fbpx

5 σημαντικές συμβουλές που κάποτε ΠΡΕΠΕΙ να ακούσεις από κάποιον!

Πόσες φορές έχεις ζητήσει συμβουλές από τρίτα άτομα για κάτι που σε προβληματίζει; Άπειρες; Ειδικά οι φίλοι σου, ξέρεις ότι δεν έχουν ίχνος ντροπής όταν πρόκεται να σε συμβουλεύσουν (γι’ αυτό και τους αγαπάς καταβάθος). Όλοι θέλουμε να ακούσουμε από κάποιον πιο έμπειρο, πιο μεγάλο σε ηλικία, πιο αντικειμενικό μια συμβουλή που θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις πάντα υπόψη σου τα πιο κάτω, σε ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις στη ζωή σου:

 

1. Όταν σκοπεύεις να κάνεις κάτι σε κάποιον, σκέψου και νιώσε αντίστροφα!

Τι εννοώ με αυτό; Ποτέ μην κάνεις κάτι σε κάποιον, εάν δεν ήθελες εξ αρχής να σου το κάνει.
Αυτό συμπεριλαμβάνει να:

  • Μην μιλήσεις άσχημα
  • Μην ντροπιάσεις
  • Μην πεις ψέματα
  • Μην προσποιηθείς

… και τόσα άλλα που αντιπροσωπεύουν τα όρια του καθενός. Μπες στη θέση του άλλου και θα λυτρωθείς εκεί που δεν το περιμένεις.

 

2. Δείξε τον καλύτερο σου εαυτό, άσχετα με τη διάθεσή σου

  

Είτε πρόκειται να κάνεις νέες γνωριμίες με άτομα, είτε να εργοδοτηθείς κάπου, είτε απλά να είσαι με στενά σου πρόσωπα, να έχεις πάντα υπόψη σου αυτή τη συμβουλή. Θύμιζε στους γύρω σου γιατί είσαι σημαντικό μέρος της ζωής τους και μάθε στους υπόλοιπους γιατί αξίζει να σε γνωρίσουν. Το σίγουρο είναι πως δεν θα βγεις χαμένος/η.

 

3. Απόβαλε το άγχος από το παρόν και το μέλλον σου

Ζήσε ξέγνοιαστα, προγραμματίσου έγκαιρα και σκέψου θετικά! Είναι λογικό πως λίγο πριν πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις:νιώθεις πως είσαι αλλού, έχεις κλειστείς στον εαυτό σου και σκέφτεσαι για όλα αρνητικά. ΟΧΙ! Προσπάθησε να οργανωθείς, να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου και θα δεις πως με τον καιρό θα προκύπτουν συνεχώς νέες καταστάσεις που θα σου θυμίζουν πως άδικα  αγχωνόσουν λίγο καιρό πριν.

 

4. Να περιτριγυρίζεται συνεχώς από κάποιους (κι όχι μόνο ψηφιακά)!

Μπορεί να ακούγεται πολύ κλισέ έκφραση, αλλά έχεις φανταστεί τη ζωή σου χωρίς αγάπη; Αυτό συνεπάγεται χωρίς κάποιο άτομο δίπλα σου (φίλος, σύντροφος, οικογένεια) που να μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σου. Δεν είσαι και το χειρότερο άτομο επί γης!  Φρόντισε να κάνεις εχθρό σου μόνο τη μοναξιά σου και κανέναν άλλο.

 

5. Δες τη ζωή σου με το μάτι ενός τρίτου

Ok, καλά όλα αυτά, καλές κι οι συμβουλές. Θα έρθουν όμως και στιγμές που οι απόψεις των τρίτων, δεν θα είναι τόσο αντικειμενικές όσο οι δικές σου. Προσπάθησε να γίνεις εσύ ο εξωτερικός κριτής του εαυτού σου και ρώτα:

  • Τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής;
  • Έχω πετύχει τους στόχους μου;
  • Είναι έτσι η ζωή που φανταζόμουν σε αυτή την ηλικία;
  • Αν ήμουν κάποιος άλλος, θα με ζήλευα;
  • Είναι περισσότερα όσα έχω πετύχει παρά αποτύχει;

 

Σίγουρα τα πιο πάνω προσαρμόζονται διαφορετικά στον καθένα. Αλλά δεν παύουν να είναι συμβουλές, που στην πορεία των χρόνων θα σου φανούν χρήσιμες. Θα δεις πως αν καταφέρεις να γίνεις ο ψυχολόγος του εαυτού σου, όλα τα άλλα θα έρχονται και θα φεύγουν όπως οι εποχές κάθε χρόνο. Stay positive! 🙂

Διάβασε επίσης: 5 απλά πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά σου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending