπνίας κάποιες καλοκαιρινές βραδιές; Αυτά έχουν αντικατασταθεί από χασμουρητά σε εξόδους, βλέφαρα που χαμηλώνουν λεπτό προς λεπτό.. Πλέον τα μεσάνυκτα είναι το όριο που μπορείς να αντέξεις (καλώς ή κακώς).

 

2. Χρειάζεσαι λιγότερες ώρες ύπνου

…Και αυτό σου σπάζει τα νεύρα. Πού είναι οι ένδοξες εποχές που απολάμβανες ένα 10ωρο ύπνο; Οι εποχές που οι γονείς σου ανησυχούσαν για την ώρα που θα επικοινωνούσες μαζί τους; Πλέον είσαι ευχαριστημένος/η αν κοιμηθείς 7-8 ώρες. That’s life!

 

3. Δεν γελάς πλέον με τα ίδια αστεία

Είτε η αίσθηση του χιούμορ σου έχει χειροτερέψει, είτε έχεις μπει σε άλλη τροχιά. Σε τροχιά που πλέον τα ανέκδοτα, οι φάρσες και τα αστεία χαμηλού IQ σε βρίσκουν αδιάφορο/η. Προσπάθησε να μη γίνεις εντελώς σοβαροφανής από τώρα!

 

4.Έχεις αλλάξει τόπους και συνήθειες

Clubs, bars, cafe, cinema.. Πάνε οι καιροί που ξενυχτούσες, τα έδινες όλα όταν έβγαινες έξω. Τώρα πια, έχεις περιοριστεί στη “μια φορά το μήνα”, ή να σπάσει η πέτρα “μια φορά την εβδομάδα”. Βγαίνεις έξω και συγκρίνεις την εμφάνισή σου με άτομα 2-3 χρόνια μικρότερα σου. Είναι εμφανείς οι διαφορές; Εάν ναι, βγες κάπου που αρμόζει για την ηλικία σου. Θα περάσεις καλύτερα και δεν θα αγχώνεσαι με τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

5. Παίρνεις αποφάσεις με βάση το μέλλον σου

Είτε αφορά τις σπουδές σου, είτε αφορά τις προσωπικές σου σχέσεις, έχεις αρχίσει να βάζεις τέλος στις επιπολαιότητες. Αυτό οφείλεται στο ότι έχεις κουραστεί να απογοητεύεσαι με λάθος επιλογές, ή βλέπεις πλέον μακροπρόθεσμα στο τι θα σε ωφελήσει. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχεις ωριμάσει, θέλοντας ή μη.

Μη ξεχνάς πως κάθε ηλικία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ιδιαίτερα, όσο μεγαλώνουμε αποκτούμε γνώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις που δύσκολα ξεχνιούνται. Απόλαυσε την παρούσα σου φάση στο έπακρον και κάνε υπομονή για τα καλύτερα που έρχονται!

Και για να μην αφήνεις τα χρόνια να περνάνε ανεκμετάλλευτα διάβασε: 13 πράγματα που πρέπει να αρχίσεις στα 20κάτι σου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending